Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Λονδίνο – Αθήνα – Ξάνθη: Μαρτυρία επαναπατρισμού εν μέσω θύελλας κορωνοϊού  

Λονδίνο – Αθήνα – Ξάνθη: Μαρτυρία επαναπατρισμού εν μέσω θύελλας κορωνοϊού  

0

Συμπολίτισσά μας αφηγείται: «Ανησύχησα πολύ… στο Λονδίνο ο κόσμος κυκλοφορούσε στο μετρό, στους δρόμους χωρίς μέτρα προστασίας»

 

«Ένιωσα ασφάλεια στην χώρα μας… Τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας στα αεροδρόμια»

«Ευγενικός και πολύ εξυπηρετικός  δήμος Ξάνθης», μας λέει

 

 

Μέσα στην θύελλα της πανδημίας του κορωνοϊού που σαρώνει την Ευρώπη μια νεαρή συμπολίτισσά μας, Μηχανικός, ερευνήτρια που εργάζεται σε ερευνητικό πρόγραμμα στο Λονδίνο, μας αφηγείται την αγωνιώδη προσπάθεια επαναπατρισμού της την περασμένη Παρασκευή. Η εμπειρία της αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς αποτυπώνει δύο διαφορετικές λειτουργίες σε σχέση με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αυτή στην Βρετανία καθώς και στη χώρα μας από την στιγμή που πάτησε το πόδι της στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Ανησύχησα πολύ… στο Λονδίνο ο κόσμος κυκλοφορούσε στο μετρό, στους δρόμους χωρίς μέτρα προστασίας»

Η αγωνία της ξεκίνησε από την στιγμή που διαπίστωσε την παρελκυστικότητα  στην λήψη μέτρων που υιοθέτησε αρχικά ως τακτική η Βρετανία και ο χαλαρός τρόπος που αντιμετωπίστηκε την ίδια στιγμή που στην Ιταλία και την Ισπανία υπάρχουν εκατόμβες νεκρών:  «Ανησύχησα πολύ… ο κόσμος κυκλοφορούσε στο μετρό, στους δρόμους. Στο κάμπους μένω με άλλα 6 άτομα, δεν είχαν ληφθεί μέτρα προστασίας και υγιεινής. Ζήτησα να μου εγκρίνουν remote working (απομακρυσμένη εργασία) . Μέχρι να εγκριθεί προσπαθούσα επίμονα να επικοινωνήσω με την πρεσβεία μας αλλά κατέστη αδύνατο. Αυτό επιδείνωσε την ανησυχία μου καθώς μου έκανε να νιώθω εγκαταλελειμμένη σε μια ξένη χώρα. Προσπάθησα με όλους τους τρόπους έστειλα mail αλλά δεν έχω πάρει καμιά απάντηση. Αυτό ήταν το μοναδικό κομμάτι που ήταν πολύ δυσάρεστο για μένα και αφορά την χώρα μας γιατί όταν επιτέλους προσγειώθηκε το αεροπλάνο στο «Ελ. Βενιζέλος» η κατάσταση ήταν τελείως διαφορετική.

«Ένιωσα ασφάλεια στην χώρα μας…»

« Έφυγα από ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπη το Χίθροου χωρίς να έχει ληφθεί κανένα μέτρα προστασίας και προσγειώθηκα στο δικό μας αεροδρόμιο όπου όλα λειτουργούσαν με βάση τα προβλεπόμενα μέτρα. Έγινε η καταγραφή μου, τηρούνταν όλα τα μέτρα προστασίας, οι αποστάσεις των 2 μέτρων, η ροή ήταν κανονική.  Δεν το κρύβω ένιωσα ασφαλής. Παρέμεινα στην Αθήνα 4 ώρες μέχρι να επιβιβαστώ στο αεροπλάνο για Χρυσούπολη. Τα μαγαζιά ήταν όλα κλειστά και πουθενά δεν είχε συνωστισμό. Στο αεροπλάνο ο συνεπιβάτης ήταν στα δύο μέτρα. Ενημέρωσα στο αεροδρόμιο ότι είχα έρθει από Αγγλία, έγινε κι εδώ η καταγραφή ενώ υπήρχε ενημέρωση και από Αθήνα. Παράλληλα απευθύνθηκα στον ΕΟΔΥ που μου απάντησε σε 5,5 λεπτά όπως μου είχαν πει αρχικά στην αναμονή και μου έδωσε όλες τις οδηγίες που ακολουθώ. Είμαι σε καραντίνα στο σπίτι μου».

«Ευγενικός και πολύ εξυπηρετικός  ο δήμος Ξάνθης»

Καταλήγοντας η συμπολίτισσά μας επεσήμανε: «Αυτό που επίσης έχω να πω είναι ότι ο δήμος Ξάνθης κάνει εξαιρετική δουλειά. Απευθύνθηκα στη γραμμή βοήθειας προκειμένου να πληροφορηθώ πως μπορώ να προμηθευτώ κάποια πράγματα. Ήταν εξαιρετικά ευγενικοί και πολύ εξυπηρετικοί».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…