Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ταμπουλέ με γαλοπούλα και φρούτα

Ταμπουλέ με γαλοπούλα και φρούτα

0

-1/2 πακέτο Πλιγούρι

-70 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) δαμάσκηνα ξερά

-70 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βερίκοκα ξερά

-50 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) σταφίδες ξανθές

-1 ρόδι

-30 γρ. (3 κουτ. σούπας) μέλι

-100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) χυμός μανταρίνι

-50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ξύδι λευκό balsamico

-2 κρεμμυδάκια φρέσκα

-30 γρ. (6 κουτ. σούπας) κονιάκ

-1 κουτ. σούπας μίγμα 4 μπαχαρικών

-300 γρ. γαλοπούλα ή χοιρινό

-30 γρ. (3 κουτ. σούπας) κέτσαπ

-Αλάτι, πιπέρι

Μουλιάζετε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Ψιλοκόβετε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα και τα μαρινάρετε μαζί με τις σταφίδες και το ρόδι, στο κονιάκ. Κόβετε το χοιρινό ή τη γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια, πασπαλίζετε με τα μπαχαρικά και την κέτσαπ, περιχύνετε με τον χυμό μανταρίνι και ψήνετε σε δυνατή φωτιά στην κατσαρόλα. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το ανακατεύετε με το πλιγούρι, το κρέας και τα φρούτα. Ανακατεύετε τον υπόλοιπο χυμό μανταρίνι με το ξύδι και το μέλι και περιχύνετε το ταμπουλέ. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και σερβίρετε.

  • Κιμαλίδικο

    -1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά -400 γρ. κασέρι, τριμμένο -1 φραντζόλα ψωμί, χωρίς κόρ…
  • Αρνάκι στιφάδο

    -2 κιλά αρνάκι από μπούτι και σπάλα, κομμένο σε 6 κομμάτια, με το κόκαλο -1 κιλό κρεμμύδια…
  • Μοσχάρι κρασάτο με καρότα και κοκκάρια

    Υλικά για 4 άτομα -1600 γραμμάρια μοσχαρίσιο χτένι σε μπουκιές -80 γραμμάρια ελαιόλαδο -10…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

-300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150 γρ. κακάο -2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ -400 γρ. ζάχα…