Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Ο Φασίστας Φερδινάνδος Μαγγελάνος

Ο Φασίστας Φερδινάνδος Μαγγελάνος

0

Τώρα μιλάμε για φασισταριό. Σπιούνος και  χαφιές  στην ασφάλεια της Πορτογαλίας. Ό,τι ήθελε να μάθει η ασφάλεια της Λισσαβόνας  αυτόν ρώταγε. Αυτά δεν τα λέω εγώ, αποδεικνύονται από τις πράξεις του καταδότη. Αυτός (δεν θέλω να λέω ούτε το όνομά του, τέτοια απέχθεια αισθάνομαι) πήγε στον Βασιλιά της Πορτογαλίας  Εμμανουήλ και του ζήτησε οικονομική βοήθεια για να πάει από δυτικά στις Ινδίες και να κονομήσουν.

Ο Μανωλάκης όμως δεν τον εμπιστεύθηκε και έτσι ο Φερδινάνδος στράφηκε για βοήθεια στον Ισπανό Μονάρχη Κάρολο. Συνονόματος του Κάρλ Μάρξ. Εκείνος το είδε πιο επιχειρηματικά το πράγμα και τον ξαπόστειλε με πέντε καράβια και 250 ναύτες. Φέρε σου λέει εσύ εδώ τα μπαχαρικά και μετά αγόρι μου σε βολεύω και σένα με καμιά πυρά ή με καμιά γκαρότα. Το δάγκωσε ο Μαγγελάνος το μούσμουλο και ξανοίχτηκε στον Ατλαντικό.

Αυτά δυστυχώς κάνουν οι φασίστες και δίνουν την ευκαιρία στους Δημοκράτες αριστερούς να καυχώνται για τα φιλάνθρωπα αριστερά τους αισθήματα. Άλλος άνθρωπος ο Μαγγελάνος, άλλος άνθρωπος ο Έρικ Χόνεκερ. Ο νουνεχής πατριώτης Βάλτερ Ούλμπριχτ είχε άλλο ταπεραμέντο, εξειδικευμένος στην κατασκευή προστατευτικών τειχών. Έφτιαξε εκεί δα ένα τειχαλάκι στην μέση του Βερολίνου για να προστατεύει  τον λαό της Αν Γερμανίας. Δεν ήταν σαν τους Ισπανούς που άφησαν τον Μαγγελάνο να φύγει από το Κάδιθ και να μην ξέρουμε που πηγαίνει και με ποιούς φασίστες συνδιαλέγεται. Ο Μαγγελάνος ήταν εις θέσιν να μαρτυρήσει όλα τα μυστικά της Ισπανίας, κάτι τέτοιο δεν ανέχθηκε ποτέ ούτε ο Χόνεκερ ούτε ο Ούλμπριχτ. Ένα τοιχάκι με πέντε πολυβόλα και εξασφάλισες την ησυχία σου.

Μου έλεγε γνωστή μου κυρία μετανάστρια στην πατρίδα μας από την Βουλγαρία πως άμα εξέφραζες την επιθυμία επί Ζίφκωφ να ταξιδέψεις στο εξωτερικό, σε ρωτούσαν οι υπόλοιποι, γιατί θέλεις να πάς, φασίστας είσαι? Η οποιαδήποτε επιθυμία ταξιδιού πέραν των συνόρων ήταν ένδειξη αντιδημοκρατικότητας και τουτέστιν φασισμού. Αυτή η επιθυμία ήταν φασιστική και επιθυμία επίσης  κατανάλωσης μεγαλύτερης ποσότητας κρέατος και βουτύρου. Ααα, ήταν η ηγεσία πάντοτε ετοιμοπόλεμη για να αντιμετωπίσει κρούσματα εμφραγμάτων και εγκεφαλικών. Μακριά από μας χολολιθιάσεις και αποφράξεις αγγείων. Κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε. Τα γαϊδούρια εκείνη την εποχή είχαν αξία τετραξονικής νταλίκας, άσε που γλίτωνες και την ρύπανση του περιβάλλοντος! Αν από τον δέκατον πέμπτον αιώνα είχε αναλάβει την εξουσία ο Τσαουσέσκου ακόμα σήμερα δεν θα είχε ανακαλυφθεί η Αμερική. Όχι πως θα ζημιώναμε βέβαια σε κάτι!

Αλλά και ο Εμβέρ Χότζα προφύλαξε επιμελώς τον λαό του από καπιταλιστικές μολύνσεις και ιατρικές επιπλοκές. Η χώρα επί πέντε χρόνια δεν παρουσίασε ούτε μία εμφραγματική επιπλοκή σε πολίτη με  υπηκοότητα της υπερηφάνου γείτονος χώρας. Όταν αργότερα ήρθαν στην Ελλάδα κατάλαβαν το τεράστιο λάθος τους, από γαστρεντερολόγο σε καρδιολόγο και από εκεί σε νεφρολόγο έτρεχαν λόγω αύξησης της κρεατινίνης από την υπερκατανάλωση αμνοεριφίων. Πιο πριν είχαν σκεφθεί μέχρι να καταργήσουν τις Ιατρικές σχολές διότι δεν υπήρχαν πλέον ασθενείς. Τέτοια επιτυχία και θρίαμβος.

Η ιστορία αποδεικνύει πως οι μεγάλες κτήσεις των Ισπανών και των Πορτογάλων δεν στηρίζονταν στην Δημοκρατία και τον Σοσιαλισμό, γι αυτό και θα πρέπει η ιστορία να τις κηρύξει ως μηδέποτε γενόμενες . Μου φαίνεται πως η ιστορία  κινείται επί φασιστικού εδάφους. Εμείς το σπίτι μας, την γυναικούλα μας, τα παιδάκια μας και τον διορισμό τους. Ας μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα με τους Μαγγελάνους και τους Κορτέζ.

Φοίβος Ιωσήφ

 

  • Φτάσαμε πιά κοντά στον Θεό

    Φοίβος Ιωσήφ Ήταν τόσο κοντά ο Θεός και δεν το ξέραμε, τώρα το μάθαμε. Αυξήσαμε τις γνώσει…
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
  • Βυρώνεια…

    Στο φύλλο της Τετάρτης 3 Απριλίου ο αγαπητός συλλέκτης-ερευνητής ο Κώστας Μαυρομάτης, μας …
  • Ο «σωτήρας» της παλιάς Ξάνθης

    Γράφει ο Δημήτρης Γκαγκαλίδης, καθηγητής Τον έλεγαν Κωνσταντίνο Θανόπουλο κι ήταν απ’…
  • Τριαντάφυλλο

    Θέλησα ένα ταξί, για να φύγω γρήγορα. Από εκεί που δε φυτρώνουν πια τα ρόδα, παρά μόνο τ’ …
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βυρώνεια…

Στο φύλλο της Τετάρτης 3 Απριλίου ο αγαπητός συλλέκτης-ερευνητής ο Κώστας Μαυρομάτης, μας …