Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημοτικό συμβούλιο με …δόσεις λόγω ΑΟΞ

Δημοτικό συμβούλιο με …δόσεις λόγω ΑΟΞ

0

Τέθηκε σε αργία δημοτικός σύμβουλος  – Πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Ι. Μπούτος: «Θα τηρώ τον Κανονισμό κατά γράμμα»

 

 

Θετική κατ’ αρχάς η δημοτική αρχή για δημοτικό πολυιατρείο – 78.564 ευρώ κόστισε ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός της πόλης

Ερωτήσεις Δημαρχόπουλου ζητούν απαντήσεις: «Όλα τα «τραγικά και επιζήμια για το δήμο μας»

 

Δημοτικό συμβούλιο με …δόσεις, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, λόγω της πίτας του ΑΟΞ και υπό την σκιάν των γεγονότων που αφορούν την ομάδα μας, τόσο ο δήμαρχος Μ. Τσέπελης όσο και οι σύμβουλοι εξέφρασαν την επιθυμία να παραστούν για να δείξουν την συμπαράστασή τους.  Γι αυτό και η συνεδρίαση που ξεκίνησε στις 4 μ.μ. με 9 θέματα στην ημερήσια διάταξη, ένα εκτός και πλήθος ερωτήσεων από τις παρατάξεις που «ροκάνισαν» τον χρόνο, διακόπηκε λίγο μετά τις 7 μ.μ. μετά από συμφωνία των εναπομεινάντων εντός αιθούσης συμβούλων και αφού συζητήθηκαν μόνο δύο θέματα της ημερήσιας διάταξης. Τα υπόλοιπα θέματα  – όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Γιάννης Μπούτος –  θα συζητηθούν στο επόμενο συμβούλιο που ορίστηκε για την προσεχή Τρίτη.

 Ανακοινώσεις: Συμπαράσταση στον λαό της Τουρκίας  – Στήριξη στον ΑΟΞ

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με 3 ανακοινώσεις από την παράταξη Μελισσόπουλου που αφορούσαν, την Συμπαράσταση προς τον δοκιμαζόμενο από τον σεισμό τουρκικό λαό. Όπως ανέφερε ο κ. Μελισσόπουλος: «Ο πόνος και η απώλεια φέρνουν τους λαούς πιο κοντά» και πρότεινε να εκδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης. Η δεύτερη ανακοίνωση αφορούσε τον ΑΟΞ και την περιπέτειά του – όπως είπε – και επικρότησε την δήλωση στήριξης του δημάρχου Ξάνθης. «Να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας στον ΑΟΞ και στην  απόπειρα υποβιβασμού του. Είναι πολύ σωστή η δήλωση του δημάρχου Ξάνθης.

Θα έλεγα όμως να περιμένουμε τις εξελίξεις. Σ’ ότι συμβεί θα στηρίξουμε την ομάδα μας», σημείωσε ο κ. Μελισσόπουλος ενώ ο δήμαρχος συμφώνησε λέγοντας : «αν χρειαστεί και όποτε να είμαστε δίπλα τους θα είμαστε όχι όμως πιο μπροστά από τον σύλλογο. Θα περιμένουμε τις εξελίξεις». Η τρίτη ανακοίνωση αφορούσε την παραχώρηση γραφείου στην παράταξη  όπως προβλέπεται από τον κανονισμό.

 Τέθηκε σε αργία δημοτικός σύμβουλος

Σε δύο πολύ σημαντικές ανακοινώσεις προέβη ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Μπούτος. Η πρώτη αφορούσε δημοτικό σύμβουλο που τέθηκε σε αργία. Ο κ. Μπούτος δεν ανέφερε ούτε το λόγο αλλά ούτε το όνομα του δημοτικού συμβούλου λόγω προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Είπε ωστόσο ότι δεν τίθεται θέμα αντικατάστασή του καθώς η περίπτωση του δεν εμπίπτει στο νόμο.

 Πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Ι. Μπούτος: «Θα τηρώ τον Κανονισμό κατά γράμμα»

Την απόφασηή του να τηρεί απαρέγκλιτα και κατά γράμμα τον Κανονισμό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιάννης Μπούτος. Εκφράζοντας την πικρία του για την αντιμετώπιση που είχε η καλή του διάθεση να επιδεικνύει ελαστικότητα προς χάρη της συναίνεσης ο κ. Μπούτος τόνισε: «Έχω επιτρέψει αφόρητες καταστάσεις και εκτόξευση ύβρεων χωρίς να αποβάλλω όπως προβλέπει ο Κανονισμός. Όλα αυτά για να υπάρξει ένα κλίμα συναίνεσης. Κάλεσα τους επικεφαλής να καταθέσουν προτάσεις για τροποποίηση του Κανονισμού. Αντί γι αυτό 4 παρατάξεις κατέθεσαν την επιστολή κατηγορώντας εμένα για την εικόνα οχλαγωγίας, μια επιστολή που βρίθει ανακρίβειες. Όλα αυτά τέλος. Από τώρα και στο εξής ο κανονισμός θα τηρείται κατά γράμμα», δήλωσε ο κ.  Μπούτος.

Στην συνέχεια ο κ. Μπούτος έδωσε απάντηση και για το ζήτημα που προέκυψε με την ψηφοφορία επί του θέματος της διαδημοτικής συνεργασίας του δήμου με τον δήμο Μύκης. Έτσι ερώτηση του κ. Λύρατζης: «Ποιος έδωσε την εντολή να τροποποιηθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου;», ο κ. Μπούτος απάντησε: «Ευθύνη της διοίκησης είναι η  διόρθωση ώστε να συμπίπτουν τα πρακτικά  με τα ηχογραφημένα.  Αυτό έγινε και διορθώθηκε το 19 – 2 σε 21 – 2».

Θετική κατ’ αρχάς η δημοτική αρχή για δημοτικό πολυιατρείο

Οι ερωτήσεις της παράταξης Παπαχρόνη αφορούσαν το ζήτημα που προέκυψε με την γραμματεία και υπερωριακή του απασχόληση στην μαραθώνια συνεδρίαση της 20/12/2019 1η ερώτηση Παπαχρόνη. Ο εισηγητής κ, Παπαδόπουλος ρώτησε αν είναι σύννομο να απασχολούνται τόσες ώρες. Ο κ. Φανουράκης απάντησε πως είναι νόμιμο αφού μεσολάβηση 11ωρη διακοπή διευκρινίζοντα ότι προσήλθαν στην εργασία τους το μεσημέρι και όχι το πρωί. Η δεύτερη ερώτηση ήταν διερευνητική καθώς ζητούσε να πληροφορηθεί αν η δημοτική αρχή προτίθεται να ιδρύσει δημοτικό ιατρείο – πολυιατρείο ώστε να  παρέχει υπηρεσίες υγείας και να αποσυμφορήσει το τμήμα Επειγόντων περιστατικών κατά τα πρότυπα του δήμου Αμαρουσίου.

Σ’ αυτή απάντησε ο κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης υπενθυμίζοντας ότι και επί θητείας Δημαρχόπουλου έγινε προσπάθεια μέσω του προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Αμαρουσίου κ. Πατούλη να λειτουργήσει και στην Ξάνθη αυτή η δομή. Σημείωσε πως είναι στις προθέσεις της δημοτικής αρχής, ότι υπάρχουν κάποια κωλύματα αλλά θα γίνει προσπάθεια στην κατεύθυνση να ξεπεραστούν και να υλοποιηθεί ένα προσωπικό του στοίχημα – όπως είπε.

78.564 ευρώ κόστισε ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός της πόλης

Στη συνέχεια και μετά από σχετική ερώτηση της παράταξης Παπαχρόνη δόθηκαν τα πλήρη οικονομικά στοιχεία για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης από τον αντιδήμαρχο Μανώλη Φανουράκη: «Διαλέξαμε τους πιο εμπορικούς δρόμους και συνοικισμούς όπως η Σταυρούπολη.  Πρόθεσή μας είναι από του χρόνου να στολίσουμε περισσότερους δρόμους», ενώ το διαβεβαίωσε και ο δήμαρχος.

Σ’ ότι αφορά τον οικονομικό απολογισμό ξοδεύτηκαν για το δέντρο 24.552, 23.000 για ηχητική κάλυψη και για διάφορα γλυκά  500 ευρώ συνολικά: 49.558. ‘Έγιναν  6 αναθέσεις. Επίσης για τα πυροτεχνήματα ξοδεύτηκαν 4.500 ευρώ και τον στολισμό της 28η Οκτωβρίου 24.506. Συνολικά έγιναν 8 αναθέσεις και παραχωρήθηκαν έξτρα 30.000 ευρώ στο Κέντρο Πολιτισμού.

Ερωτήσεις Δημαρχόπουλου ζητούν απαντήσεις: «Όλα τα «τραγικά και επιζήμια για το δήμο μας»

Στην συνέχεια ο κ. Δημαρχόπουλος με δραματικό τόνο και επικαλούμενος την επιστολή των δημοτικών υπαλλήλων αναφέρθηκε στα όσα κατά την άποψή του «τραγικά και επιζήμια» συμβαίνουν στο δήμο μας. Ειδικότερα αναφέρθηκε στις  μεταβολές και μετακινήσεις υπαλλήλων σημειώνοντας: «Είναι τραγικό και επιζήμιο για το δήμο μας να μετακινούνται προϊστάμενοι για να αδειάζουν θέσεις για να βάλετε τους δικούς σας. Είναι τραγικό και επιζήμιο για το δήμο μας, 5 μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων οι περισσότεροι υπάλληλοι να θέλουν να φύγουν. Είναι τραγικό και επιζήμιο για το δήμο μας-που κάνατε 45 μετακινήσεις και υπηρεσιακές μεταβολές. Είναι τραγικό και επιζήμιο για το δήμο μας να αρνείστε συνεργασία με τον σύνδεσμο υπαλλήλων», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δημαρχόπουλος.

 Μετ’ εμποδίων η πρόσληψη 2 ατόμων στην καθαριότητα

Με την μορφή του κατεπείγοντος ήρθε θέμα για πρόσληψη 2 ατόμων με την ειδικότητα Οδηγών στην υπηρεσία Καθαριότητα. Ο κ. Φανουράκης εξήγησε ότι εισήλθε με την μορφή του κατεπείγοντος γιατί στις 31/1 εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή του αιτήματος από τις υπηρεσίες. Μετά από μία ώρα τουλάχιστον συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις το σώμα ενέκρινε το θέμα με 23 υπέρ – 7 λευκά – 0 κατά. Η παράταξη Λύρατζη αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας προχειρότητα.  Ομόφωνα εγκρίθηκε το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη που αφορούσε την υλοποίηση του προγράμματος «Λεκάνης Μαύρης Θάλασσας 2014 -2020» προϋπολογισμού 900.000 ευρώ όπου ο δήμος συμμετέχει ως εταίρος.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…