Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προετοιμασία για την απονομή του βραβείου «Δημόκριτος ο Αβδηρίτης»

Προετοιμασία για την απονομή του βραβείου «Δημόκριτος ο Αβδηρίτης»

0

Στο επιμελητήριο Ξάνθης δρομολογήθηκαν  οι διαδικασίες και ο προγραμματισμός για την τελετή απονομής του βραβείου στον καθηγητή του Μ.Ι.Τ. Κ. Δασκαλάκη

 

Θα επιδιωχθεί συνάντηση με την νέα ΠτΔ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

 Συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus επιχειρηματικότητας

 

Στην δρομολόγηση των διαδικασιών για την απονομή του  Βραβείου «Δημόκριτος ο Αβδηρίτης» στον καθηγητή του Μ.Ι.Τ. Κωνσταντίνο Δασκαλάκη που πρόσφατα επισκέφτηκε την πόλη μας επικεντρώθηκε η συζήτηση του Διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕ Ξάνθης που συνεδρίασε στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιανουαρίου. Να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος κ. Στέλιος Μωραΐτης μαζί με το Δ.Σ. πρότειναν στον κ. Δασκαλάκη να είναι ο πρώτος επιστήμονας που θα του απονεμηθεί το βραβείο «Δημόκριτος ο Αβδηρίτης» σε ειδική τελετή στον Αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων και ο κ. Δασκαλάκης δέχτηκε την πρόταση.

Προετοιμασία για την διοργάνωση της τελετής απονομής του βραβείου και συνάντηση με την νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στο πλαίσιο αυτό το συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να ξεκινήσει η προετοιμασία για την απονομή του βραβείου, να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την συνδιοργάνωση και ποιοι φορείς θα συμμετέχουν καθώς επίσης και να προετοιμαστεί μια συνάντηση με την νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου μετά την ορκωμοσία της προκειμένου να την προσκαλέσουν να απονείμει το βραβείο που απονέμεται από τον εκάστοτε ΠτΔ. Επίσης να προετοιμαστεί η λίστα των προσκεκλημένων που θα είναι ο πρωθυπουργός, υπουργοί και ο Επίτροπος Πολιτισμού της Ε.Ε. Ο χρόνος της απονομής έμεινε ανοιχτός ώστε να είναι συμβατός με το πρόγραμμα της ΠτΔ και του κ. Δασκαλάκη.

Συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus επιχειρηματικότητας

Ο κ. Παναγιώτης Ανδρέου κατέθεσε μια πρόταση με όρους και προϋποθέσεις για το πώς θα μπορέσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus επιχειρηματικότητας και να αντλήσουν τεχνογνωσία από επιχειρήσεις της Ε.Ε. Το πρόγραμμα αφορά νεοφυείς αλλά και υφιστάμενες επιχειρήσεις και έτυχε ομόφωνης αποδοχής.

Τα υπόλοιπα 4 θέματα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και εγκρίθηκαν ομόφωνα επίσης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …