Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στην «Ελπίδα» ο Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας

Στην «Ελπίδα» ο Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας

0

Επισκέφθηκε τον πολιτιστικό σύλλογο των γυναικών Δροσερού και συνομίλησε με την πρόεδρο για τα προβλήματα των Ρομά και τους τρόπους ενσωμάτωσης

Δόθηκε βαρύτητα στη μετάβαση των παιδιών στα σχολεία της Ξάνθης και τις ευκαιρίες απασχόλησης κυρίως για τις γυναίκες του οικισμού

Επίσκεψη πραγματοποίησε στον Σύλλογο «Ελπίδα» του Δροσερού στις 20.2.2020 ο  Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γεώργιος Σταμάτης, από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Τον Γενικό Γραμματέα συνόδευε η κα Καραγιάννη Αλεξάνδρα, νομικός από το Υπουργείο και η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της περιφέρειας ΑΜΘ κα. Αναστασία Τζαμπαζλή.

Ο κ. Γεώργιος Σταμάτης ενημερώθηκε από την Πρόεδρο του Συλλόγου, κα Σαμπιχά Σουλεϊμάν, για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του οικισμού, καθώς και για τα γενικότερα προβλήματα των Ρομά πανελλαδικά. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην εκπαίδευση και στο πρόβλημα της μετακίνησης των παιδιών στα δημόσια σχολεία στην πόλη της Ξάνθης, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει δρομολογηθεί δεύτερο σχολικό λεωφορείο. Συζητήθηκε το ζήτημα των δικαιολογητικών που απαιτούνται για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, τα οποία οι περισσότερες οικογένειες δε μπορούν να έχουν. Η Σαμπιχά Σουλεϊμάν εξήγησε ότι σε ένα σπίτι ζουν τέσσερις και πέντε οικογένειες, οπότε είναι λογικό να μη μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να διαθέτει λογαριασμό ρεύματος στο όνομά του.

Επιπλέον, συζητήθηκαν οι ευκαιρίες που θα πρέπει να δοθούν για δημιουργία θέσεων εργασίας και κυρίως στις γυναίκες, με στόχο την εξασφάλιση μεγαλύτερης ανεξαρτησίας. Αναφορά έγινε και στην συνάντηση του Βουλευτή Ξάνθης της ΝΔ, κ. Σπύρου Τσιλλιγίρη με την Υφυπουργό κα Δόμνα Μιχαηλίδη κατά την οποία συζητήθηκε η ενσωμάτωση των Ρομά στην κοινωνία.

Ο Γ.Γ. συνομίλησε με έναν νέο μπαμπά 29 ετών, ο οποίος έχει 7 παιδιά και ο οποίος ανέφερε ότι αναγκάζεται να φύγει στην Ολλανδία προς αναζήτηση εργασίας. Ανέφερε επίσης ότι ήρθαν από την Θεσσαλονίκη στον οικισμό και έχουν εγγράψει τα παιδιά τους σε σχολεία μέσα στην πόλη της Ξάνθης. Όσο ήταν αυτός εδώ τα μετέφερε ο ίδιος, αλλά ζήτησε από τη Πρωτοβάθμια ΠΕ Ξάνθης, πέρα από τις θέσεις σε σχολεία, να βρεθούν και θέσεις και στο σχολικό λεωφορείο.

Τέλος, ο κ. Γεώργιος Σταμάτης αναφέρθηκε στο ότι θέλει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των ενεργών συλλόγων και του ίδιου με στόχο τη καλύτερη σχεδίαση της νέας στρατηγικής για τους Ρομά μέσα στο 2020, η οποία θα ισχύσει για την επόμενη δεκαετία.

Σχετικά με την επίσκεψη ο σύλλογος «Ελπίδα» ενημέρωσε ότι, ο κ. Σταμάτης, εξέφρασε την επιθυμία πριν φύγει, να μπει στο χώρο της Δημιουργικής Απασχόλησης και να καθίσει με τα μικρά παιδιά, λίγο πριν ξεκινήσουν τη γιορτή τους. «Έπαιξε με τα μικρά παιδιά και συνομίλησε με τους γονείς τους. Είμαστε αισιόδοξοι, ότι μετα την επίσκεψη του κ. Σταμάτη, και με τα όσα είδε, άκουσε κι συζήτησε, θα αρχίσουν να υπάρχουν θετικά αποτελέσματα για τους Ρομά», τονίστηκε στη σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…