500 γρ. φύλλο κανταΐφι (προτιμότερο φρέσκο)
1 φλ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο άπαχο
500 γρ. μελιτζάνες
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα
300 γρ. φέτα
150 γρ. κασέρι
½ φλ. ελαιόλαδο
1 σφηνάκι κονιάκ
1 ξυλάκι κανέλα
1 φλ. φρέσκος μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πλένουμε , σκουπίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους . Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε ένα στραγγιστήρι για 30 λεπτά.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι καβουρντίζουμε τον κιμά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις μελιτζάνες. Τα αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και την κανέλα και τα σοτάρουμε μαζί. Προσθέτουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Όταν σοταριστούν σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και μαγειρεύουμε τον κιμά για λίγη ώρα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά και το μαϊντανό.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .Ξεχωρίζουμε το κανταΐφι με τα χέρια για να το αφρατέψουμε. Το χωρίζουμε σε δυο μέρη και το βουτυρώνουμε καλά. Στρώνουμε το ένα μέρος σε βουτυρωμένο ταψί. Απλώνουμε πάνω τη γέμιση κιμάς–μελιτζάνα και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. Τα τελευταία 15 λεπτά ξεσκεπάζουμε το ταψί για να πάρει χρώμα η πίτα.