Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Λαδένια γεμιστή με ντοματίνια και γραβιέρα

Λαδένια γεμιστή με ντοματίνια και γραβιέρα

0

Για την ζύμη

-25 γρ.νωπή μαγιά

-3 ½ φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι σκληρό

-2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

-6-7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

-2 κουταλάκια του γλυκού χοντρό αλάτι

Για τη γέμιση

-200 γρ.γραβιέρα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη

-200 γρ.ντοματίνια κομμένα στην μέση

-½ κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ξερό τριμμένο

Διαλύετε τη μαγιά σε ½ φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό. Την αφήνετε να μείνει 10’.Κοσκινίζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, κάνετε μία λακουβίτσα στο κέντρο και προσθέτετε εκεί την μαγιά ,το αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Ανακατεύετε τα υλικά και ρίχνετε επιπλέον νερό ώστε να γίνει η ζύμη.

Μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ζυμώνετε 10’ περίπου, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Την ξαναβάζετε στο μπολ, την σκεπάζετε με μία πετσέτα και την αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος 2-2 ½ ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Κατόπιν ξαναζυμώνετε την ζύμη μερικά λεπτά. Την πιέζετε σε ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψάκι διαμ. 26-28 εκ.ή σε ορθογώνιο 20Χ30 εκ. και την σκεπάζετε με μία υγρή πετσέτα. Την αφήνετε 30’ για να φουσκώσει.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200° C. Ανοίγετε τη ζύμη με τα χέρια σε λεπτό φύλλο και την πασπαλίζετε με τα 2/3 από τη γραβιέρα και λίγο δυόσμο. Κατόπιν τη διπλώνετε για να κλείσει μέσα τη γέμιση και της δίνετε το σχήμα και το μέγεθος του ταψιού. Πατάτε με το δάχτυλό σας την επιφάνεια της ζύμης για να κάνετε λακουβίτσες. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γραβιέρα και τον υπόλοιπο δυόσμο και βάζετε στις λακουβίτσες τα ντοματίνια. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζετε με το χοντρό αλάτι. Ψήνετε την πίτα 20’ μέχρι να πάρει χρώμα. Τη βγάζετε προσεκτικά από το ταψί και την αφήνετε να κρυώσει πάνω στην σχάρα.

  • Τάρτα με αγκινάρες

    Υλικά (για ταρτιέρα 28-30 εκ.) 1 φύλλο σφολιάτας 8 πάτοι από αγκινάρες (κατεψυγμένες) 1 μα…
  • Ταχινοπιτάκια με σταφίδες

    650γρ. φύλλο κρούστας 350γρ. ταχίνι 100γρ. ζάχαρη 6 κ.σ. μέλι 100γρ. καρύδια τριμμένα χοντ…
  • Μελιτζανόπιτα με ελιές

    ½ κιλό φύλλο κρούστα (για πίτες) 4 μελιτζάνες 2 ξερά κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδο 3 φρέσκιε…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Μοσχαράκι με μανιτάρια

    -1 κιλό μοσχάρι χτένι σε μικρές μερίδες -1 συσκευασία φρέσκα ασπρομανίταρα -1 μεγάλο κρεμμ…
  • Τάρτα με αγκινάρες

    Υλικά (για ταρτιέρα 28-30 εκ.) 1 φύλλο σφολιάτας 8 πάτοι από αγκινάρες (κατεψυγμένες) 1 μα…
  • Ψητά λαχανικά με σάλτσα γιαουρτιού

    1 κιλό λαχανικά διάφορα (κολοκυθάκια, πιπεριές, πατάτες, μελιτζάνες, μανιτάρια κ.λπ.) 1 φλ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μοσχαράκι με μανιτάρια

-1 κιλό μοσχάρι χτένι σε μικρές μερίδες -1 συσκευασία φρέσκα ασπρομανίταρα -1 μεγάλο κρεμμ…