Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πόλη βουβή μετά την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Πόλη βουβή μετά την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας

0

Αστυνομικοί έλεγχοι σε κεντρικά σημεία της πόλης. Χωρίς έντυπο αρκετοί ηλικιωμένοι-Προετοιμασμένοι οι νεώτεροι 

Δεκάδες κλήσεις για διευκρινίσεις στο «100»- Στελέχη της αστυνομίας τέθηκαν στη διάθεση των πολιτών μέσω του τηλεφωνικού κέντρου

Πρωτόγνωρες εικόνες με μία αίσθηση δυστοπίας έζησε η Ξάνθη, αλλά και όλη η χώρα με την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας, από χθες στις 6 πμ.

Ελάχιστη ήταν η κίνηση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ απόλυτη ήταν η τήρηση του μέτρου αναστολής των καταστημάτων.

Επί ποδός βρέθηκε η αστυνομία, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για τον τρόπο εφαρμογής του νέου μέτρου, αλλά και να απευθύνει συστάσεις, ώστε οι πολίτες να εφοδιάζονται σε κάθε περίπτωση με το απαραίτητο έντυπο, προκειμένου να πιστοποιούν το λόγο της κίνησής τους στην πόλη. Από σήμερα, στους παραβάτες που θα εντοπίζονται θα επιβάλλεται το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Εν τω μεταξύ από το πρωί, το «100» δέχθηκε δεκάδες ερωτήματα για επιμέρους περιπτώσεις και οι αστυνομικοί κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως, μετάβαση στα ΕΛΤΑ για παραλαβή δέματος, μετακόμιση, τάισμα οικόσιτων ζώων, όπως κότες. Για ιδιαίτερες περιπτώσεις η Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης απευθύνεται στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, προκειμένου να υπάρξει σχετική καθοδήγηση.

Στη διάθεση των ξανθιωτών πέρα από το «100» τέθηκαν και τα τηλέφωνα της αστυνομίας 2541084101-102-103-104, ώστε να μπορούν να ζητούν διευκρινίσεις.

Περιπολικά βρισκόταν καθόλη τη διάρκεια της μέρας σε κεντρικά σημεία και ζητούσαν τα «διαπιστευτήρια των πολιτών», ενώ μετακινούνταν συνεχώς, προκειμένου να καλύψουν κάθε σημείο που εντοπιζόταν αυξημένη κίνηση. Οι αστυνομικοί με μάσκες και γάντια έκαναν έκκληση στους πολίτες να τηρούν όσα το μέτρο προβλέπει. Η πρώτη εικόνα δείχνει πάντως ότι μόνο οι μεγαλύτεροι δεν είχαν προμηθευτεί τα κατάλληλα έντυπα, ενώ οι υπόλοιποι, επαγγελματίες και νεότεροι ήταν προετοιμασμένοι.

«Είμαστε στο πιο κρίσιμο χρονικό σημείο», σημείωσε ο αστυνομικός διευθυντής Πασχάλης Γιώρης που επόπτευε όλη τη διαδικασία στους δρόμους της πόλης. «Κάνουμε έκκληση προς τους πολίτες να ενημερώνονται συνεχώς για τον τρόπο εφαρμογής του μέτρου και να συμμορφώνονται με το νόμο. Οι αστυνομικοί τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας και δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό, αφού αποτελούμε το επόμενο γρανάζι μετά τους υγειονομικούς που πρέπει να μείνει στη θέση του για την ασφάλεια όλων. 5-6 έμπειρα στελέχη της αστυνομίας βρίσκονται συνεχώς στο τηλεφωνικό κέντρο, προκειμένου να λύνουν απορίες πολιτών. Θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου, να δείξουν αλληλεγγύη και υπευθυνότητα», σημείωσε ο ίδιος.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…