Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Έως τις 7 Φεβρουαρίου η προθεσμία Αιτήσεων για το Πρόγραμμα «ΠΑΡΑΓΩ» στην ΑΜΘ

Έως τις 7 Φεβρουαρίου η προθεσμία Αιτήσεων για το Πρόγραμμα «ΠΑΡΑΓΩ» στην ΑΜΘ

0

Αφορά την πιστοποίηση νέων παραδοσιακών τοπικών προϊόντων

Ανοιχτή έως τις 7 Φεβρουαρίου πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων για το έργο «ΠΑΡΑΓΩ».  Η πρόσκληση αφορά στην επιχορήγηση φορέων που θα αναλάβουν δράσεις για την διαδικασία σύνταξης, υποβολής και τεκμηρίωσης τεχνικών φακέλων από διεπιστημονική ομάδα των δικαιούχων φορέων, για πιστοποίηση νέων παραδοσιακών τοπικών προϊόντων με κατοχύρωση σημάνσεων ποιότητας ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ, σύμφωνα με τον Κανονισμό 1151/2912 της Ε.Ε.

Σκοποί του έργου είναι:

-Η ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του κάθε τόπου.

-Η ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

-Η σύνδεση των προϊόντων και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους με τη βιοποικιλότητα, τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής και μεταποίησης, τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα της παραγωγής των τοπικών κοινωνιών.

-Η ενίσχυση των ορεινών, ημιορεινών, παραμεθόριων και μειονεκτικών περιοχών.

-Η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας της κάθε περιοχής.

-Η παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση των τοπικών κοινωνιών της Μακεδονίας και Θράκης.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής έχουν αποκλειστικά ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας, Ομάδες Παραγωγών, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, Αγροτουριστικοί Συνεταιρισμοί Γυναικών, Συνεργατικά Σχήματα, Δίκτυα – ΑΜΚΕ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Παραγωγής και Προώθησης ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ προϊόντων.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει:

-Να έχουν την έδρα τους σε μία από τις Περιφερειακές Ενότητες της Μακεδονίας και της Θράκης  ή να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι λειτουργούν νόμιμα ενεργά παραρτήματα τους στις ανωτέρω περιφερειακές ενότητες τα τελευταία δύο (2) χρονιά, ανεξαρτήτως της κύριας έδρας.

-Οι δυνητικοί δικαιούχοι δεν μπορούν να είναι μέλη του Μητρώου Φορέων Γενικής Κυβέρνησης και γενικά νομικά πρόσωπα εποπτευόμενα και επιχορηγούμενα καθ’ οιονδήποτε τρόπο από το Δημόσιο.

Για το Υποέργο 1, όπως αυτό περιγράφηκε ανωτέρω, το ποσό επιχορήγησης, το οποίο αφορά σε επιλέξιμες πραγματικές δαπάνες συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, ορίζεται ως εξής:

-Έως 3.000 €. για τη σύνταξη τεχνικών φακέλων από διεπιστημονική ομάδα του φορέα, για πιστοποίηση νέων παραδοσιακών τοπικών προϊόντων με κατοχύρωση σήμανσης ποιότητας ΕΠΙΠ.

-Έως 5.000 € για τη σύνταξη τεχνικών φακέλων από διεπιστημονική ομάδα του φορέα, για πιστοποίηση νέων παραδοσιακών τοπικών προϊόντων με κατοχύρωση σήμανσης ποιότητας ΠΟΠ/ΠΓΕ Φυτικής Παραγωγής.

-Έως 10.000 € για τη σύνταξη τεχνικών φακέλων από διεπιστημονική ομάδα του φορέα, για πιστοποίηση νέων παραδοσιακών τοπικών προϊόντων με κατοχύρωση σήμανσης ποιότητας ΠΟΠ/ΠΓΕ Ζωτικής Παραγωγής.

Επιλέξιμες δαπάνες δύναται να είναι οι συνδεδεμένες με τις προγραμματισμένες δράσεις του τελικού δικαιούχου που θα πραγματοποιηθούν εντός του τετραμήνου υλοποίησης του έργου και είναι σύμφωνες με τον προϋπολογισμό που έχουν καταθέσει στην αίτηση τους.

Δεν είναι επιλέξιμες οι λειτουργικές δαπάνες του τελικού δικαιούχου καθώς και οι δράσεις που έχουν σκοπό την παραγωγή εσόδων ή έχουν χρηματοδοτηθεί από οποιαδήποτε άλλη πηγή χρηματοδότησης.

Η διάρκεια υλοποίησης του έργου ορίζεται από 02.03.2020 έως 03.07.2020

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…