Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κρεμμυδόσουπα

Κρεμμυδόσουπα

0

700γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες

60γρ. βούτυρο

½ ποτήρι λευκό κρασί

3κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 ζωμός κότας, λιωμένος σε 7 ποτήρια νερού

2κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

1/2 κ.γ. ρίγανη

Αλάτι, πιπέρι

Κρουτόν

Σε μια κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο. Αφού καθαρίσετε τα κρεμμύδια και τα κόψετε σε ροδέλες, βάλτε τα στην κατσαρόλα και σοτάρετέ τα σε σιγανή φωτιά, για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε έπειτα τα σκόρδα, ανακατέψτε και βάλτε και το αλεύρι. Συνεχίστε το ανακάτεμα σε σιγανή φωτιά. Σβήστε τα με κρασί, προσθέστε το ζωμό, αφού τον λιώσετε, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και τον μαϊντανό. Βράζετε για περίπου 30 λεπτά.

Μπορείτε να την σερβίρετε ζεστή με κρουτόν και κόκκινο πιπέρι.

  • Κρεμμυδόσουπα

    -1 κιλο κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες -60ml ελαιόλαδο -100γρ. βούτυρο -100ml κρέμα γάλακτος -…
  • Σούπα μπρόκολο με τσένταρ

    -5 κ. σ. βούτυρο -1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο -1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη -¼ φλιτζανιού α…
  • Ψαρόσουπα με ρύζι και λαχανικά

    -4 μεγάλα ψάρια (πεσκανδρίτσα ή κοκκινόψαρο) -4 κρεμμύδια -3 πατάτες -4 κλωναράκια σέλινο …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμαράκια μεθυσμένα

-1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα -1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής -1 κρεμ…