Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αυγενάκης:  Κανονικά όλες οι αθλητικές δραστηριότητες… μέχρι νεωτέρας

Αυγενάκης:  Κανονικά όλες οι αθλητικές δραστηριότητες… μέχρι νεωτέρας

0
avgenakis

Ενδέχεται να αλλάξει αυτό αν προκύψουν νέα δεδομένα

Με ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης διευκρινίζει ότι θα διεξαχθούν κανονικά όλες οι αθλητικές δραστηριότητες σε όλη τη χώρα, ωστόσο παραμένει στο τραπέζι το ενδεχόμενο να γίνουν χωρίς θεατές, αν προκύψουν νέα δεδομένα.

Έτσι, παραμένουν στον «αέρα» τα αθλητικά γεγονότα που πρόκειται να γίνουν τα επόμενα 24ωρα, λόγω κορωνοϊού, που αφορούν από το πρωτάθλημα της Super League 1 και όλες τις κατηγορίες του ποδοσφαίρου στη χώρα, την Basket League και ολόκληρη την μπασκετική δράση, μέχρι και τα υπόλοιπα σπορ.

Η ενημέρωση αναφέρει:

«Με αφορμή την διεξαγωγή των προγραμματισμένων αθλητικών δραστηριοτήτων τα προσεχή 24ώρα, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

-Το πλαίσιο των καθημερινών εξελίξεων και τη συντεταγμένη αντιμετώπιση από την Πολιτεία, που αφορά στα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, τα εκτιμά και εισηγείται αναλόγως η “Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες” του Υπουργείου Υγείας, η οποία επιτροπή αποτελείται από ειδικούς επιστήμονες, καθηγητές επιδημιολόγους και λοιμωξιολόγους.

-Για το Υφυπουργείο Αθλητισμού, το δημόσιο συμφέρον έχει απόλυτη προτεραιότητα στη λήψη αποφάσεων που ξεπερνούν την αθλητική κοινότητα, ιδιαίτερα όταν άπτεται θεμάτων υγείας.

Ο κ. Αυγενάκης παραμένει σε συνεχή επικοινωνία από χτες το μεσημέρι με τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας.  Η εισήγηση των ειδικών, υπό τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ήταν καθησυχαστική. Μας ενημέρωσαν ότι δεν συντρέχει λόγος, με τις παρούσες συνθήκες, οποιασδήποτε παρέμβασης και εκτάκτου μέτρου στη διεξαγωγή των αθλητικών συναντήσεων για τις επόμενες ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση, η εισήγηση αυτή μπορεί να αλλάξει, εάν τα δεδομένα, που καταφθάνουν στους αρμοδίους, επιβάλλουν διαφορετικούς χειρισμούς. Αντιμετωπίζουμε το ζήτημα με ηρεμία, υπευθυνότητα και προσοχή, σε συνεργασία με τους επικεφαλής των αθλητικών φορέων της χώρας μας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

SUPER LEAGUE 2: Στον αέρα η σέντρα – Νέα συνάντηση με τον Αυγενάκη

Πιθανότερη ημερομηνία έναρξης η 31η Οκτωβρίου Παραμένει στον… αέρα η έναρξη του πρωταθλήμα…