-300 γρ. τσουρέκι
-2 κοφτές κ.σ. βούτυρο
-250 γρ. κρέμα γάλακτος
-250 γρ. γάλα
-1 αυγό μέτριο
-2 κρόκους από μέτρια αυγά
-1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
-1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
-1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
-200 γρ. κουβερτούρα
-2 μπανάνες
-100 γρ. φουντούκια
Για το σερβίρισμα
-παγωτό καραμέλα
-δυόσμο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Κόβουμε το τσουρέκι σε κομμάτια και το μεταφέρουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για να πάρει χρώμα. Όταν είναι έτοιμο το αφαιρούμε από τη φωτιά.
Στο μπολ προσθέτουμε κρέμα γάλακτος, γάλα, αυγό, κρόκους αυγών, κανέλα σε σκόνη, μοσχοκάρυδο τριμμένο, εκχύλισμα βανίλιας και κρυσταλλική ζάχαρη. Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα σύρμα.
Μεταφέρουμε το μισό τσουρέκι σε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ. στρωμένη με λαδόκολλα. Το υπόλοιπο τσουρέκι το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του μπολ για να μουλιάσει. Στη φόρμα προσθέτουμε κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια, μπανάνα κομμένη σε λεπτές φέτες, φουντούκια χοντροκομμένα, το τσουρέκι από το μπολ και το μείγμα που έχει περισσέψει.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη σοκολάτα, τη μπανάνα και τα υπόλοιπα φουντούκια.
Ψήνουμε για 40 λεπτά. Ελέγχουμε το γλυκό και αν χρειάζεται επιπλέον ψήσιμο χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160ο C και το αφήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά.
Για το σερβίρισμα: Κόβουμε το γλυκό και μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε παγωτό καραμέλα και δυόσμο.