Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ξανθιώτικο καρναβάλι με εκδρομείς του 2ημέρου!

Ξανθιώτικο καρναβάλι με εκδρομείς του 2ημέρου!

0

Τελευταία εβδομάδα και δεν υπάρχει πληρότητα σ’ όλα τα ξενοδοχεία – Επισκέπτες από Λάρισα και πάνω και μόνο για το 2ήμερο – Βούλγαροι και Τούρκοι σε μονοήμερες εκδρομές

 

 

Πρόεδρος Ξενοδόχων Ξάνθης Ι. Ιερόπουλος: «Κάθε πέρσι και καλύτερα. Δεν διαφημίζεται και δεν προβάλλεται επαρκώς το καρναβάλι της Ξάνθης»

 

Στον ξέφρενο ρυθμό της Αποκριάς ζει η Ξάνθη αυτή την εβδομάδα που κορυφώνονται οι εκδηλώσεις με την μεγάλη παρέλαση της Κυριακής και το κάψιμο του Τζάρου την ίδια μέρα. Και θα περίμενε κανείς όλοι οι δρόμοι να οδηγούν την Ξάνθη αφού το καρναβάλι μας έχει αποκτήσει brand name ως το μεγαλύτερο της Βορείου  Ελλάδας ωστόσο  αυτό δεν αποτυπώνεται στις κρατήσεις σε ξενοδοχεία και καταλύματα της πόλης. Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα και πληρότητα 100% εμφανίζουν κάποια κεντρικά μέσα στην πόλη ενώ στα περιφερειακά η πληρότητα δεν ξεπερνά το 60% και μόνο για το 2ήμερο!

Αγκόρτζας : «Έχουμε κρατήσεις με προκαταβολές κι αυτές μόνο για το διήμερο…»

Πρόσφατα ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ηλίας Ασκαρίδης δήλωσε στο «Ε» ότι οι επισκέπτες του Καρναβαλιού μας φέτος θα ξεπεράσουν τις 200.000. Τις εκτιμήσεις του δεν συμμερίζεται ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης κ. Απόστολος Αγκόρτζας που κάνει λόγο για συρρίκνωση της επισκεψιμότητας: «Είναι φανερό ότι κάθε χρόνο έχουμε όλο και λιγότερους επισκέπτες. Φέτος φτάσαμε στην τελευταία εβδομάδα και δεν έχουμε πληρότητα . Έχουμε κρατήσεις με προκαταβολές κι αυτές μόνο για το διήμερο. Πληρότητα έχουν μόνο τα ξενοδοχεία του κέντρου της πόλης. Στα περιφερειακά η πληρότητα είναι 60%.», τονίζει ο κ. Αγκόρτζας συμπληρώνοντα πως: «Είμαστε τυχεροί που αναβλήθηκαν οι εκδηλώσεις και η παρέλαση στην Θεσσαλονίκη», εννοώντας πως αν γινόταν θα έκοβε επισκέπτες στο Ξανθιώτικο καρναβάλι.

Βούλγαροι και Τούρκοι σε μονοήμερες εκδρομές

Σ’ ότι αφορά την επισκεψιμότητα από τους γείτονές μας ο κ. Αγκόρτζας τονίζει πως έχουν  έχει μονοήμερη διάρκεια καθώς έρχονται πολλοί εκδρομείς μόνο την Κυριακή και ως εκ τούτου δεν έχουν διαμονή στην πόλη: «Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι ο κόσμος δεν έχει σηκώσει ακόμη κεφάλι από την κρίση. Αυτό είναι η κύρια αιτία που δεν έχουμε επισκεψιμότητα. Ακριβά καύσιμα, πολλά διόδια, δεν αποφασίζει  κανείς εύκολα από την νότια Ελλάδα να έρθει στην Ξάνθη. Οι εκδρομείς μας είναι από την Λάρισα και πάνω», επισημαίνει ο κ. Αγκόρτζας.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και η Διεύθυνση κεντρικού ξενοδοχείου της πόλης μας που έχει μεν 100% πληρότητα αλλά η διαπίστωση είναι αποθαρρυντική: «Μειώνεται η ζήτηση, μειώνεται το ενδιαφέρον του κόσμου. Αυτό διαπιστώνουμε», επισημαίνει η κα Άννα Στυλιαννίδου από το ξενοδοχείο Ξανθίππειον.

Πρόεδρος Ξενοδόχων Ξάνθης Ι. Ιερόπουλος: «Κάθε πέρσι και καλύτερα»

Στο ίδιο μήκος κύματος η άποψη του πρόεδρου του συλλόγου Ξενοδόχων Ξάνθης κ. Γιάννης Ιερόπουλου: «Δεν έχουμε πληρότητα σ’ όλα τα ξενοδοχεία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε για παράδειγμα την Κυριακή. Πάντως αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι «κάθε πέρσι και καλύτερα. Και αυτό κατά την γνώμη μου οφείλεται σε οικονομικούς λόγους και κατά δεύτερον στο γεγονός ότι δεν διαφημίζεται και δεν προβάλλεται επαρκώς το καρναβάλι της Ξάνθης και μαζί μ’ αυτό και οι άλλες λαογραφικές εκδηλώσεις όπως για παράδειγμα της Καθαράς Δευτέρας στην Σταυρούπολη και στο Πολύσιτο ώστε να κινήσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών να παρατείνουν την διαμονή τους και την Κυριακή. Έχουμε ένα προϊόν και πρέπει να το διαφημίσουμε για να το πουλήσουμε και σ’ αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι δήμοι της Ξάνθης . Να μην είναι ένα καρναβάλι μόνο του δήμου Ξάνθης αλλά όλου του νομού γιατί όλος ο νομός επωφελείται».

Να σημειώσουμε ότι η μέση τιμή στα δίκλινα στα ξενοδοχεία 3 αστέρων κυμαίνεται στα 70 – 80 ευρώ. Όπως ανέφερε ο κ. Ιερόπουλος στο Booking.com δεν εμφανίζεται πληρότητα και οι τιμές είναι υψηλότερες γιατί υπάρχει η επιβάρυνση της προμήθειας. Επίσης να αναφέρουμε ότι υπαρκτές αν και σε περιορισμένο βαθμό είναι οι κρατήσεις μέσω Airbnb.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …