Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Σωκράτης Ξυνίδης: «Μια σπάνια ευκαιρία»

Σωκράτης Ξυνίδης: «Μια σπάνια ευκαιρία»

0

Αγαπητοί συμπατριώτες
Εχουμε διανύσει τις δύο πρώτες εβδομάδες περιοριστικών μέτρων και έχουμε πετύχει τον αρχικό στόχο. Την ελεγχόμενη διασπορά του ιού.
Αντίθετα χώρες πολύ πιο ισχυρές και με πολύ καλύτερη οργάνωση πρωτοβάθμιας φροντίδας, χάνουν καθημερινά ανθρώπους, ως να βρίσκονται σε πόλεμο.
Θέλω να σας πω ότι είναι μια σπάνια ευκαιρία για τη χώρα μας.
Να αποτινάξουμε τον στιγματισμό του άναρχου, κακομαθημένου και παρασιτικού λαού, που πάντα μας συνόδευε και που επικράτησε στην παγκόσμια κοινή γνώμη κατά την δεκαετή κρίση χρέους της χώρας.
Ηδη πυκνώνουν τα δημοσιεύματα στον διεθνή τύπο που εκθειάζουν την χώρα μας.
Δείχνουμε ώριμοι να αποδεχτούμε την πραγματικότητα και να δράσουμε αναλόγως των δυσκολιών, τη στιγμή που παγκόσμια επικρατεί πανικός.
Είναι η ώρα που όλοι εκείνοι που χαιρέκακα μας επέδειξαν ως μοναδικό δρόμο την μείωση του βιοτικού μας επιπέδου βίαια και με εκδικητική διάθεση, θα υποστούν το ίδιο σοκ.
Αυτοί που κατά τα λοιπά ήταν άμεμπτοι και τα είχαν προβλέψει όλα … Εμείς πλέον ξέρουμε από τέτοια κατάσταση.
Ας κάνουμε λοιπόν υπομονή.
Ας μην χύσουμε την καρδάρα τις εβδομάδες που έπονται. Και να αποκαταστήσουμε – σε μια μοναδική ευκαιρία- την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας.
Γιατί όλοι θα αναγνωρίσουν ότι για πρώτη φορά υπήρξε στη χώρα μας συγχρόνως ώριμο-υπεύθυνο κράτος και ώριμη-υπεύθυνη κοινωνία. Διότι μέχρι σήμερα όταν η κοινωνία ήθελε το κράτος ήταν τυχοδιωκτικό και όταν το κράτος προσπαθούσε η κοινωνία ήταν στην καλοπέραση και τον ωχαδερφισμό.

Σωκράτης Ξυνίδης
Νομικός – Πρώην Υπουργός

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Σωκράτης Ξυνίδης
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αθήνα-Κανταχάρ, μια «Αττική Οδός» δρόμος

Η «Αττική Οδός» εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί δεν δέχθηκε την εισήγηση της να μην μπαίνουν β…