Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

0

Η κυκλοφορία του «ΕΜΠΡΟΣ» εν μέσω της πανδημίας
Λήψη μέτρων προστασίας και «μάχη» για την καθημερινή ενημέρωση των ξανθιωτών
Αγαπητοί συμπολίτες,
Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις και τις επιπτώσεις από την εξάπλωση του κορωνοϊού (COVID-19) και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ έχουμε ήδη προβεί στη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας και παραμένουμε στην πρώτη γραμμή για να υπηρετήσουμε την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών.
Οι εξελίξεις σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού σε συνδυασμό με τα έκτακτα μέτρα που έχει λάβει η Πολιτεία για τον περιορισμό της διάδοσής του, έχουν αλλάξει την καθημερινότητα πολιτών και επιχειρήσεων και αυτό βέβαια, πλήττει και την εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, της οποίας οι πηγές χρηματοδότησης έχουν συρρικνωθεί δραματικά.
Παρόλα αυτά, συνεχίζουμε την έκδοση της εφημερίδας, μειώνοντας από σήμερα τον αριθμό των φύλλων και δίνοντας βαρύτητα, αναπόφευκτα, σε όλα τα νέα και τις εξελίξεις που αφορούν στην πανδημία. Θέσαμε δε, σε εφαρμογή την λειτουργία μας με τηλεργασία, όπου είναι εφικτό και με προσωπικό ασφαλείας.
Για εμάς, όπως και για όλους τους πολίτες, οι ώρες είναι δύσκολες και το βλέμμα μας παραμένει όχι μόνο στη σημερινή διαχείριση της τήρησης των μέτρων προστασίας, αλλά στην ανάγκη να διασφαλίσουμε την ψυχραιμία και τους επιβαλλόμενους περιορισμούς για όσο διάστημα απαιτηθεί
Ήδη αποχωριστήκαμε την αγαπημένη συνήθεια της επαφής και εξυπηρέτησης του κοινού. Αναγνώστες, συνδρομητές και κάθε συμπολίτης μπορεί να επικοινωνεί μαζί μας:
-Τηλεφωνικά: 2541022950
-Με e-mail: info@empros.gr
-Τηλέφωνο ανάγκης: 6947261417
Η διανομή της εφημερίδας συνεχίζεται κανονικά και τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, ώστε το ΕΜΠΡΟΣ να φτάνει καθημερινά με ασφάλεια σε όλους τους συνδρομητές.
Ευχαριστούμε τους συνδρομητές και τους αναγνώστες μας για την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλλουμε, ώστε να συνεχίσουμε να ενημερώνουμε υπεύθυνα και ψύχραιμα.
Ε.Δ.


Η ανίκητη βλακεία
Μπορεί να έχει σταματήσει η ζωή όλων μας όπως την ξέραμε ως τώρα, ωστόσο αυτό που δεν σταματάει ποτέ είναι η ανθρώπινη βλακεία, η οποία βρήκε έδαφος και άνθισε τις δύσκολες αυτές μέρες, κυρίως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού που ανακοίνωσε το έσχατο μέτρο της καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας.
«Κατασκευάζουν το ‘μαζί τα φάγαμε’ volume II, όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά θα τα ρίξουν στον λαό», διαβάσαμε στα σόσιαλ μίντια, ενώ στις θεωρίες συνωμοσίας για τον «κατασκευασμένο» ιό,  ήρθε να προστεθεί και η βεβαιότητα για τα «ψέματα» της κυβέρνησης για τον αριθμό των θυμάτων. Άλλοι πάλι έβαλαν στο στόχαστρο τον Σωτήρη Τσιόδρα, είτε για τον δημόσιο λυγμό που άφησε όταν μιλούσε για την ανάγκη προστασίας των παππούδων και γιαγιάδων μας, είτε για την επιλογή του να πάει να ψάλλει στην κεκλεισμένων των θυρών Θεία Λειτουργία της Κυριακής. Σα να μην έχει αυτός ο άνθρωπος -που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος στη χώρα αυτή τη στιγμή- το δικαίωμα,  περισσότερο απ’ όλους μας, να εκφράσει την αγωνία ή την πίστη του…
Άλλοι έβγαλαν την αντιπάθειά τους προς τον πρωθυπουργό που «άρπαξε την ευκαιρία να κάνει Χούντα» (!), σα να μην ζουν σ’ αυτό τον κόσμο και δεν βλέπουν τι γίνεται στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, βολικά κλεισμένοι στο αυτιστικό καβούκι τους.
Και τέλος, είχαμε και τον δικαιωματισμό του Ελληνάρα που κομπάζει «δεν θα μου πουν εμένα που θα περπατάω», του τζάμπα μάγκα, που μόλις όμως πέσει το πρόστιμο των 150 ευρώ, σίγουρα θα λουφάξει…
Κ.Λ.


Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους συνανθρώπους μας
Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τα δύο πιο πρόσφατα κρούσματα κορωνοϊού στην Ξάνθη. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας η 54χρονη από την Διομήδεια αναρρώνει στο σπίτι της, έχοντας ήπια συμπτώματα ενώ ο 73χρονος από τον Εχίνο παραμένει στo Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης αλλά δεν είναι διασωληνωμένος. Να σημειώσουμε ότι παρότι η υγεία του είναι επιβαρυμένη και με άλλα νοσήματα έχει την φροντίδα των γιατρών και η κατάστασή του είναι μεν σοβαρή αλλά σταθερή.
Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται!
Μ.Ξ. 


Για την 25η Μαρτίου
Φέτος δεν θα εορτάσει η Πολιτεία την Επανάσταση του 1821 στα σχολεία, ούτε στους δρόμους, διότι δεν θα γίνουν παρελάσεις.
Θα πρόκειται για μια σιωπηλή 25η Μαρτίου που προσαρμόστηκε στην αδήριτη ανάγκη της προστασίας από τον κορωνοϊό.
Το ίδιο «σιωπηλά» θα τιμήσει και η εκκλησία τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου την ίδια ημέρα.
Σεμνά και ταπεινά όλα, όπως αρμόζει στην περίσταση.
Εξάλλου του χρόνου, το 2021, θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το ηρωικό 1821.
Για φέτος, ας μείνουμε μέσα κι ας διαβάσουμε κάποια βιβλία για τα όσα συνέβησαν από το 1821 έως το 1827 αλλά και μετά με τον Καποδίστρια και τον Όθωνα.
Θα μάθουμε πολλά και ενδιαφέροντα.
Γ.Δ.


ΙΧ κάηκε ολοσχερώς
Κλήση για επέμβαση σε πυρκαγιά έλαβε χθες το απόγευμα η Πυροσβεστική. Επρόκειτο για ΙΧ στη γωνία των οδών Ανδρέου Δημητρίου και Παπαφλέσσα, το οποίο για άγνωστο λόγο πήρε φωτιά υψώνοντας τεράστιο καπνό που τρόμαξε όλη τη γειτονιά. Η. Π.Υ. Ξάνθης κατέφτασε άμεσα με δύο οχήματα και τέσσερις πυροσβέστες. Η πυρκαγιά δεν επεκτάθηκε σε άλλα οχήματα ή κατοικίες, αλλά το αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς.
Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν.
Ε.Δ.


Την τελευταία λέξη δεν θα την έχει ο θάνατος
«Θέλω να επικαλεστώ τα λόγια ενός από τους μεγάλους Έλληνες, όπως εγώ ο ίδιος φτωχά τα συνδύασα. Θυμηθείτε αυτά τα λόγια, κάθε μέρα από δω κι εξής. Την τελευταία λέξη δεν θα την έχει ο θάνατος. Πρέπει η κάθε γλώσσα να μιλεί την καλοσύνη της ημέρας.  Ας γίνει αυτός ο αγώνας όλων μας». Ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο καλός μας άγγελος που καθημερινά μας ενημερώνει για την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα μας  λοιπόν, μνημόνευσε Οδυσσέα Ελύτη, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης. Με ένα κόμπο στο λαιμό και εμφανώς βουρκωμένος έδειξε πως η επιστήμη αγκαλιάζει τον άνθρωπο και πως μέσα σ’ αυτόν τον ορυμαγδό δεν χάνονται οι ανθρώπινες αξίες. Τα λόγια του έκαναν τον γύρο της Ευρώπης μέσα από ένα αφιέρωμα της γαλλικής εφημερίδα “ Le Figaro”.
Είμαστε τυχεροί που έχουμε στρατηγό στην μάχη κατά του κορωνοϊού ένα τέτοιο επιστήμονα, έναν τέτοιο άνθρωπο!
Μ.Ξ.


Ηγέτες σε περιόδους κρίσεων
Ότι στις δύσκολες περιόδους φαίνονται, αναδεικνύονται οι ηγέτες μιας χώρας.
Οι ηγεσίες αυτές καθαυτές και ο ρόλος των ηγετών στις έκτακτες και δύσκολες συνθήκες, όπως τώρα με την πανδημία του κορωνοϊού.
Η διάγνωση για το ειδικό βάρος των ηγετών, έγινε ήδη. Και το αποτέλεσμα βέβαια δεν ήταν κολακευτικό σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Διαγνώστηκαν δηλαδή « ηγεσίες»  κατώτερες των περιστάσεων που τους ξεπέρασαν.
Εδώ όμως, οφείλουμε να σταθούμε στην δική μας περίπτωση, του Έλληνα πρωθυπουργού. Ο οποίος με σοβαρότητα και υπευθυνότητα αντιμετώπισε την υπόθεση του κορωνοϊού. Λαμβάνοντας αποφάσεις δύσκολες μεν, απαραίτητες δε για την προστασία των πολιτών.
Άρα στάθηκε σοβαρός και επίμονος στη λήψη μέτρων από την αρχή. Για να μην βιώσουμε ως λαός και κράτος φαινόμενα όπως άλλων γειτονικών χωρών.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…