Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αναστέλλει τη λειτουργία του το Ποτάμι μετά από πρόταση Θεοδωράκη

Αναστέλλει τη λειτουργία του το Ποτάμι μετά από πρόταση Θεοδωράκη

0

Επιστρέφει τα 500.000 ευρώ της κρατικής χρηματοδότησης

Απόφαση για αναστολή της λειτουργίας του έλαβε το Ποτάμι, έπειτα από σχετική πρόταση του επικεφαλής του, Σταύρου Θεοδωράκη.  Παράλληλα, αποφασίστηκε το Ποτάμι να αρνηθεί την ετήσια χρηματοδότηση ύψους 100 χιλιάδων ευρώ, που βάσει νόμου δικαιούται, για το ποσοστό που έλαβε στις Ευρωεκλογές.

Το Ποτάμι στις τελευταίες ευρωεκλογές του 2019 είχε ποσοστό 1,52%. Αυτό του επιτρέπει να χρηματοδοτείται μέχρι τις επόμενες ευρωεκλογές με ένα ποσό της τάξεως των 100.000 ευρώ ετησίως (500.000 ευρώ συνολικά), όπως άλλωστε έχει συμβεί στο παρελθόν με όλα τα κόμματα που έχουν πάρει στις εκλογές πάνω από 1,5%.

Αν το Υπουργείο Εσωτερικών δεν μπορεί για τυπικούς λόγους να σταματήσει τη χρηματοδότηση, τότε το Ποτάμι θα ζητήσει το ποσό να πηγαίνει σε υποτροφίες του ΕΚΠΑ. Στη σχετική απόφαση γίνεται απολογισμός της πενταετούς δράσης του Ποταμιού, όπου μεταξύ άλλων, σημειώνεται: «Αγωνιστήκαμε με σχέδιο και πάθος και ωθήσαμε την κοινωνία να κάνει βήματα μπροστά. Πολεμηθήκαμε άγρια από όλους αυτούς που θεωρούν την πολιτική ως κομματικό φέουδο και τη χρησιμοποιούν για να έχουν οι ίδιοι και οι παρέες τους μια άκοπη ζωή. Νικήσαμε σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις χωρίς να μιμηθούμε την ηθική, τον τρόπο οργάνωσης, ψηφοθηρίας και δανειοδότησης των παραδοσιακών σχημάτων».

Αναφορικά με τους λόγους αναστολής λειτουργίας του κόμματος, το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού αναφέρει ότι η αμετάκλητη απόφαση του επικεφαλής να παραιτηθεί, σε συνδυασμό με την πολιτική συγκυρία και τα όσα έχουν συμβεί και έχουν πλήξει πολλαπλώς το Ποτάμι, κάνουν δύσκολη τη συνέχιση της λειτουργίας του με τρόπο που να απαντάει στην ιστορία του.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μέτρα στήριξης τώρα ζητά το ΚΚΕ Ξάνθης

Με αφορμή την επιδημιολογική κατάσταση και τα νέα περιοριστικά μέτρα Με αφορμή την αύξηση …