Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση 32 έκτακτες προσλήψεις στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΠΑΜΘ λόγω κορωνοϊού

32 έκτακτες προσλήψεις στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΠΑΜΘ λόγω κορωνοϊού

0

Προσλήψεις και στο Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης

 

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης δημοσίευσε την προκήρυξη πρόσληψης επικουρικού προσωπικού για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εμφάνιση και διάδοση του κορωνοϊού COVID19.

Η προκήρυξη μαζί με το έντυπο της αίτησης είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα τoυ Κέντρου www.kkppamth.gr. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μαζί με τα συνημμένα δικαιολογητικά σκαναρισμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση kpronamth@1188.syzefxis.gov.gr από την Τετάρτη 18-3-2020 έως και την Παρασκευή 20-3-2020 στις 14.00 το μεσημέρι.

Αναλυτικά οι ειδικότητες που θα προσληφθούν:

 

asep-empros

Σε αχαρτογράφητα νερά και οι προκηρύξεις του ΑΣΕΠ

 

Ο Κορωνοϊος και η εξάπλωση του στην χώρα μας, μας αναγκάζει να «Μείνουμε σπίτι» κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα άφηνε απέξω και τις υπηρεσίες του ΑΣΕΠ. Έτσι σχεδόν όλες οι νέες προκηρύξεις «παγώνουν» με εξαίρεση τις δύο προκηρύξεις που αφορούν την υγεία και την εκπαίδευση αλλά και τις προκηρύξεις που ήδη έχουν εκδοθεί και τρέχουν οι προθεσμίες υποβολής.

Ποιες προκηρύξεις  «παγώνουν» λόγω κορωνοϊού

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επικείμενες προκηρύξεις για προσλήψεις στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και αυτή των 2.909 προσλήψεων στο Βοήθεια στο Σπίτι φαίνεται να «παγώνουν» προσωρινά, αφού οι ενδιαφερόμενοι είναι χιλιάδες και η Διοίκηση του ΑΣΕΠ δεν θέλει αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή να βάλει τους υποψηφίους να συνωστίζονται από δημόσια υπηρεσία σε δημόσια υπηρεσία για να μαζέψουν τα δικαιολογητικά των φακέλων τους. Κάτι που με τους περιοριστικούς όρους που έχουν επιβληθεί θα ήταν σχεδόν αδύνατον.

Παράλληλα για μια τόση μεγάλη προκήρυξη όπως αυτή για τις προσλήψεις στο «Βοήθεια στο Σπίτι», το ΑΣΕΠ θα χρειαζόταν να μεταφέρει προσωπικό για την υποδοχή των δικαιολογητικών από άλλες υπηρεσίες του ώστε να είναι εφικτή η επεξεργασία των φακέλων των υποψηφίων, κάτι που με τις άδειες ειδικού σκοπού που έχουν χορηγηθεί σε μέρος του προσωπικού του, κάνουν αδύνατη αυτή την δυνατότητα.

Ήδη σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών λόγω της κατάστασης, με εγκύκλιο του μεταφέρει προσωπικό από τις κλειστές υπηρεσίες των Δήμων στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

Παράλληλα, όσο αφορά την προκήρυξη 2Κ/2019 αν και σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή απαιτείται νέος γύρος αποστολής φακέλων προκειμένου να ολοκληρωθεί ο κρίσιμος διαγωνισμός που αφορά προσλήψεις στα νοσοκομεία και τις Μονάδες Υγείας όλης της χώρας, αυτό δεν φαίνεται να είναι εφικτό και προβληματίζει την Διοίκηση του ΑΣΕΠ. Να υπενθυμίσουμε ότι η προκήρυξη αφορά προσωπικό 60 και πλέον διαφορετικών ειδικοτήτων, κυρίως παραϊατρικούς και νοσηλευτές.

Οι διαδικασίες για την 1Κ/2020 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 79 θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε διάφορους φορείς, συνεχίζονται κανονικά ενώ λόγω των περιορισμών δεν αποκλείεται να δοθούν και σχετικές παρατάσεις.

Το δεδομένο είναι ότι ήδη το ΑΣΕΠ επεξεργάζεται αποτελέσματα και ενστάσεις για τις μεγάλες προκηρύξεις μόνιμων προσλήψεων εκπαιδευτικών και η διαδικασία αυτή θα συνεχίσει κανονικά.

Οι έκτακτες αυτές συνθήκες που ζούμε φαίνεται πως θα αλλάζουν διαρκώς τα δεδομένα, αλλά η Διοίκηση του ΑΣΕΠ σε καμία περίπτωση δεν θέλει να προχωρήσει μια διαδικασία προσλήψεων που θα προκαλέσει συγχρωτισμό σε δημόσιες υπηρεσίες για την συγκέντρωση των σχετικών εγγράφων που απαιτούνται για την συμμετοχή.

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι με απόφαση έχει εφαρμοστεί περιορισμός των ωρών εισόδου κοινού στην Κεντρική Υπηρεσία του Ανώτατου Συμβουλίου.

ΟΑΕΔ: Με αυτούς τους μισθούς θα επιλεγούν 36.500 ωφελούμενοι

Προσλήψεις σε δήμους και φορείς – Τα σενάρια σε σχέση με τον κορωνοϊό

 

Συστηματικές προσπάθειες ώστε να μην πάρει και νέα παράταση η έκδοση του μεγάλου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε δήμους και φορείς καταβάλλουν υπ. Εργασίας και ΟΑΕΔ.

Τα τελευταία νέα, από πηγές του Οργανισμού, αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις για μετάθεση της ημερομηνίας δημοσιοποίησης της προκήρυξης.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές, δεν αποκλείουν την πιθανότητα “να χρειαστεί η μεταφορά κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό σε κωδικούς που αφορούν στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού”, ιδίως εάν αυξηθούν ραγδαία τα κρούσματα.

Σε μία τέτοια περίπτωση -και εφόσον οι δείκτες το επιβάλλουν- όλα είναι πιθανά: Ακόμη και η προσωρινή αναβολή της έκδοσης του προγράμματος.

Οι μισθοί της νέας κοινωφελούς

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το έως πρότινος χρονοδιάγραμμα, η δημοσιοποίηση της Δημόσιας Πρόσκλησης τοποθετείται για τα τέλη Μαρτίου (ή αρχές Απριλίου).

Οι 36.500 συνολικά ωφελούμενοι άνεργοι (ηλικίας έως 67 ετών) θα έχουν μισθό έως 546 ευρώ το μήνα.

giatros 01-empros

Κορωνοϊός Ελλάδα : Στοχευμένες οι επόμενες προσλήψεις σε επικουρικούς γιατρούς

 

Δεν θα δοθεί παράταση στην υποβολή αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, διευκρινίζουν πηγές του Υπουργείου Θα προσλαμβάνουν εκτός ΑΣΕΠ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού εκτός ΑΣΕΠ για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από την εμφάνιση και διασπορά του κορωνοϊού COVID-19, θα μπορούν να κάνουν η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ ΑΕ), τα πανεπιστημιακά και στρατιωτικά νοσοκομεία και φορείς πρόνοιας, σύμφωνα με νεότερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τίτλο: «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19».

Αναλυτικά, θα μπορούν να προσλαμβάνουν:

  1. Για ένα έτος επικουρικό ιατρικό, νοσηλευτικό, λοιπό βοηθητικό και πάσης φύσεως προσωπικό, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, για τα στρατιωτικά νοσοκομεία, τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας, την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) και τις αποκεντρωμένες διοικήσεις για τη στελέχωση των αναγκών σε ιατρονοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό των αεροϋγειονομείων που λειτουργούν σε αυτές, χωρίς να απαιτείται η έκδοση σχετικής έγκρισης της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006, και η εκ των προτέρων ανάληψη δέσμευσης πίστωσης των φορέων. Οι προσλήψεις θα διενεργούνται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.
  2. Επικουρικό ιατρικό, νοσηλευτικό, λοιπό βοηθητικό και πάσης φύσεως προσωπικό, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, για τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας του άρθρου 9 του ν. 4109/2013 (Α΄ 16), το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών του π.δ. 265/1979 (Α΄ 74), το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών του α.ν. 726/1937 (Α΄ 228), το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Παπάφειο Θεσσαλονίκης της παρ. 1.Ι. του άρθρου 127 του ν. 4199/2013 (Α΄ 216) και το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας της παρ. 5 του άρθρου 18 του ν. 4302/2014 (Α΄ 225), χωρίς να απαιτείται η έκδοση σχετικής έγκρισης της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006, και η εκ των προτέρων ανάληψη δέσμευσης πίστωσης των φορέων. Για την υλοποίηση των ανωτέρω αρμόδιος είναι ο διοικητής ή ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου κάθε φορέα, οι δε αναγκαίες πιστώσεις θα καλυφθούν κατόπιν ισόποσης επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι αρμόδιες υπηρεσίες των ανωτέρω προνοιακών φορέων οφείλουν να παρέχουν άμεσα στον εποπτεύοντα Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κάθε αναγκαία πληροφορία σχετικά με την τεκμηρίωση των ανωτέρω αναγκών τους. Οι σχετικώς συναπτόμενες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δεν δύναται να διαρκούν μετά από τις 30.9.2020.

Ο ανώτατος αριθμός του προς πρόσληψη προσωπικού στους προνοιακούς φορείς, η διαδικασία πρόσληψης και τα λοιπά ειδικότερα ζητήματα για την εφαρμογή του παρόντος ρυθμίζονται με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και σύμφωνα με τα άρθρα 2 και 3 της υπ΄ αρ. Δ1/οικ.43102/14387/27.09.2019 κοινής υπουργικής απόφασης «Καθορισμός διαδικασίας πρόσληψης επικουρικού προσωπικού» (Β’ 3706).

Επισημαίνεται ότι οι συμβάσεις έργου ή ορισμένου χρόνου όσων προσλαμβάνονται αυτόν τον καιρό για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενδέχεται να ανανεωθούν ή και να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου. Υγείας. Τι προβλέπεται για πιθανά κενά που θα προκύψουν, λόγω και των αυξημένων αναγκών από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…