Αρχική Χωρίς κατηγορία «Η Ξάνθη μπορεί να πρωταγωνιστήσει στον «τουρισμό πόλης»  

«Η Ξάνθη μπορεί να πρωταγωνιστήσει στον «τουρισμό πόλης»  

0

 

Την άποψη αυτή εξέφρασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γ. Τάσιος. Παραβρέθηκε στην 20 ετή επέτειο του ξενοδοχείου «Ζ- palace» 

 

Ιδιοκτήτες, Συμεών και Νικολέτα Λαφτσοπούλου: «Μόνοι μας παλεύουμε… Ελπίζουμε να έχουμε καλύτερη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς»

Τάσιος: «Χρειάζεται ορθή προβολή της περιοχής και σχεδιασμός για να επανατοποθετηθεί η Ξάνθη στον τουριστικό χάρτη της χώρας και του εξωτερικού»

 

 

Τα 20 χρόνια λειτουργίας του γιόρτασε με λαμπρότητα το ξενοδοχείο «Ζ- palace» και με αφορμή αυτό το επετειακό γεγονός έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Καλεσμένοι σ’ αυτή την γιορτή οι τοπικοί φορείς καθώς αποτελεί μια επιχείρηση με ισχυρό αποτύπωμα στην τουριστική εικόνα της πόλης μας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ξάνθης Μ. Τσέπελης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Μωραΐτης , ο πρόεδρος του συνδέσμου Ξενοδόχων Ξάνθης κ. Ιερόπουλος,  αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μιχάλης Αμοιρίδης ενώ επίτιμος καλεσμένος ήταν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος. Την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων ενώ τόνισε σε σύντομο χαιρετισμό του το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχει η επιχείρηση και την συμβολή της στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας.

Συμεών και Νικολέτα Λαφτσοπούλου: «Μόνοι μας παλεύουμε… Ελπίζουμε να έχουμε καλύτερη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς»

Σε δηλώσεις τους οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου αναφέρθηκαν στην προσπάθεια τους να συνεχίσουν την οικογενειακή επιχείρηση, στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν  αλλά και τη σημασία που αποδίδουν στην συνεργασία με τους φορείς.

Λαφτσοπούλου Νικολέτα: «Μεγάλη γιορτή για μας με χαρά υποδεχόμαστε φίλους και συνεργάτες για να γιορτάσουμε τα 20 χρόνια λειτουργίας του ξενοδοχείου μας και με αφορμή αυτό κόβουμε και την πίτα μας. Είναι δύσκολες εποχές ειδικά όταν δραστηριοποιείσαι  σε μια επαρχιακή πόλη. Μόνοι μας παλεύουμε, μόνοι μας κοπιάζουμε. Αυτό που ζητάμε είναι να έχουμε τους τοπικούς φορείς δίπλα μας για να μπορέσουμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα

Λαφτσόπουλος Συμεών:  «Από το 2000 προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε συνεχώς την φιλοξενία της πόλης μας με τον ευρωπαϊκό αέρα που έχουμε γνωρίσει από τις δουλειές μας στο εξωτερικό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που στα 20 χρόνια συμπληρώσαμε και μια ανακαίνιση σ΄ όλους τους χώρους. Μέχρι τώρα δεν είχαμε την ανταπόκριση που θα θέλαμε. Ελπίζουμε τώρα που έχουν αλλάξει κάποια πράγματα και πρόσωπα να έχουμε καλύτερη συνεργασία. Εμείς είμαστε εδώ χωρίς κομματικές διακρίσεις και ελπίζαμε όποιος να είναι σε θέσεις εξουσίας να βάζει πάντα το καλό του τόπου. Εμείς είμαστε εδώ να δώσουμε ιδέες θα στηρίξουμε όποιον κάνει οτιδήποτε καλό το κάνει για τον τόπο μας».

 Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γ. Τάσιος: «Η Ξάνθη σίγουρα έχει αρκετές ανάγκες στο τουριστικό της προϊόν αλλά σίγουρα μπορεί να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια και στο λεγόμενο city Break»

Στο τουριστικό προφίλ της πόλης μας και το τι πρέπει να κάνει το τουριστικό της προϊόν προκειμένου να επανατοποθετηθεί  στον τουριστικό χάρτη της χώρας, διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο στην χώρα αλλά και στο εξωτερικό αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο «Ε» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Τάσιος Γρηγόρης: « Είναι τιμητική πρόσκληση για την Ομοσπονδία από ανθρώπους που δουλεύουν πολλά χρόνια για τον τουρισμό της Ξάνθης.  Είναι τιμή μας και βρισκόμαστε εδώ για να ενισχύουμε την προσπάθειά τους και φυσικά την προσπάθεια στην ΑΜΘ . Σε μια Ξάνθη που σίγουρα έχει αρκετές ανάγκες στο τουριστικό της προϊόν αλλά σίγουρα μπορεί να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια και στο λεγόμενο city Break (τουρισμό πόλης) της χώρας χρειάζονται όμως ενέργειες απ’ όλους και όχι μόνο από τους ξενοδόχους και έχει ευκαιρία εδώ να ανταλλάξουμε αυτές τις απόψεις έως την επομένη φορά που θα βρεθούμε κοντά τόσο με τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Θράκης όσο την τοπική ένωση ξενοδόχων Ξάνθης. Η Πανελλήνια ομοσπονδία Ξενοδόχων είναι το δευτεροβάθμιο όργανο με έδρα την Αθήνα».

«Χρειάζεται ορθή προβολή της περιοχής και σχεδιασμός για να επανατοποθετηθεί η Ξάνθη στον τουριστικό χάρτη της χώρας και του εξωτερικού»

Ερωτηθείς για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας και που κατά την άποψή του οφείλεται η υστέρηση την απέδωσε σε κάποιες παραμέτρους ενώ παράλληλα εστίασε και στις προοπτικές που έχει η πόλη και πως πρέπει να τις αναδείξει και να τις αξιοποιήσει: «Η 10ετής κρίση αλλά και η πολυετής κρίση της περιοχής λόγω τη αποβιομηχανοποίησης είναι αυτή που πρώτα έβαλε το πρώτο λιθαράκι για να συνεργαστούν όλοι για το κοινό καλό που είναι η ορθή προβολή της περιοχής με τα πλεονεκτήματά της και όχι οποιαδήποτε άλλη σκέψη. Ο οδικός άξονας βοηθάει πολύ για να έρθει κάποιος, βρίσκεται μία ώρα από το αεροδρόμιο της Καβάλας και αυτό δίνει μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον και το κυριότερο νομίζω πως πρέπει να επανατοποθετηθεί στον τουριστικό χάρτη της χώρα και όχι μόνο και του εξωτερικού μέσα από ένα πρόγραμμα, ένα σχεδιασμό που εκτιμώ πως η περιφέρεια αλλά και ο δήμος πρέπει να μπει στο επόμενο διάστημα».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σύγχυση από το νομοσχέδιο «λάστιχο» στην εκτός σχεδίου δόμηση

Νέα δεδομένα από τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΣτΕ στο νόμο που τέθηκε σε διαβούλευση – Δ…