Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Χωρίς ρεύμα εδώ και τρεις εβδομάδες το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

Χωρίς ρεύμα εδώ και τρεις εβδομάδες το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

0

Συσσωρεύτηκαν οφειλές λόγω της καθυστέρησης πληρωμών των λειτουργικών εξόδων από τον ΟΑΕΔ

 Παρέμβαση από την παράταξη του ΚΚΕ στο ΔΣ: Ζητά να συγκληθεί άμεσα το ΔΣ. Είχε προτείνει να πληρώνεται τμήμα της οφειλής

 Για την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης τοποθετείται η Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση, η παράταξη του ΚΚΕ στη Διοίκηση του ΕΚΞ, εξηγώντας γιατί προέκυψαν οι συσσωρευμένες οφειλές μετά την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και πώς η καθυστέρηση πληρωμής των λειτουργικών εξόδων από τον ΟΑΕΔ προς τα Εργατικά Κέντρα, οδήγησε σε διακοπή του ρεύματος στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Λόγω του γεγονός αυτού επιρρίπτει ευθύνες στη Διοίκηση και ζητά άμεση σύγκληση του ΔΣ για να συζητήσει το θέμα. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρει: «μπορεί η πόλη της Ξάνθης να είναι φωταγωγημένη και στολισμένη λόγω εορτών, αλλά για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης παραμένει στο σκοτάδι, αφού η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί από την ΔΕΗ, λόγω οφειλών που ξεπερνούν τα 20.000 €. Έτσι το σπίτι των σωματείων, των εργαζομένων του Ν. Ξάνθης μένει σκοτεινό, ανενεργό, απαξιωμένο. Πολλές φορές έχει έρθει σαν συζήτηση στο ΔΣ το θέμα των οφειλών του ΕΚΞ, του ονόματος του φορέα της ηλεκτρικής παροχής του κτηρίου που στεγάζει το ΕΚΞ, των πληρωμών, ώστε να μην κοπεί το ρεύμα, και παρόλο που κάναμε ουσιαστικές προτάσεις, με ευθύνη των παρατάξεων της πλειοψηφίας ΕΚΕ (πρώην ΠΑΣΚΕ) και ΔΑΚΕ δεν δόθηκε καμία λύση, παρά μόνο προσωρινές με αποτέλεσμα σήμερα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Το ζήτημα ξεκινά από την κατάργηση του οργανισμού Εργατικής Εστίας, ταυτόχρονα με αυτό της Εργατικής Κατοικίας, στο πλαίσιο του δεύτερου μνημονίου που συνυπέγραψαν ελληνική κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2012, όπου είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσουν μια σειρά δραστηριοτήτων τους, όπως κατασκευές εργατικών κατοικιών, επιδότηση ενοικίου, άτοκα δάνεια, αλλά και προγράμματα μέριμνας, ψυχαγωγίας – πολιτισμού, που χρηματοδοτούνται από τις εισφορές των εργαζομένων, αλλά και περικοπή των χρημάτων προς τα Εργατικά κέντρα.

Τα έξοδα για τις λειτουργικές δαπάνες των Εργατικών Κέντρων μεταφέρθηκαν στον ΟΑΕΔ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, μισθοδοσία εργαζομένων κ.α.) από τη στιγμή που η παρακράτηση της εισφοράς των εργαζομένων υπέρ της καταργηθείσας Εργατικής Εστίας συνεχίζει να γίνεται κανονικά, ενώ για τους εργοδότες έχει καταργηθεί. Όλα αυτά τα χρόνια αν και τα χρήματα καταβαλλόταν με καθυστερήσεις στα Εργατικά Κέντρα, άρα και στο Ε.Κ. Ξάνθης, και για τις δαπάνες ηλεκτροδότησης, εντούτοις με ευθύνη του προεδρείου του Ε.Κ. Ξάνθης δεν πληρώνονταν, με την αιτιολογία ότι η παροχή ανήκει στην Εργατική Εστία άρα στον ΟΑΕΔ και πρέπει να λυθεί μέσω αυτού το θέμα. Πρότασή μας ήταν να καταβάλλεται έναντι ποσού μέσω ηλεκτρονικού λογαριασμού, ώστε να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο να διακοπεί η ηλεκτροδότηση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης. Ακόμη και τούτη την στιγμή δεν συγκαλείται καν ΔΣ από τον πρόεδρο για να συζητηθεί το θέμα και να δοθεί λύση.

Ζητούμε την άμεση συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου ώστε να τεθεί το θέμα, να δοθεί γρήγορα λύση και με ευθύνη του ΟΑΕΔ, ώστε το ΕΚΞ να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τρεις νεκρές θαλάσσιες χελώνες το σαββατοκύριακο στην ΑΜΘ

Εντοπίστηκαν στις παραλίες Αλκυόνης Ροδόπης, Σκάλας Μαριών Θάσου και Αγίας Παρασκευής Αλεξ…