Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με «ασπίδα» την ετοιμότητα και προετοιμασία κατά του κορωνοϊού το νοσοκομείο Ξάνθης  

Με «ασπίδα» την ετοιμότητα και προετοιμασία κατά του κορωνοϊού το νοσοκομείο Ξάνθης  

0

6 κλίνες ΜΕΘ με χορηγία  – Συγκινητική ανταπόκριση από επιχειρήσεις και κοινωνικούς φορείς – Δημόσιο  «ευχαριστώ» από την Διοικήτρια του νοσοκομείου Ε. Ροφαέλα

 

 

Πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Γεώργιος Γεωργίου: «Έχουμε αρκετά ύποπτα κρούσματα αλλά γενικά είμαστε σε καλό επίπεδο»   

Πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Ξάνθης, Θ. Πλαστήρα: «Έχουμε υψηλό επαγγελματισμό και εκπαίδευση και υπερβάλλουμε εαυτόν»

 

Εγρήγορση, προετοιμασία, συνεργασία, θωράκιση, υψηλό αίσθημα καθήκοντος, αυτοπροστασία, προγραμματισμός είναι τα  «όπλα» που διαθέτει το νοσοκομείο Ξάνθης και ρίχνει στην μάχη κατά του κορωνοϊού που έχει κάνει την εμφάνισή του και στην Ξάνθη. Όλος ο υγειονομικός Οργανισμός είναι επί ποδός νυχθημερόν για να αντιμετωπίσει την υφιστάμενη κατάσταση που είναι σε καλό επίπεδο – κατά τα λεγόμενα γιατρών, εργαζομένων και της Διοίκησης – ενώ προετοιμάζεται και για τα πιο δύσκολα στην απευκταία περίπτωση που θα κληθεί να αντιμετωπίσει.

Διοικήτρια νοσοκομείου Ξάνθης, Ε. Ροφαέλα: «Να έχουμε παραγωγικό φόβο και όχι φόβο πανικού και να είμαστε αισιόδοξοι»

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος που απαιτεί η κρισιμότητα των στιγμών η Διοικήτρια του νοσοκομείου Ξάνθης  Έλενα Ροφαέλα περιγράφει στο «Ε» την υφιστάμενη κατάσταση καθώς και τις ενέργειες θωράκισης του νοσοκομείου που αφορούν σε δομές όπως νέα πτέρυγα 6 κλινών ΜΕΘ αλλά και νέα πτέρυγα υποδοχής και νοσηλείας των ύποπτων κρουσμάτων ενώ δίνει το δικό της μήνυμα στην κοινωνία της Ξάνθης: «Είμαστε σε εγρήγορση μετά και την εμφάνιση του κρούσματος.  Σε επίπεδο προετοιμασίας έχουμε ανοίξει νέα πτέρυγα για ύποπτα περιστατικά τα οποία και θα παραμένουν σε συνθήκες απομόνωσης ώσπου να βγουν τα αποτελέσματα των δειγμάτων. Επίσης έχουμε θέσει κανόνες προστασίας στην πύλη του νοσοκομείου». Να επισημάνουμε ότι δεν γίνονται πλέον τεστ παρά μόνο σε σοβαρά πνευμονολογικά περιστατικά. Γι αυτό και κάνω έκκληση στου ς πολίτες να μην προσέρχονται στο νοσοκομείο με έναν πυρετό ή βήχα. Να επικοινωνούν με τους γιατρούς τους ή τον ΕΟΔΥ για οδηγίες. Είναι βασικό να μην επιβαρύνουμε τέτοιες ώρες το νοσοκομείο», τονίζει η κα Ροφαέλα.

6 κλίνες ΜΕΘ με χορηγία  – Συγκινητική ανταπόκριση από επιχειρήσεις και κοινωνικούς φορείς

Μια ακόμη πρωτοβουλία ιδιαιτέρως σημαντική σε επίπεδο προετοιμασίας είναι ότι έχει ολοκληρωθεί ο εξοπλισμός 6 κλινών Εντατικής Θεραπείας και μάλιστα με χορηγία από επιχείρηση και συγκεκριμένα: «Είναι πολύ συγκινητική η ανταπόκριση του επιχειρηματικού κόσμου που θέλει να βοηθήσει την προσπάθειά μας να θωρακίσουμε το νοσοκομείο μας. Έχουμε προσφορές και από άλλες επιχειρήσεις αλλά και κοινωνικούς φορείς. Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα αυτό γιατί αποδεικνύει ότι έχει ενεργοποιηθεί και ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία και ο επιχειρηματική κοινότητα και θέλει να συνδράμει στην προσπάθειά μας.  Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί εκτός των άλλων αποδεσμεύει πόρους του υπουργείου που μπορούμε να διαθέσουμε στην κάλυψη άλλων αναγκών», τονίζει η κα Ροφαέλα απευθύνοντας  ένα δημόσιο ευχαριστώ σε όλο το ιατρικό, το νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό για την συνεργασία και την προσφορά τους : «δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους» όπως είπε χαρακτηριστικά καθώς  και τον επιχειρηματικό κόσμο και τους φορείς που συνδράμουν στην προσπάθεια.

Καταλήγοντας πρόσθεσε: «Να έχουμε παραγωγικό φόβο και όχι φόβο πανικού και να είμαστε αισιόδοξοι».

Πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Γεώργιος Γεωργίου: «Είμαστε εδώ πανέτοιμοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Έχουμε αρκετά ύποπτα κρούσματα αλλά γενικά είμαστε σε καλό επίπεδο»

Στην πρώτη γραμμή οι γιατροί του νοσοκομείου μας με τον πρόεδρό του κ. Γιώργο Γεωργίου να δηλώνει στο «Ε»: «Είμαστε εδώ πανέτοιμοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Έχουμε αρκετά ύποπτα κρούσματα αλλά γενικά είμαστε σε καλό επίπεδο. Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι να τηρεί τις οδηγίες. Να μην έρχεται στο νοσοκομείο με λίγο πυρετό ή βήχα. Θέτουν σε κίνδυνο και τον εαυτό τους και τους άλλους ασθενείς. Μόνο αν έχουν δύσπνοια να προσέρχονται. Πρέπει να μας βοηθήσει ο κόσμος για να μπορούμε να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν ανάγκη. Όλο το ιατρικό προσωπικό είναι σε συναγερμό και λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας».

Πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Ξάνθης, Θ. Πλαστήρα: «Έχουμε υψηλό επαγγελματισμό και εκπαίδευση και υπερβάλλουμε εαυτόν»

Στην πρώτη γραμμή του πυρός αποφασισμένοι να δώσουν την μάχη και οι εργαζόμενοι νοσηλευτές του νοσοκομείου μας. Η πρόεδρος του Θεοδώρα Πλαστήρα σημειώνει: «Είμαστε στην πρώτη γραμμή. Δεν έχουμε ανάγκη από χειροκρότημα. Κάνουμε απλά το χρέος μας από επαγγελματική υπευθυνότητα. Όταν όμως τελειώσει όλη αυτή η δοκιμασία πρέπει η πολιτεία να αναγνωρίσει την προσφορά μας . Αποδεικνύεται περίτρανα πόσο επικίνδυνη είναι η δουλειά μας αλλά τόσα χρόνια μας απαξίωναν και δεν μας είχαν εντάξει στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Έχουμε υψηλό επαγγελματισμό και εκπαίδευση και υπερβάλλουμε εαυτόν . Ζητάμε όμως από τον κόσμο να μας βοηθήσει και μαζί τον εαυτό του και τους άλλους. Το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν. Γι αυτό να ακολουθεί τις οδηγίες να μένει σπίτι. Απ’ την πλευρά μας προς το παρόν προστατευόμαστε και κρατάμε δυνάμεις για να έχουμε απόθεμα όταν χρειαστεί. Πρέπει να προσέχουμε σ ότι  αφορά την αυτοπροστασία μας γιατί αποδεκατίζεται το σύστημα αφού δεν έχουμε εφεδρίες».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η…απόβαση των τουρκικών γρι – γρι που σάρωναν όλο τον χειμώνα τα αφρόψαρα Ο μ…