Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πολυεθνική εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ξάνθη

Πολυεθνική εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ξάνθη

0

Με οικοδεσπότη το Γυμνάσιο Σμίνθης

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψαν στις χώρες τους οι μαθητές και καθηγητές που συμμετείχαν στην πολυήμερη επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, προσκεκλημένοι από το Γυμνάσιο Σμίνθης και στα πλαίσια Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος με τίτλο «The sun and the blue».

H σχολική αντιπροσωπεία με τους συνοδούς της δήλωσε σύσσωμη ενθουσιασμένη, τόσο από την φιλοξενία, όσο κι απ’ τις ομορφιές που γνώρισε στον Ν. Ξάνθης στο περιθώριο των επισκέψεων που πραγματοποίησε. Από τις 17 έως τις 22 Φεβρουαρίου είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε επιλεγμένα σημεία και χώρους, όπως το αρχαιολογικό μουσείο Αβδήρων, το ΚΠΕ Βιστονίδας, το λαογραφικό μουσείο της ΦΕΞ, αλλά και την παλιά Ξάνθη. Οι μαθητές έγιναν δεκτοί από τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ Ν. Εφραιμίδη, ενώ στην μικρή δεξίωση που οργανώθηκε προς τιμή τους δέχτηκαν αναμνηστικά δώρα.

Κορυφαία δράση στα πλαίσια της μαθητικής συνεργασίας χαρακτηρίζεται η θεατρική παράσταση που διοργανώθηκε στην Καπναποθήκη Π κι είχε τον τίτλο «Το κορίτσι και η μαγική φλογέρα», που έγραψε η Ν. Μιχαηλίδου σε θεατρική διασκευή του Α. Δομτζίδη και ξενόγλωσση απόδοση και σκηνοθεσία των Σ. Χατζηκωνσταντίνου και Π. Παπαζαφειρίου και μουσική επένδυση του Π. Αργυρόπουλου.

Τα σκηνικά επιμελήθηκαν οι μαθητές του προγράμματος και η καθηγήτρια Κ. Χαβατζανίδου, ενώ θεατές αποτέλεσαν αντιπροσωπείες μαθητών και εκπαιδευτικών από τα Γυμνάσια 2ο, 3ο και Σταυρούπολης. Ακολούθησε η λήξη του σχολικού προγράμματος και η απονομή διπλωμάτων, με τον Διευθυντή του Γυμνασίου Π. Νταουτίδη να μιλά για μια πετυχημένη διοργάνωση που συντελεί και εξυπηρετεί την εκπαίδευση και τον πολιτισμό στον τόπο μας.

Οι μαθητές των τεσσάρων κρατών φιλοξενήθηκαν από τους μαθητές του γυμνασίου Σμίνθης που διαμένουν στα γύρω χωριά και κατά ομολογία των μαθητών αλλά και των καθηγητών έμειναν κατενθουσιασμένοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των επισκεπτών έφτασε τους 20 μαθητές και 11 καθηγητές από διάφορα κράτη όπως Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία και Λετονία. Γενική υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η καθηγήτρια Σ. Χατζηκωνσταντίνου, ενώ την πλαισίωναν με την πολύτιμη βοήθεια τους οι κυρίες Βαγιανού Ε, Παπαζαφειρίου Π, Καραμάνου Μ, Κοτζαμπασοπούλου Ε και Θεοδωρίδου Μ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιστροφή 1055 αρχαίων νομισμάτων στην Τουρκία

Μία συμβολική κίνηση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο της προστασίας της πολιτιστικ…