Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

0

Νέο κατάστημα
Με την μεγάλη αύξηση των καταστημάτων Pet Shop για τα οικόσιτα ζώα στην πόλη μας (και στην υπόλοιπη χώρα βέβαια) επόμενο ήταν να δημιουργηθεί ένα νέο κατάστημα παροχής υπηρεσιών για τα ζώα παρέας.
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι ο φιλοζωισμός τα τελευταία χρόνια πως έχει αναπτυχθεί και στη χώρα μας. Κυρίως βέβαια προς τα σκυλιά, τις γάτες, τα ωδικά και άλλα πτηνά, τα κουνέλια, τις χελώνες και άλλα ζώα.
Λοιπόν, εδώ και λίγο καιρό δημιουργήθηκε ένα εξειδικευμένο κατάστημα φροντίδας και περιποίησης ζώων, δηλαδή πλύσιμο, κούρεμα, φροντίδα νυχιών κλπ.
Έτσι, τα αγαπημένα ζώα θα βρίσκουν φροντίδα και περιποίηση τόσο για την υγεία τους όσο και για την εμφάνισή τους.
Γ.Δ.


Ανδριάντας Καραμανλή
Η 24η Νοεμβρίου πλησιάζει. Και για αρκετούς, θα είναι μια σημαντική ημέρα, διότι τότε θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκ. Παυλόπουλου και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Παράλληλα, την ίδια ημέρα, με την ευκαιρία αυτή, θα μας επισκεφθούν βουλευτές της λεγόμενης Καραμανλικής πλευράς. Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων έχει κληθεί να παραστεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
-Το αν παραστεί ή όχι ο πρωθυπουργός, ε, αυτό μόνον ο ίδιος το γνωρίζει.
Γ.Δ.


Χρέη Δημοσίου: Μέχρι πότε;
Το είχε υποσχεθεί προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία. Ότι δηλαδή τα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες θα εξοφληθούν και πως δεν θα επαναληφθεί το φαινόμενο αυτό, να μην πληρώνει τις υποχρεώσεις του.
Δυστυχώς για τη Ν.Δ., τα χρέη του Δημοσίου, σήμερα, έχουν φθάσει στο ύψος της εποχής ΣΥΡΙΖΑ. Τίθεται ως εκ τούτου το ερώτημα «γιατί η κυβέρνηση δεν εξοφλεί όσα χρωστά το Δημόσιο;»
Οι ιδιώτες περιμένουν ακόμη την εξόφληση των χρωστούμενων και μάλλον θα περιμένουν κι άλλο. Υπάρχει το υπερπλεόνασμα για να γίνει η εξόφληση, αλλά μάλλον αυτό θα πάει ως κοινωνικό μέρισμα.
-Οι ιδιώτες επιχειρηματίες, ας περιμένουν…
Γ.Δ.


Για την επέτειο
Ομαλά ολοκληρώθηκε η 46η επέτειος του Πολυτεχνείου στην Αθήνα με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών στην πορεία. Η Αστυνομία οργανωμένα και με σχέδιο έλαβε τα απαραίτητα μέτρα και όλα εξελίχθηκαν έτσι όπως αρμόζει και πρέπει. Ειρηνικά και με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων της ημέρας εκείνης. Με «χειρουργικές» ενέργειες παρενέβη πριν την πορεία, ενώ αφόπλισε με τρόπο το οπλοστάσιο των αναρχικών.
Σημασία έχει ότι ο κόσμος που συμμετείχε στην πορεία, πήγε, εξέφρασε τις απόψεις του, διαμαρτυρήθηκε και ειρηνικά, χωρίς δακρυγόνα και άλλα, ολοκλήρωσε την πορεία τιμώντας την επέτειο και τους νεκρούς της εξέγερσης.
Έτσι, πραγματικά, ήταν μια απότιση τιμής, χωρίς σπασίματα, ζημιές, πυρκαγιές, σπασμένα καταστήματα και γενικά μια άσχημη εικόνα που αντί απόδοσης τιμής εξελίσσονταν σε πεδίο μάχης.
Γ.Δ.


Να έχουν την ένδειξη
Συμπολίτης μας κάτοχος Ι.Χ. αυτοκινήτου μας τηλεφώνησε και μας έκανε μια ενδιαφέρουσα επισήμανση που αφορά τις θέσεις πάρκινγκ που δημιούργησε ο δήμος για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) κυρίως δε κινητικά.
Τι επεσήμανε ο συμπολίτης. «Είδα», μας είπε, «παρκαρισμένο Ι.Χ. στην ειδική αυτή θέση παρκαρίσματος στο κέντρο της πόλης, χωρίς όμως να έχει σε εμφανές σημείο την κάρτα ένδειξης ότι πρόκειται για ΑμΕΑ έτσι ώστε να επιβεβαιώνεται όντως ότι το παρκάρισμα εκεί γίνεται πράγματι από νόμιμο άτομο. Εάν όμως, συνέχισε, δεν υπάρχει καμία ένδειξη, τότε ούτε ο αστυνομικός μπορεί να είναι σίγουρος, ούτε ο ενδιαφερόμενος πραγματικός ΑμΕΑ».
Άρα, οφείλουν οι άνθρωποι αυτοί για τους οποίους έγιναν οι χώροι στάθμευσης, να τοποθετούν το σήμα τους σε εμφανές σημείο. Και αυτό, διότι πονηροί υπάρχουν πολλοί…
Γ.Δ.


Ανέλαβε τα αξιώματα…
Στα αξιώματα που κατείχε η παραιτηθείσα Χρυσούλα Δημούδη εκλέχθηκε ο κ. Παναγιώτης Αμβροσιάδης σε ειδική συνεδρίαση την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί.  Ειδικότερα με ψήφους 14 υπέρ και 10 “λευκά”  εκλέχθηκε αναπληρωματικό μέλος για την Οικονομική Επιτροπή και με 16 υπέρ και 8 “λευκά” για την ΕΠΖ.
Παρότι η εκλογή δεν ήταν ομόφωνη ήρεμο ήταν το κλίμα της συνεδρίασης  και όλα έγιναν με συνοπτικές διαδικασίες δεδομένου ότι ήταν και Κυριακή και οι σύμβουλοι δεν ήθελαν να παρατραβήξει…
Μ.Ξ.


Η κάρτα
Τι πιο απλό, πιο πρακτικό και πιο λειτουργικό από μια κάρτα που θα περιέχει τα στοιχεία των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο, των καθηγητών και των φοιτητών. Με την κάρτα αυτή θα μπαίνουν στις Σχολές τους οι φοιτητές, στην εργασία τους οι εργαζόμενοι και οι καθηγητές.
Απλό; Απλούστατο και αυτονόητο. Αυτονόητο όπως κανένας δεν μπορεί να μπει σε μια επιχείρηση και να βολτάρει, να μπει σε Γυμνάσιο ή Λύκειο Κρατικό χωρίς να είναι μαθητής.
Κι ενώ αυτά είναι αυτονόητα, δεν είναι αυτονόητη αυτή η κάρτα για τα Πανεπιστήμια όπως γίνεται σε Ευρωπαϊκές χώρες. Εδώ θα προηγηθούν κινητοποιήσεις για περιορισμό της Ελευθερίας, των προσωπικών δεδομένων (!), του συντηρητικού μέτρου και άλλες αστείες δικαιολογίες.
Η ατομική κάρτα, όπως είναι το «πάσο» θα ακολουθεί το φοιτητή και θα του δίνει δικαίωμα πρόσβασης στις αίθουσες, στη βιβλιοθήκη, στα εργαστήρια, στο κάμπους γενικώς.
Εμείς εδώ γιατί θέλουμε να είμαστε τελευταίοι;
Γ.Δ.


Απωθητικό περιστεριών
Να λοιπόν που η ανάγκη να προστατευθούν ιστορικά κτίρια, οδήγησε στο να ανακαλυφθεί ότι υπάρχει στην αγορά και πωλείται απωθητικό περιστεριών. Ήδη το υπουργείο Δικαιοσύνης προμηθεύτηκε το υλικό αυτό διότι το κτίριο είχε γεμίσει από περιττώματα των πουλιών αυτών. Τα οποία μπορεί να αρέσουν στα παιδιά, όμως δημιουργούν πολλά προβλήματα σε σπίτια, μπαλκόνια, πλατείες κλπ.
Αυτοί που έχουν την ατυχία να τους επισκέπτονται τα περιστέρια, γνωρίζουν τι τραβούν…
Γ.Δ.


Προσοχή στην αλαζονεία
Καινοφανές το φαινόμενο; όχι βέβαια. Πάντα υπάρχουν, σε όλες τις εποχές άνθρωποι που λόγω ρηχής προσωπικότητας, όταν καταλάβουν κάποια θέση να συμπεριφέρονται αλαζονικά στη συνέχεια.
Πρόσφατο και σίγουρα όχι τελευταίο παράδειγμα κάποιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μελισσόπουλου. Ο οποίος τελείως ανοήτως λειτουργώντας, εξέθεσε τον έτσι κι αλλιώς υποβαθμισμένο εαυτό του, αλλά και τον δημοτικό συνδυασμό του και τον επικεφαλής Σάββα Μελισσόπουλο. Λειτουργώντας αλαζονικά, ίσως και με εντολή τρίτου, εξέθεσε χωρίς λόγο και ουσία τρεις εκδοτικές επιχειρήσεις της Ξάνθης.
Λυπηρό το γεγονός της απερίσκεπτης αυτής ενέργειας αλλά θα υπάρξει τιμωρία στον ίδιο και αρνητική εκτίμηση προς τον συνδυασμό και τον επικεφαλής. Κι αυτό διότι θα πρέπει να μάθει ο εν λόγω κύριος πως όλες οι ενέργειες έχουν τις επιπτώσεις τους και παράγουν ένα αποτέλεσμα θετικό ή αρνητικό.
Στην περίπτωση είναι αρνητικό και απαράδεκτο ως ενέργεια διότι στοχοποιεί κάποιους ενώ απαλλάσσει άλλους παρά το βεβαρημένο παρελθόν, παίζοντας τα δικά τους παιχνίδια γιατί αγνοεί την όλη υπόθεση, γενόμενος πιόνι στις επιδιώξεις αυτών.
Γ.Δ.


«Κουβάρι» η κατάσταση με τον ΣΔΑΝ – Που είναι η σύμβαση;
Συγκεχυμένη είναι η κατάσταση αναφορικά με τον ΣΔΑΝ Ξάνθης και αν θα συνεχίσει ή όχι την λειτουργία του από την στιγμή που επίσημος Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων για όλη την περιφέρεια είναι η ΔΙΑΑΜΑΘ. Αίσθηση προκάλεσε στην συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής η επισήμανση του δημάρχου κ. Τσέπελη ότι όταν μαζί με τον αείμνηστο Φ. Αμοιρίδη είχαν ιδρύσει τον ΣΔΑΝ είχε υπογραφεί σύμβαση με το δήμο Ξάνθης που όριζε πως ο Σύνδεσμος αναλαμβάνει την συντήρηση των κάδων καθώς και την μισθοδοσία των υπαλλήλων. Συμβατική δέσμευση που δεν τηρείται όπως είπε ο  δήμαρχος και μάλιστα ότι δεν βρίσκουν πουθενά στην σύμβαση. Αυτό που επίσης έκανε αίσθηση είναι  ότι ο δήμος πληρώνει κάθε χρόνο στον ΣΔΑΝ 2.700.000 ευρώ χωρίς να κάνει αποκομιδή στην πόλη της Ξάνθης την οποία  κάνει η υπηρεσία Καθαριότητας με απορριμματοφόρα του ΣΔΑΝ, χωρίς να συντηρεί τους κάδους και χωρίς βέβαια να βάλει ευρώ για την αγορά των υπόγειων ή των άλλων κάδων που προμηθεύθηκε ο δήμος με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Άρα τι πληρώνει; Το πετρέλαιο για τα απορριμματοφόρα;
Να σημειώσουμε επίσης ότι η διαχείριση του ΧΥΤΑ έχει περάσει στα χέρια της ΔΙΑΑΜΑΘ και η οποία το μόνο που κάνει στην Ξάνθη είναι  η ανακύκλωση και την τοποθέτηση των μπλε κάδων. Και γι αυτό κάθε χρόνο ο δήμος πληρώνει  στην ΔΙΑΑΜΑΘ ενώ κάθε χρόνο αναπροσαρμόζει προς τα πάνω τις τιμές της. Η πολιτική αυτή έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια σ’ όλους τους δήμους. Να σημειώσουμε ότι εφ’ εξή ς που θα αναλάβει ο δήμαρχος Ξάνθης θα αναπροσαρμόσει και την πολιτική της ΔΙΑΑΜΑΘ και θα ξεκαθαρίσει και το θέμα με τον ΣΔΑΝ.
Αυτά τουλάχιστον άφησε να εννοηθούν ο κ. Τσέπελης …
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…