Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Βακαλάος ψητός

Βακαλάος ψητός

0
vakalaos-fourno

800 γραμ. φιλέτο ξαλμυρισμένου νορβηγικού βακαλάου

3 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη)

700 γραμ. πατάτες, κομμένες σε ροδέλες

6-10 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

100 γραμ. λάδι ελιάς

3 κουταλιές ρίγανη, τριμμένη

1 φύλλο δάφνης

αλάτι, πιπέρι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Καθαρίζουμε τον βακαλάο, τον πλένουμε και τον κόβουμε σε κομμάτια. Πλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε ροδέλες. Αλείφουμε λίγο λάδι σε ένα ταψί, στρώνουμε τις πατάτες, βάζουμε από πάνω τα κομμάτια του βακαλάου σε ένα ταψί, τις πιπεριές, το σκόρδο, τη δάφνη, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά. Μπορούμε να προσθέσουμε και ντοματίνια κομμένα στα δύο αν θέλουμε ενδιάμεσα.

  • Σολωμός φιλέτο στο τηγάνι

    2 φιλέτα φρέσκος σολωμός χωρίς την πέτσα λίγο πιπέρι 1/2 κ.γλ. αλάτι 1/2 κ.γλ. πάπρικα γλυ…
  • fileto psari

    Φιλέτο ψαριού πανέ στον φούρνο

        4 μεγάλα φιλέτα γλώσσας ή 8 μικρά 1 φλ. τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα) Για την μ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…