Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Σοκ και δέος στην Ξάνθη για την ματαίωση του καρναβαλιού

Σοκ και δέος στην Ξάνθη για την ματαίωση του καρναβαλιού

0

Μουδιασμένη η τοπική κοινωνία – Αντιδράσεις από την δημοτική αρχή και τους φορείς

Αλλεπάλληλες συσκέψεις στο δημαρχείο

 

Πρόεδρος ΕΒΕ Ξάνθης, Σ. Μωραΐτης: «Μεγάλη οικονομική ζημιά για την πόλη και την περιοχή»

 

 

«Μούδιασε» όλη η πόλη χθες από τη δήλωση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια σύμφωνα με την οποία ματαιώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην χώρα μετά και τα τρία κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Η απόφαση είναι εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό.

Σοκ: Ο κορωνοϊός ματαιώνει το καρναβάλι της Ξάνθης – Αντιδράσεις από δημάρχους Πατρέων – Ρεθύμνου – Τι δήλωσαν Τσέπελης – Φανουράκης

Το πρώτο σοκ διαδέχτηκε η αντίδραση που εκφράστηκε από δημάρχους όπως οι δήμαρχοι Πατρών , Ρεθύμνου, Κέρκυρας και άλλων φορέων και κλάδων.

«Καταλαβαίνετε τι σημαίνει η ακύρωση των εκδηλώσεων για την πόλη μας, για όλους τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει, κόστος εκατομμυρίων» δήλωσε o δήμαρχος Ρεθύμνου, ενώ ο δήμαρχος Πατρέων ανέφερε ότι ανατράπηκε ο σχεδιασμός της πόλης και ζητάει αποζημίωση από την κυβέρνηση για καρναβαλιστές και καταστηματάρχες. Επίσης επισήμανε πως «εμείς δεν θα κάνουμε εκδηλώσεις, εάν θέλουν τα μαγαζιά είναι ευθύνη των διοργανωτών και αυτών που θα πάνε». Και πρόσθεσε: «Δεν θα ήθελα το παιδί μου να πάθει κάτι επειδή πήγε σε ένα χορό. Θα κάνουμε καλοκαιρινό Καρναβάλι την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου».

Τσέπελης: «Βόμβα» για την οικονομία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής»

Η πρώτη αντίδραση του δημάρχου Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη: «Βόμβα για την οικονομία της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής», δήλωσε στο protothema.gr ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος.  Άμεσα συγκάλεσε σύσκεψη με τους αντιδημάρχους, τον πρόεδρο του Κέντρου πολιτισμού και τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση.

Ο αντιδήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Φανουράκης, φέρεται να δήλωσε στο blog newsbomb πως «η οικονομική ζημιά θα είναι τεράστια ωστόσο είναι αυτονόητο πως τα χρήματα δεν είναι υπεράνω καμίας ανθρώπινης ζωής. Ωστόσο θεωρούμε πως η δήλωση του υπουργείου Yγείας, Βασίλη Κικίλια, είναι μία επιπόλαιη κίνηση και χωρίς να υπάρχει προηγούμενη ενημέρωση και προετοιμασία. Στοχοποίησε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και δημιούργησε έναν υπερβολικό πανικό, την στιγμή που όλοι τονίζουν ότι πρέπει να δείξουμε ψυχραιμία».

Σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων

Αμέσως μετά τη σύσκεψη με τους αντιδημάρχους ο δήμαρχος Ξάνθης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων ενώ λίγο πριν ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα μετέβη στο δημαρχείο αντιπροσωπεία επαγγελματιών εστίασης συνοδευόμενη από την πρόεδρο κα Μαίρη Τσιακίρογλου για να διατυπώσει τις απόψεις της.

moraitis stelios 2Πρόεδρος ΕΒΕ Ξάνθης, Σ. Μωραΐτης: «Μεγάλη οικονομική ζημιά για την πόλη και την περιοχή»

«Για τεράστια οικονομική ζημιά στην πόλη και στον νομό μας. Είναι σίγουρα μεγάλο πλήγμα για την Ξάνθη αλλά και όλες τις άλλες πόλεις. Η ζημιά ανέρχεται σε εκατομμύρια», σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης ωστόσο επιφυλάχτηκε: «Η ματαίωση έγινε για την προστασία της δημόσιας υγείας και σ’ ότι αφορά αυτό δεν μπορώ τίποτε να σχολιάσω. Είναι ένα θέμα που το χειρίζεται το υπουργείο και έχει  την ευθύνη.

Αντιπρόεδρος Ξενοδόχων Θράκης, Α. Αγκόρτζας: «Μέσα σε 2 μέρες ακυρώθηκαν όλες οι κρατήσεις… Πρόβλημα με τις προκαταβολές»

Ο πρώτος κλάδος που βιώνει άμεσα την ματαίωση του Καρναβαλιού είναι οι ξενοδόχοι. Όπως μας ενημέρωσε ο αντιπρόεδρος των Ξενοδόχων Θράκης  Απόστολος Αγκόρτζας τα αντανακλαστικά του κόσμου ήταν άμεσα: «Στις πρώτες δύο ώρες μετά την δήλωση του υπουργού για ματαίωση του καρναβαλιού μας ακύρωσαν όλες τις κρατήσεις! Πέρα απ’ αυτό όμως έχουμε πρόβλημα με τις προκαταβολές. Ο νόμος προβλέπει ότι δεν επιστέφονται αν η ακύρωση δεν γίνει 6 μέρες ωστόσο εμείς δεν το κάνουμε. Θέλουμε να διευκολύνουμε τους πελάτες μας. Προσωπικά τους είπαμε ότι αναγνωρίζουμε την κράτηση και μπορούν να έλθουν άλλο τριήμερο που θα επιλέξουν. Ωστόσο είμαστε σε αναμονή για το τι θα αποφασίσει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο για  το θέμα αυτό. Δημιουργείτε τεράστιο πρόβλημα στον κλάδο καθώς οι προκαταβολές αυτές  ξοδεύτηκαν στην κάλυψη τρεχουσών αναγκών. Ο κλάδος μας περίμενε πως και πως το καρναβάλι …»

Πρόεδρος ΟΕΒΕ Ξάνθης, Μ. Τσιακίρογλου: «Είμαστε σε απόγνωση…»

«Για τον κλάδο μας είναι μια πραγματική καταστροφή. Τα μέλη μας είναι σε απόγνωση. Κυρίαρχη άποψη είναι η αντίδραση. Θα την θέσουμε στη δημοτική αρχή» αναφέρει η κα Τσιακίρογλου με εμφανή την απογοήτευση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι λιγότερο ίσα από τα υπόλοιπα

Οι μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας εξαιρούνται από την δωρεάν μεταφορά τους προς κ…