Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ενεργειακή αναβάθμιση και ηλεκτροκίνητα οχήματα με 3 εκ. ευρώ στο ΔΠΘ

Ενεργειακή αναβάθμιση και ηλεκτροκίνητα οχήματα με 3 εκ. ευρώ στο ΔΠΘ

0

Η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ενέκρινε την ένταξη της σχετικής πράξης

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ανακοίνωσε την απόφαση της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Προγραμμάτων, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε η ένταξη της πράξης «Ενεργειακή Αναβάθμιση των Πανεπιστημιακών Κτιρίων στην Π. Τσαλδάρη και η προμήθεια δύο αμιγώς ηλεκτροκίνητων επιβατικών αυτοκινήτων» στον Άξονα Προτεραιότητας «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΧΑΜΗΛΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ στις ΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ (ΕΤΠΑ) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» .

Το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει τρία υποέργα:

Υπ1- Ενεργειακή Αναβάθμιση των κτιρίων της Παλιάς Νομικής που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης σε οικόπεδο εμβαδού 29592,26 τ.μ., όπου σε δύο κτίρια στεγάζονται αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία και το κεντρικό αμφιθέατρο. Προκειμένου να βελτιωθεί η ενεργειακή απόδοση των κτιρίων και το περιβαλλοντικό τους αντίκτυπο οι παρεμβάσεις που προβλέπονται αφορούν στην εξωτερική θερμομόνωση, στην αλλαγή εξωτερικών κουφωμάτων, στον καθαρισμό και μόνωση δωμάτων, στην αντικατάσταση λαμπτήρων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, την αντικατάσταση λέβητα και στην εγκατάσταση νέων κλιματιστικών μονάδων.

Υπ2- Διενέργεια Ex Post Ενεργειακής Επιθεώρησης στο κτίριο και την Έκδοση Β’ ΠΕΑ (Πιστοποιητικού Ενεργειακής Αναβάθμισης),η οποία θα διεξαχθεί παράλληλα με την φάση υλοποίησης του Υποέργου 1

Υπ3- Εξυπηρέτηση αναγκών μεταφοράς του Διοικητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού μεταξύ των 4 Πανεπιστημιουπόλεων του ΔΠΘ συμβάλλοντας στην επίτευξη χαμηλών εκπομπών διοξειδίου, με την προμήθεια δύο αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων μηδενικών εκπομπών CO2 .

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη της πράξης ανέρχεται στο ποσό των 3.137.846,96€ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για 10 ειδικευόμενους νοσηλευτές στο νοσοκομείο Ξάνθης

266 συνολικά στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης Η 4η ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης εξέδωσε ΠΡ…