Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τηγανιά με ποικιλία μανιταριών

Τηγανιά με ποικιλία μανιταριών

0

500 γρ. μανιτάρια διαφόρων ειδών

2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες

2 κουταλιές της σούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο

150 ml λευκό κρασί

3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 κύβος λαχανικών (προαιρετικά)

80 γρ. ροκφόρ, λιωμένο με πιρούνι

αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζετε τα μανιτάρια αφαιρώντας το πιο σκληρό κάτω μέρος τους και κόβετε λίγο όσα παραείναι μεγάλα. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι μαζί με το βούτυρο και σοτάρετε για 5’-6’ τα μανιτάρια και τα ξερά κρεμμύδια. Προσθέτετε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5’ ακόμη ανακατεύοντας συχνά.

Σβήνετε με το κρασί. Κατόπιν προσθέτετε τον κύβο λαχανικών και αλατοπιπερώνετε. Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

Στο τέλος, προσθέτετε το μαϊντανό και το ροκφόρ και ανακατεύετε προσεκτικά. Αφήνετε να λιώσει το τυρί μέσα στο μείγμα των μανιταριών και τα σερβίρετε αμέσως.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…