Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση 8 προσλήψεις στα ΕΛΤΑ Ξάνθης

8 προσλήψεις στα ΕΛΤΑ Ξάνθης

0

Διμηνιαίες συμβάσεις και το σύνολο των προσλήψεων είναι για άτομα χωρίς πτυχίο

 

Αιτήσεις έως τις 4 Φεβρουαρίου

 

Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στα ΕΛΤΑ σε όλη την επικράτεια με τις συμβάσεις να είναι 2 μηνών και το σύνολο των προσλήψεων να είναι για άτομα χωρίς πτυχίο. Οι θέσεις αφορούν θέσεις διανομέων, εσωτερικής εκμετάλλευσης, διακομιστών και οδηγών.

 

8 θέσεις στα ΕΛΤΑ Ξάνθης

Αναλυτικά:

Υπηρεσία Τόπος απασχόλησης Ειδικότητα Άτομα
Μ.Δ. Ξάνθης Δήμος Ξάνθης ΔΕ Διανομέων 6
Κ.Κ. Ξάνθης Δήμος Ξάνθης ΔΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης 2

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν µαζί µε τα σχετικά δικαιολογητικά αυτοπροσώπως, είτε µε άλλο εξουσιοδοτηµένο από αυτούς

πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρηµένη από δηµόσια

αρχή, είτε πάλι ταχυδροµικά µε συστηµένη επιστολή, στην ακόλουθη διεύθυνση:

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥ∆ΡΟΜΕΙΑ Α.Ε.

  1. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥ∆ΡΟΜΕΙΑ Α.Ε.

Κ.Κ. Ξάνθης,

Αν. Γεωργίου Μιλτιάδη 18, 671 01 Ξάνθη,

για την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π∆5.3 /368/ 311.31/27.01.2020,

(τηλ. επικοινωνίας: τηλ. 25410 25410)

  1. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥ∆ΡΟΜΕΙΑ Α.Ε.

Μ.∆. Ξάνθης,

Αν. Γεωργίου Μιλτιάδη 18, 671 00 Ξάνθη,

για την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π∆5.3 /368/ 311.31/27.01.2020,

(τηλ. επικοινωνίας: τηλ. 25410 20645)

Η προθεσµία υποβολής των αιτήσεων είναι έξι (6) ηµέρες (υπολογιζόµενες

ηµερολογιακά) και αρχίζει από την επόµενη ηµέρα της τελευταίας ανάρτησης της

παρούσας, δηλαδή αρχίζει από 30.01.2020 και λήγει στις 04.02.2020.

 

Ξεκινά νέο πρόγραμμα για 5.000 ανέργους 18-29 ετών

Από τον ΟΑΕΔ  – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους σε δράσεις συμβουλευτικής και καθοδήγησης

 

Από τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου τέθηκε σε εφαρμογή το νέο Πιλοτικό Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ” Υποστήριξη Επιχειρηματικών Σχεδίων άνεργων νέων ηλικίας 18 έως 29 ετών”, όπως αναφέρουν από κοινού σε ανακοίνωσή τους το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ο Οργανισμός. Η λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων από πλευράς των ανέργων θα είναι η 28η Φεβρουαρίου 2020.

Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Στόχος του νέου προγράμματος είναι η υποστήριξη άνεργων νέων ηλικίας 18 έως 29 ετών που επιθυμούν να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα, ώστε να μετατρέψουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε ποιοτικά και βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια. Οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους σε δράσεις συμβουλευτικής και καθοδήγησης (coaching), με απώτερο στόχο να ενισχυθούν οι δυνατότητές τους για πρόσβαση στην αγορά εργασίας, μέσω του σχεδιασμού και της υλοποίησης νέων επιχειρήσεων.

Οι άξονες του προγράμματος

Συγκεκριμένα, οι βασικοί άξονες του προγράμματος έχουν ως εξής:

Παροχή υπηρεσιών Συμβουλευτικής Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών (ΣΑΕΠ) σε έως 5.000 άνεργους νέους ηλικίας 18 έως 29 ετών, εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, μέσω 5ήμερου σεμιναρίου νέας επιχειρηματικότητας.

Παροχή υπηρεσιών καθοδήγησης (coaching) για την ωρίμανση των επιχειρηματικών τους ιδεών και τη διαμόρφωση βιώσιμων επιχειρηματικών σχεδίων σε έως 3.000 (από τους 5.000) άνεργους νέους ηλικίας 18 έως 29 ετών, εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Η καθοδήγηση θα περιλαμβάνει έξι συνεδρίες (1 δια ζώσης, 5 εξ’ αποστάσεως).

Oι αιτήσεις

Συγκεκριμένα, με Δημόσια Πρόσκληση οι άνεργοι θα κληθούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, συνοδευόμενη από το επιχειρηματικό τους σχέδιο στην πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ). Οι Αιτήσεις θα αξιολογηθούν με Συγκριτική Αξιολόγηση, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια μοριοδότησης και θα επιλεγούν οι πλέον ολοκληρωμένες και βιώσιμες προτάσεις. Έμφαση θα δοθεί στις γυναίκες οι οποίες θα καλύψουν τουλάχιστον το 60% των θέσεων του προγράμματος.

Το ποσό της ενίσχυσης

Το ποσό της ενίσχυσης και η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 10.000 ευρώ και 12 μήνες ή 17.000 ευρώ και 18 μήνες. Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 43.400.000 ευρώ , υλοποιείται στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας για τη “Διευκόλυνση της Πρόσβασης στην Απασχόληση των Νέων έως 29 ετών του ΕΠΑΝΑΔΕΔΒΜ 2014 – 2020”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων – “ΠΑΝ”.

synoriofylakes-empros

100 προσλήψεις συνοριοφυλάκων στην Ξάνθη

 

Για το ΠΡΟΚΕΚΑ Ξάνθης (πρώην Αστυνομική Σχολή) –  Με το κριτήριο της εντοπιότητας

 

 

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για τις προσλήψεις 400 μονίμων συνοριοφυλάκων. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 17η Φεβρουαρίου. Προκηρύχθηκε, χθες, από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 400 συνοριακών φυλάκων, οι οποίοι θα διατεθούν -κατά κύριο λόγο- για την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων στον Έβρο. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός πριμοδοτεί την εντοπιότητα, καθώς δικαίωμα συμμετοχής έχουν Έλληνες και Ελληνίδες πολίτες, που κατοικούν την τελευταία διετία ή κατοικούσαν από τη γέννησή τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους σε περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις οποίες υπάγεται η 4η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, όπου λειτουργούν Υπηρεσίες Διαχείρισης Μετανάστευσης και Συνοριακής Φύλαξης και Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών και κατά προτίμηση στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Στον διαγωνισμό προβλέπεται, ακόμα, ότι από τις προκηρυσσόμενες θέσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, ποσοστό 5% αυτών επιφυλάσσεται αποκλειστικά για τους υποψήφιους Έλληνες-Ελληνίδες πολίτες, που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Μοριοδότηση εντοπιότητας

Η πρόσληψη των Συνοριοφυλάκων ορισμένου χρόνου γίνεται με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων, βάσει της διαδικασίας και των προσόντων πρόσληψης που προβλέπονται για τους Συνοριοφύλακες. Κατόπιν απόφασης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, προστίθενται πέντε μονάδες, επιπλέον των καθοριζομένων από τις κείμενες διατάξεις στη βαθμολογία των υποψηφίων, που κατοικούν την τελευταία διετία ή κατοικούσαν από της γεννήσεώς τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους στην Περιφερειακή Ενότητα ή νησί, που θα προκηρυχθούν θέσεις, δηλαδή στον Νομό Ξάνθης.

 

Προσλήψεις 2.000 ανέργων σε Δημόσιο & ΟΤΑ

 

Την απασχόληση ωφελουμένων ηλικίας 55 έως 67 ετών θα προβλέπει συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 2.000 ανέργους που βρίσκεται υπό επεξεργασία από τον Οργανισμό.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα γίνεται επιδότηση της πρόσληψης, η οποία θα ανέρχεται έως και τα 600 ευρώ τον μήνα σε φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου και επιχειρήσεις των ΟΤΑ.

 

Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου με τη δεύτερη ημερομηνία να θεωρείται πιο πιθανή.

Η διάρκεια της δράσης ορίζεται στους 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους δώδεκα μήνες, ύστερα από αίτηση που θα υποβάλει η δικαιούχος επιχείρηση εντός τριάντα ημερολογιακών ημερών από τη λήξη του 12μήνου απασχόλησης.

Πρόγραμμα για 5.000 ανέργους στη δασοπροστασία

Το πρόγραμμα θα αφορά την πρόσληψη 5.000 ανέργων για την αντιπυρική προστασία των δασών. Η προκήρυξη αναμένεται να βγει στον «αέρα» τον Απρίλιο.

Προβλέπεται η πρόσληψη περίπου 5.000 ανέργων στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας.

Η τοποθέτηση ανέργων αφορά εργασία διάρκειας οκτώ μηνών στην προστασία των δασών. Θα υπάρχει διαδικασία μοριοδότησης, από την οποία θα προκύπτουν οι τελικοί ωφελούμενοι, μέσα από το μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ. Οι άνεργοι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για να ενταχθούν στη λίστα επιλογής δικαιούχων.

Πρόγραμμα για 5.500 πτυχιούχους

Στην δημιουργία νέου προγράμματος ανάλογου με αυτό που τρέχει των 5.500 πτυχιούχων στους δημόσιους φορείς αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας.

Το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να μην δώσει παράταση του προηγούμενου προγράμματος και να μην ανανεώσει τις συμβάσεις και να προχωρήσει στην κατάρτιση νέου. Το πρόγραμμα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί είτε στα τέλη Μάη, είτε στις αρχές Ιουνίου.

Το πρόγραμμα θα αφορά την πρόσληψη πτυχιούχων ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…