Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Τι τρέμει η «Έξυπνη» Δεξιά

Τι τρέμει η «Έξυπνη» Δεξιά

0

Κι όμως η … «έξυπνη» δεξιά του κ. Μητσοτάκη επιδιώκει όσο κανείς άλλος να ξεχαστεί η δήθεν «καταστροφική» διαχείριση της οικονομικής κρίσης από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Όχι βέβαια γιατί «συμπάθησε» την επί δεκαετία καθυβριζόμενη διακυβέρνηση Παπανδρέου.

Αν και χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί μεγάλο αριθμό στελεχών με προέλευση το ΠΑΣΟΚ, που αναδείχθηκαν από τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης. Αλλά γιατί κατανόησε αυτό που αδυνατεί να κατανοήσει (εν μέρει δικαιολογημένα κατά τη γνώμη μου όπως θα περιγράψω) η πάλαι ποτέ παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Ότι στην ιστορία οι πολιτικές ριζοσπαστικής αλλαγής της κοινωνίας που απέτυχαν, κάποτε, μετά από πολλά χρόνια, όχι απλά δικαιώθηκαν αλλά μυθοποιήθηκαν. Και αυτό είναι που τρέμει ο κ. Μητσοτάκης. Να μείνει στην ιστορία σαν η καίρια ιστορική στιγμή της χώρας η δημιουργία του μηχανισμού στήριξης προς την Ελλάδα. Και όχι ο δεδομένος δρόμος προς την επανάκαμψη της χώρας σε μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης, που ούτως ή άλλως θα συμβεί νομοτελειακά (κορωνοϊού επιτρέποντος). Διότι η ιστορία της δεκαετίας έδειξε τον Παπανδρέου ως φταίχτη της φτωχοποίησης. Γιατί δεν έκανε εκλογές, γιατί δεν έκανε δημοψήφισμα, γιατί δεν πήρε δάνεια από τους εξωγήινους, γιατί, γιατί, γιατί.

Η ιστορία της πενηντακονταετίας όμως θα αναδείξει ως κύρια στιγμή της χώρας την παραμονή της στο ευρώ και στις προοδευμένες ευρωπαϊκές χώρες. Κατ’ αντιπαραβολή θα απαξιώσει όσους ηλιθίως τη διακινδύνευσαν.

 Γιατί λοιπόν ο πολιτικός χώρος του πρώην ΠΑΣΟΚ δεν βλέπει αυτό που βλέπει η «έξυπνη» δεξιά; Μα γιατί πάντα οι τριγύρω βλέπουν πιο καθαρά αυτό που δεν θέλει να δει ο παθών. Ο πολιτικός χώρος του πρώην ΠΑΣΟΚ θέλησε να κάνει «καινούργια αρχή». Να αφήσει γρήγορα πίσω του την περίοδο 2009 έως 2012. Άλλαξε αρχηγούς, χόντρυνε τον ήλιο του, έκανε συνέδρια επανίδρυσης, διασπάστηκε, επανενώθηκε, ανασυγκροτήθηκε, όλα τα έκανε. Αποτέλεσμα το ίδιο. Θετικό βέβαια το ότι επιβιώνει και δεν απορροφήθηκε πλήρως ένθεν κακείθεν.

Όμως γιατί ενώ «χάνεται» ο ΣΥΡΙΖΑ το ΚΙΝΑΛ υποφέρει;  Μα γιατί οι πολίτες εκλαμβάνουν ως κοροϊδία το ότι προσπαθεί να αποστεί από το γεγονός ότι στα χέρια του πτώχευσε η χώρα. Και αντί να προσπαθεί υπομονετικά να δικαιωθεί για το ότι πράγματι θυσίασε τα πάντα για να διασώσει την Ελλάδα από την πλήρη καταστροφή ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ, κάνει ότι δεν ξέρει τίποτα για την ταμπακιέρα. Κι αυτό θυμώνει τους πολίτες.

Αλλά όπως συνήθως συμβαίνει σε κάποιον που έχει φοβία, ενώ όλοι οι τριγύρω βλέπουν ποιος είναι ο φόβος του, αυτός έχει πείσει τον εαυτό του να μην τον βλέπει. Όταν θα το δει, θα σταματήσει και να το φοβάται. Και θα βγει να φωνάξει. Η παράταξή μας ήταν εκεί.  Και έκανε το καθήκον της. Και η Ελλάδα είναι σήμερα και πάλι σοβαρός κρίκος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Και είμαστε συνεχιστές της κυβέρνησης Παπανδρέου και τιμή μας και καμάρι μας.

Ψάξτε «έξυπνη» ΝΔ, να βρείτε που βρίσκεται ο δραπέτης σας. Σαμπάνιες και καλοπέραση ήταν η ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ ήταν θυσία για τον τόπο και το απέδειξε τη στιγμή που έπρεπε να πεθάνει.

Σωκράτης Ξυνίδης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Σωκράτης Ξυνίδης
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτομές και προτιμήσεις

Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε για πλάκα. Σε μια βόλτα με τον οκτώ μηνών γιο μου στο χώρο τ…