Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Επαναλειτουργούν από Δευτέρα τα περιφερειακά ιατρεία

Επαναλειτουργούν από Δευτέρα τα περιφερειακά ιατρεία

0

Ενημέρωση για επισκέψεις, εξωτερικά ιατρεία και συνταγογράφηση από τη συντρονίστρια του ΚΥ Αβδήρων

 

Στα πλαίσια της σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μετά από οδηγίες της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης ξεκινά από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 η επαναλειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων (ΠΙ)  αρμοδιότητας του ΚΥ Αβδήρων δηλαδή των ΠΙ Διομήδειας (και Μαγικού), Εξοχής (και Ευμοίρου), Ερασμίου (και Μαγγάνων), Ευλάλου (και Αβάτου, Ηλιόπετρας), Γενισέας (και Βαφέικων), Κουτσού (και Συδινής, Σέλινου, Νέας Κεσσάνης και Πορτο Λάγους) ενώ συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του το ΠΙ Δροσερού. Επίσης ξεκινά η λειτουργία των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων Γενικής Ιατρικής του Κέντρου Υγείας Αβδήρων και ο εργαστηριακός και ακτινολογικός  έλεγχος στο Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό Τμήμα αντίστοιχα.

Η Μάρθα Ανδρέου, Συντονίστρια Διευθύντρια του ΚΥ Αβδήρων, ενημερώνει ότι, η προσέλευση των πολιτών ή ασθενών στα ΠΙ και στο ΚΥ Αβδήρων θα γίνεται αυστηρά μόνο μετά από τηλεφωνική συνεννόηση και ραντεβού εκτός από τα επείγοντα περιστατικά.

Οι χρήστες υπηρεσιών υγείας όταν προσέρχονται στα ΠΙ και στο ΚΥ Αβδήρων οφείλουν να φέρουν προστατευτικό κάλυμμα προσώπου όπως μάσκα χειρουργική μιας χρήσεως ή υφασμάτινη πολλαπλών χρήσεων ή κάποιο μαντήλι.

Για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η παρουσία συνοδών εκτός των περιπτώσεων που χρειάζονται υποστηρικτική παρουσία ενώ για τα παιδιά επιτρέπεται η παρουσία ενός γονέα. Οι πολίτες καλούνται να συνεχίσουν να κάνουν χρήση της άυλης συνταγογράφησης και να προσέρχονται στις δομές υγείας μόνο για την παρακολούθηση των χρόνιων προβλημάτων υγείας τους.

Για ραντεβού για τους δημότες Αβδήρων και Τοπείρου τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: ΚΥ Αβδήρων : 2541355401 και 2541355400 όπου δίνοντας το ΑΜΚΑ σας μπορείτε να συνεχίσετε να  συνταγογραφείστε τη φαρμακευτική σας αγωγή και να παραλάβετε τις συνταγές σας είτε στο κινητό τηλέφωνό σας είτε οι ίδιοι από τη γραμματεία του Κέντρου Υγείας καθώς και για τα ραντεβού σας. Τα τηλέφωνα των ΠΙ είναι: ΠΙ Διομήδειας 2541091322, ΠΙ Εξοχής 2541094270, ΠΙ Ερασμίου 2541061395, ΠΙ Ευλάλου 25410 41208, ΠΙ Γενισέας 2541081485, ΠΙ Κουτσού 2541096315, ΠΙ Δροσερού 2541083361.

«Όλοι εμείς οι επαγγελματίες της Πρωτοβαθμιας Φροντίδας Υγείας συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας με μόνο στόχο την εξασφάλιση της υγείας των συμπολιτών μας. Από σας το μόνο που ζητάμε είναι ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ τηρώντας τα μέτρα ατομικής προστασίας και την κοινωνική απόσταση!», σημειώνει η κα Ανδρέου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διανομή ειδών πρώτη ανάγκης σε οικογένειες με μικρά παιδιά

Έως την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η διανομή μόνο σε οικογένειες με παιδιά έως 3 ετών, σ…