-12 Cookies με κομματάκια σοκολάτας (ήάσπρης σοκολάτας ή με ξηρούς καρπούς)
-300 γρ. κατεψυγμένα ανάμικτα βατόμουρα (φρούτα του δάσους)
-3 ½ κουταλάκια ζελατίνα σε σκόνη
-200 γρ. άσπρη σοκολάτα, τεμαχισμένη
-500 γρ. τυρί κρέμα (Cream Cheese), ξεπαγωμένο
-½ φλ. ζάχαρη
-1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
-1 κουτί 185 ml (3/4 φλ. περίπου) εβαπορέ Light
-ελάχιστο λάδι για άλειμμα
Λαδώνετε ελαφρά μια φόρμα με ελατήριο, διαμέτρου 22 εκ. και ντύνετε το εσωτερικό της με πλαστική μεμβράνη. Ύστερα, βάζετε στον πάτο ένα κομμάτι αντικολλητική λαδόκολλα. Απλώνετε τα κούκις στον πάτο της φόρμας και θρυμματίζετε μερικά για να καλύψετε τα κενά ανάμεσά τους. Σκορπάτε απάνω τα μισά βατόμουρα.
Βάζετε σε ένα φλιτζανάκι 3 κουταλιές νερό, ρίχνετε μέσα τη ζελατίνα και την αφήνετε να μουλιάσει 10 λεπτά. Ύστερα, βάζετε σε μια μικρή λεκάνη καυτό νερό, βάζετε μέσα το φλιτζανάκι και ανακατεύετε τη ζελατίνα να διαλυθεί.
Λιώνετε την άσπρη σοκολάτα σε μπεν-μαρί (ανακατεύοντάς την σε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει, χωρίς ο πάτος του μπολ να αγγίζει στο νερό) και την κρατάτε στην άκρη να κρυώσει και να γίνει χλιαρή.
Χτυπάτε με το μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα σαν αλοιφή. Ύστερα, προσθέτετε μέσα, συνεχίζοντας το χτύπημα, το γάλα εβαπορέ, τη λιωμένη σοκολάτα και τη ζελατίνα. Όταν το μίγμα ομογενοποιηθεί το απλώνετε στη φόρμα και το ισιώνετε.
Σκορπάτε απάνω τα υπόλοιπα βατόμουρα, σκεπάζετε τη φόρμα με πλαστική μεμβράνη και την κρατάτε στο ψυγείο για μίνιμουμ 6 ώρες ή καλύτερα για ένα βράδυ πριν ξεφορμάρετε το τσίζκεϊκ.