Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΥ Αβδήρων: Ενημέρωση για τη συνταγογράφηση των πολιτών

ΚΥ Αβδήρων: Ενημέρωση για τη συνταγογράφηση των πολιτών

0

Επειδή έχουν διακόψει τη λειτουργία τους τα περιφερειακά ιατρεία, λόγω κορωνοϊού

 Δίπλα στους πολίτες για συνταγογράφηση και πληροφόρηση οι γιατροί του ΚΥ. Από χθες, συνδράμουν στην πύλη του Νοσοκομείου για διαλογή ασθενών

Ενημερωτική ανακοίνωση εξέδωσε η διευθύντρια του ΚΥ Αβδήρων Μάρθα Ανδρέου, προκειμένου να δώσει οδηγίες στους κατοίκους των δήμων Αβδήρων και Τοπείρου, σχετικά με τον τρόπο που μπορούν να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών που βιώνουμε όλοι και για την ασφάλεια τη δική τους αλλά και του Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού τα Περιφερειακά ιατρεία έχουν διακόψει τη λειτουργία τους με αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας να αγχώνονται πως θα συνταγογραφήσουν τη χρόνια αγωγή τους.

Όπως ίσως έχετε ακούσει έχει ενεργοποιηθεί η άυλη συνταγογράφηση που επιτρέπει στον ασθενή να παραλάβει τα φάρμακα του από το φαρμακείο με ένα απλό μήνυμα sms στο κινητό του τηλέφωνο (Η δήλωση στο μητρώο για την άυλη συνταγογράφηση γίνεται μεσω της ιστοσελίδας gov.gr). Παρόλα αυτά φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα της έντυπης συνταγογράφησης.

Για τους δημότες Αβδήρων και Τοπείρου παρακαλώ επικοινωνείστε στα τηλέφωνα του ΚΥ Αβδήρων : 2541355401 και 2541355400 όπου δίνοντας το ΑΜΚΑ σας μπορείτε να συνταγογραφείστε τη φαρμακευτική σας αγωγη και να παραλάβετε τις συνταγές σας είτε στο κινητό τηλέφωνό σας είτε οι ίδιοι από τη γραμματεία του Κέντρου Υγείας.

Επίσης δημότες του Δήμου Ξάνθης μπορούν να εξυπηρετηθούν στο Κέντρο Υγείας Ξάνθης (το παλιό ΙΚΑ) όπου καθημερινά βρίσκονται Γενικοί Ιατροί των Κέντρων Υγείας Αβδήρων και Εχίνου με την ίδια διαδικασία τηλεφωνόντας στα τηλ: 2541102716, 2541102717, 2541102718».

Ακόμη, στην ίδια ανακοίνωση, γνωστοποιείται ότι από χθες, Δευτέρα στην Πύλη του Νοσοκομείου Ξάνθης θα βρίσκονται καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή και από τις 8.00 ως τις 15.00 δύο Γενικοί Ιατροί του Κέντρου Υγείας Αβδήρων για τη διαλογή των ασθενών βοηθώντας στο δύσκολο έργο των ιατρών του Νοσοκομείου.

Το ΚΥ Αβδήρων καλεί ασθενείς με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής όπως βήχα, πονόλαιμο, εμπύρετο, καταρροή δυσκαταποσία κλπ να επικοινωνούν με το τηλ της Πύλης: 2541351190 για την καλύτερη αντιμετώπιση τους. «Επίσης όσοι συμπολίτες μας θέλουν να ενημερωθούν σχετικά με ον ιο covid 19 μπορούν να τηλεφωνούν από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 9.00 ως τις 14.00 στην Πύλη και στο ΚΥ Ξάνθης, και όλο το 24ωρο όλες τις μέρες στο ΚΥ Αβδήρων (τηλ. 2541355430). Όλοι εμείς οι επαγγελματίες της Πρωτοβαθμιας Φροντίδας Υγείας είμαστε αποφασισμένοι μαζί με τους συναδέλφους μας στη Δευτεροβάθμια Φροντίδα δηλαδή το Νοσοκομείο Ξάνθης να αγωνιστούμε σθεναρά για την υγεία των συμπολιτών μας. Από σας το μόνο που ζητάμε είναι ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ!».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Περιμετρικά και υποβρύχια θα καθαριστεί την Κυριακή το λιμάνι των Αβδήρων

Στην εθελοντική δράση καλούν ο σύλλογος ερασιτεχνών Αλιέων Ν.Ξάνθης και οι Υποβρύχιοι ψαρά…