Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ιδρύεται εκ νέου το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Ιδρύεται εκ νέου το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

0

Με υπουργό τον Νότη Μηταράκη και αναπληρωτή το Γιώργο Κουμουτσάκο

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προστίθεται στο κυβερνητικό σχήμα, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία υπαναχωρεί της αρχικής του άποψης να το καταργήσει αρχικά μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, ως «αχρείαστο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά εχθές στις 12 το μεσημέρι τη σύσταση του νέου υπουργείου, με υπουργό τον Νότη Μηταράκη, έως πρότινος υφυπουργό Εργασίας και αναπληρωτή υπουργό τον Γιώργο Κουμουτσάκο που ήταν υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική.

Οι διαστάσεις που παίρνει το ζήτημα του μεταναστευτικού-προσφυγικού οδήγησαν τον πρωθυπουργό σε αυτήν την απόφαση προκειμένου να προχωρήσει ταχύτατα το κυβερνητικό σχέδιο που είχε ανακοινωθεί τον Νοέμβριο.

Τις τελευταίες ημέρες αυξήθηκε η ένταση στα νησιά, όπου συνεχίζουν να καταφθάνουν πρόσφυγες, καθώς οι κάτοικοι και οι φορείς αντιδρούν. Εντάσεις σημειώνονται και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, στις οποίες έχει αποφασιστεί να δημιουργηθούν δομές φιλοξενίας.

Η δήλωση του Στέλιου Πέτσα

«Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, ακολούθησε διαφορετική πολιτική στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό ζήτημα. Με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που βασίζεται σε τέσσερις άξονες:

  • Φύλαξη των συνόρων μας.
  • Επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου.
  • Αυξημένες επιστροφές.
  • Κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα.

Και όλα αυτά, προωθώντας παράλληλα την αποσυμφόρηση των νησιών που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στην υποδοχή προσφύγων και μεταναστών, αλλά και με τη διεθνοποίηση του προβλήματος σε όλα τα διεθνή fora. Αυτό που απαιτείται είναι η ταχύτερη υλοποίηση αυτού του σχεδίου. Με απόφαση του Πρωθυπουργού δημιουργείται Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με Υπουργό τον βουλευτή Χίου κ. Παναγιώτη Μηταράκη. Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τοποθετείται ο βουλευτής B1 Βόρειου Τομέα Αθηνών και μέχρι σήμερα Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Οι δύο υπουργοί του επανασυσταθέντος υπουργείου, ορκίστηκαν σε μία σύντομη τελετή το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώπιον του πρωθυπουργού και του προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Απαντά στην επίθεση ΣΥΡΙΖΑ ο Σπύρος Τσιλιγγίρης

«Κάθε μου ενέργεια εναρμονίζεται με τις προσπάθειες της Κυβέρνησης και βασίζεται πάντα στο…