Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η Ξάνθη υποδέχεται τον διακεκριμένο επιστήμονα και καθηγητή του ΜΙΤ Κωνσταντίνο Δασκαλάκη

Η Ξάνθη υποδέχεται τον διακεκριμένο επιστήμονα και καθηγητή του ΜΙΤ Κωνσταντίνο Δασκαλάκη

0

Αποδέχθηκε πρόσκληση του δήμου Ξάνθης, σε συνεργασία με το ΔΠΘ και το Foundation Giuseppe Sciacca

 Θα πραγματοποιήσει ομιλία την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου

Τον διακεκριμένο επιστήμονα και καθηγητή του ΜΙΤ Κωνσταντίνο Δασκαλάκη υποδέχεται η Ξάνθης στις 16 και 17 Ιανουαρίου. Ο διεθνούς φήμης επιστήμονες αποδέχθηκε πρόσκληση του δήμου Ξάνθης, που του απευθύνθηκε σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Foundation Giuseppe Sciacca, που έχει έδρα το Βατικανό.

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 έχει οριστεί ομιλία του στην αίθουσα του αμφιθεάτρου “Καραθεοδωρή” της Πολυτεχνικής Σχολής του Δ.Π.Θ.

 

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε με τους Κρητικούς-καθηγητές μέσης εκπαίδευσης- γονείς του. Ο πατέρας του μαθηματικός, η μητέρα του φιλόλογος, του άρεσαν εξίσου και οι δύο επιστήμες, αλλά όταν ανακάλυψε τα πανεπιστημιακά συγγράμματα του πατέρα του στη βιβλιοθήκη, φάνηκε ότι ένας νέος, ιδιαίτερος κόσμος ξετυλίχθηκε μπροστά του. Σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, από όπου αποφοίτησε με βαθμό 9,98!

Ακολούθησαν μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ. Κάπως έτσι ξεκίνησε η ζωή του στην Αμερική. Στη συνέχεια ήρθε στη ζωή του η Microsoft, από όπου παραιτήθηκε για να γίνει, σε ηλικία 27 ετών, επίκουρος καθηγητής στο ΜΙΤ και μέλος του Εργαστηρίου Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης έχει διακριθεί με το βραβείο «ACM Doctoral Dissertation Award» το 2008 από τον διεθνή οργανισμό ΑCΜ Αssociation for Computing Μachinery για τη διδακτορική του διατριβή. Έχει επίσης διακριθεί με το βραβείο Kalai το 2008, όπως επίσης και με την περίβλητη υποτροφία Sloan Fellowship το 2010.

Το 2018 ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης βραβεύτηκε με το Βραβείο Νεβάνλινα για «τη συνεισφορά του στην κατανόηση της υπολογιστικής πολυπλοκότητας θεμελιωδών προβλημάτων σχετικά με αγορές, δημοπρασίες, ισορροπίες και άλλες οικονομικές δομές». Το 2018 επίσης διακρίθηκε και με το βραβείο Simons Foundation Investigator award που δίνεται σε «κορυφαίους επιστήμονες στα πιο παραγωγικά τους χρόνια».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίασε η Επιτροπή Παρακολούθησης του Π.ΑΛ.Υ.Θ. για την Ενίσχυση της Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας

Συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα και η αξιοποίηση του προγράμματος για τη θωράκιση της αλιευτ…