Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δακτύλιο αναψυχής στα βόρεια της πόλης σχεδιάζει ο δήμος Ξάνθης

Δακτύλιο αναψυχής στα βόρεια της πόλης σχεδιάζει ο δήμος Ξάνθης

0

Η μελέτη περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση με χώρους για δεσποζόμενα ζώα, για αθλητικές δραστηριότητες, επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμου . Μιλά στο «Ε» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Ι. Ζερενίδης

 

500.000 ευρώ σε παρεμβάσεις 5 πάρκων με παιδικές χαρές. Αναβάθμιση του άλσους Ευμοίρου – Λειτουργία του Αναψυκτηρίου –  Πεζοδρομήσεις οδών – Διαγωνισμός για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης

 

 

Προτεραιότητα στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών του, θέτει ο δήμος Ξάνθης ενεργοποιώντας και εκπονώντας μελέτες για στοχευμένες παρεμβάσεις που είτε αφορούν αρχιτεκτονικού τύπου αναπλάσεις σε εν λειτουργία πάρκα , παιδικές χαρές και χώρους αναψυχής, είτε σε νέες ολοκληρωμένες παρεμβάσεις σε αδιαμόρφωτους χώρους μετατρέποντας τους σε ένα …δακτύλιο αναψυχής. Ο κορωνοϊός καθυστέρησε προσωρινά τις εργασίες της τεχνικής υπηρεσίας και του πρασίνου που έχουν αναλάβει τις μελέτες και τις  εργασίες αλλά επέσπευσε τη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας για περισσότερους χώρους αναψυχής, άθλησης, περιπάτου και ποδηλατοδρόμων στο δήμο μας, καθώς αυτό έγινε ορατό από την μαζικότητα των Ξανθιωτών να κατακλύζουν ανοιχτούς χώρους τις μέρες της καραντίνας. Σε μια εποχή και σε μια σύγχρονη πόλη που έχει εκλείψει η έννοια της παλιάς γειτονιάς δημιουργείται πλέον μια νέα αναγκαιότητα, αυτή της συνάθροισης κοινού σε θεματικά πάρκα. Μια τάση που κυριαρχεί σ’ όλες τις πόλεις της χώρας και της Ευρώπης.

500.000 ευρώ σε παρεμβάσεις 5 πάρκων με παιδικές χαρές

Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη η πρώτη φάση του σχεδιασμού που αφορά τις παρεμβάσεις σε υπάρχοντα πάρκα που διαθέτουν και παιδικές χαρές. Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών κ. Γιάννης Ζερενίδης το πρώτο στάδιο  του σχεδιασμού που είναι σε εξέλιξη αφορά διαμορφώσεις χώρων πρασίνου, κιόσκια, παγκάκια, αναπλάσεις γενικότερα για την καλλωπισμό και την λειτουργικότητα του χώρων.  Τέτοιες εργασίες εκτελούνται στο πάρκο του Διοικητηρίου, της Κυψέλης και θα ακολουθήσουν στο πάρκο της Μεξικάνας, του Μ. Αλεξάνδρου και του Κήπου. Τα έργα είναι προϋπολογισμού 500.000 ευρώ από ίδιους πόρους του δήμου.  Όπως διευκρίνισε ο κ. Ζερενίδης: «Στα πάρκα αυτά υπάρχουν παιδικές χαρές με τον απαιτούμενο εξοπλισμό που έχει όλες τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμο. Οι εργασίες αφορούν αρχιτεκτονικού τύπου παρεμβάσεις σ’ όλο τα πάρκα. Μέσα Μαΐου ολοκληρώνονται τα 3 πρώτα (Διοικητηρίου, Κυψέλης Μεξικάνας) και τέλος Ιουνίου τα υπόλοιπα. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η διαδικασία της πιστοποίησης των παιδικών χαρών αφού γίνει ο απαραίτητος έλεγχος και θα δοθούν στο κοινό ολοκληρωμένα 5 πάρκα με παιδικές χαρές με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας».

Σχεδιάζεται δακτύλιος αναψυχής στο βόρειο τμήμα της πόλης

Ένα μεγαλόπνοο σχέδιο μελετά η δημοτική αρχή της Ξάνθης σε μια προσπάθεια να δώσει ανάσα στην πόλη και τους κατοίκους της. Πρόκειται για ένα δακτύλιο αναψυχής που ξεκινά από τον κόμβο Σάρδεων – Περικλέους οδηγεί στην Χρύσα και την γέφυρα της Χρύσας που την συνδέει με την Παλιά Χρύσα  και καταλήγει στην οδό Εθελοντή Αιμοδότη. Η μελέτη περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση σ’ όλη αυτή την έκταση με χώρους για δεσποζόμενα ζώα για αθλητικές δραστηριότητες όπως ειδικό τοίχο αναρρίχησης καθώς και επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμου και για περιπάτους. Επίσης όπως ανέφερε ο κ Ζερενίδης εκπονείται η μελέτη για την πεζογέφυρα της Χρύσας.

Αναβάθμιση του άλσους Ευμοίρου – Λειτουργία του Αναψυκτηρίου – Ετοιμάζεται μελέτη σε συνεργασία με το Δασαρχείο

Στο στάδιο της προετοιμασίας βρίσκεται και η μελέτη για την περιοχή του Ευμοίρου που περιλαμβάνει ζώνη ποδηλάτου, κίνησης πεζών, πάρκο αναψυχής. Η μελέτη λαμβάνει υπ’ όψιν και τις υποδείξεις του δασαρχείου Ξάνθης καθώς είναι στην αρμοδιότητά του το άλσος Ευμοίρου. Επίσης εξετάζεται η αποκατάσταση και λειτουργία του Αναψυκτηρίου. Το άλσος Ευμοίρου ήταν ανέκαθεν για την Ξάνθη ένας χώρος αναψυχής . Όμως εδώ και αρκετά χρόνια έχει  υποβαθμιστεί.

Πεζοδρομήσεις οδών – Διαγωνισμός για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης

Όπως ανέφερε κ. Ζερενίδης η κατάσταση που ζήσαμε με τον κορωνοϊιό μας παρέχει μια ευκαιρία ν’ αλλάξουμε τρόπο ζωής. Να εντάξουμε στο πρόγραμμα την άθληση, την επαφή με την φύση, να γίνει πιο ποιοτική η ζωή μας. Κι ό δήμος θέλει να παράσχει αυτή τη δυνατότητα στους δημότες μέσα από τις παρεμβάσεις του. Στο πλαίσιο αυτό αλλά και της αντίστοιχης διευκόλυνσης των επιχειρήσεων θα προωθήσει ένα σχέδιο πεζοδρομήσεων κάποιες ώρες και μέρες. Για το σκοπό αυτό ο κ. Ζερενίδης θα έχει σύσκεψη με τους επαγγελματικούς φορείς σήμερα. Επίσης από την επόμενη εβδομάδα θα κινηθούν οι διαδικασίες διαγωνισμού για την εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.

Η παιδική χαρά στην κεντρική πλατεία που έχει ολοκληρωθεί
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στη Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό άνω του 87% – Η Δύση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία ως πρόεδρος της Ρωσίας με το 87,34% των ψήφω…