Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δημάριο – Ελληνοβουλγαρικά  Σύνορα – Ρουντοζέμ: Όλα είναι ένας δρόμος

Δημάριο – Ελληνοβουλγαρικά  Σύνορα – Ρουντοζέμ: Όλα είναι ένας δρόμος

0

Τέλος στην σεναριολογία βάζει η Επιβλέπουσα του έργου του κάθετου άξονα κα Όλγα Μήτσιου – Έχει ολοκληρωθεί το 50% του έργου

 

Αποπεράτωση τέλος του 2020 Η Διακρατική συμφωνία προβλέπει Μεθοριακό σταθμό και Τελωνείο στην Βουλγαρική πλευρά  – Εντός του 2020 η δημοπράτηση και του β΄ τμήματος Δημάριο – Μελίβοια

 

 

Κόντρα στο κακό καιρό και στις δύσκολες γεωμορφολογικές συνθήκες προχωρά το έργο του α’ τμήματος του κάθετου άξονα που συνδέει το Δημάριο με τα Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα. Υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για νέα χάραξη μήκους 8 χιλιομέτρων με ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά αφού περιλαμβάνει 9 γέφυρες και 2 σήραγγες μήκος 120 μέτρων περίπου η καθεμιά.

Έχει ολοκληρωθεί το μισό έργο του κάθετου άξονα Ξάνθης

Με αφορμή την πρόσφατη θεμελίωση του Μεθοριακού Σταθμού στο Ρουντοζέμ της Βουλγαρίας (απέναντι από  το Δημάριο) η επιβλέπουσα του έργου του άξονα – Μηχανικός της Εγνατίας ΑΕ κ. Όλγα Μήτσιου, μίλησε στο «Ε»  για την εξέλιξη των εργασιών και τα προβλήματα που προκύπτουν. Είναι λίγο δύσκολες οι συνθήκες  τον χειμώνα. Δημιουργούνται κάποια προβλήματα στους χωματόδρομους, αλλά όλα αντιμετωπίζονται και προχωράμε».

Όπως ανέφερε παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τα πολλά προβλήματα που δημιουργεί η δύσκολη γεωμορφολογία του εδάφους ιδιαίτερα κατά την διάνοιξη των σηράγγων το έργο έχει υλοποιηθεί κατά 50%: «Η συμβατική υποχρέωση περάτωσης του έργου λήγει τον Μάιο του 2020 ωστόσο λόγω των προβλημάτων που έχουν ανακύψει ίσως καθυστερήσει λίγους μήνες ακόμη. Σε κάθε περίπτωση θα αποπερατωθεί μέχρι τέλους του 2020. Αυτή άλλωστε ήταν η δέσμευση αποπεράτωσης και του Μεθοριακού Σταθμού του Ρουντοζέμ», επεσήμανε η κα Μήτσιου.

Η Διακρατική συμφωνία προβλέπει Μεθοριακό σταθμό και Τελωνείο στην Βουλγαρική πλευρά

Η θεμελίωση του Σταθμού στο Ρουντοζέμ δημιούργησε …σκόνη και διάφορα ερωτηματικά που αφορούν το έργο του άξονα. Ειδικότερα αν υπάρχουν με το έργο που κατασκευάζεται διασύνδεση με τον Σταθμό του Ρουντοζέμ ή θα χρειαστεί νέα μελέτη για κάποιο κομμάτι. Η κα Μήτσιου διαλύει τις σεναριολογία λέγοντας πως: «Το τμήμα του άξονα που υλοποιείται είναι Δημάριο – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα και καλύπτει όλο το κομμάτι μέχρι το Μεθοριακό Σταθμό και το Τελωνείο που θα είναι στην Βουλγαρική πλευρά. Αυτό προβλέπει η Διακρατική Συμφωνία».

Εντός του 2020 η δημοπράτηση και του β΄ τμήματος Δημάριο – Μελίβοια

Όπως αναφέραμε σε πρόσφατο ρεπορτάζ μας, ο κ. Αντώνης Πασχάλης μέλος του Δ.Σ. της Εγνατίας ΑΕ μας διαβεβαίωσε ότι εντός του 2020 θα δημοπρατηθεί και το β΄ τμήμα του άξονα που αφορά το τμήμα Δημάριο – Μελίβοια και μάλιστα  γίνονται ενέργειες να γίνει εντός του α’ εξαμήνου. Πρόκειται για άλλα 8 χιλιόμετρα με προϋπολογισμό 30 εκ. ευρώ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…