Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πνίγηκε στη λάσπη η Θάσος – Έκλεισαν τα σχολεία

Πνίγηκε στη λάσπη η Θάσος – Έκλεισαν τα σχολεία

0

Πλημμύρες και στην Καβάλα – Κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο δήμαρχος

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης 21 Νοεμβρίου έπληξε η κακοκαιρία τη Θάσο. Η πολύωρη και σφοδρή βροχόπτωση είχε σαν αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλες ζημιές σπίτια και καταστήματα στην περιοχή των Λιμεναρίων.

Τα ρέματα της περιοχής υπερχείλισαν και η Αστυνομία έκλεισε το δρόμο Καλυβίων-Λιμεναρίων προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα.

Ο δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Κυριακίδης αποφάσισε να μείνουν κλειστά νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και Λύκεια σήμερα Παρασκευή 22 Νοεμβρίου λόγω «δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονες καταιγίδες και βροχοπτώσεις) που καθιστούν επικίνδυνη την προσέλευση και παραμονή των μαθητών στα σχολεία».

Αίτημα για άμεση κήρυξη του Δήμου Καβάλας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των συνεχιζόμενων έντονων βροχοπτώσεων, υπέβαλε σήμερα  Παρασκευή 22 Νοεμβρίου και ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

Στο αίτημα που απεστάλη εγγράφως προς τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστο Μέτιο, ο Δήμος Καβάλας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τα πρωτοφανούς εντάσεως καιρικά φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κατοικίες, επιχειρήσεις και αγροτικές εγκαταστάσεις και να προκληθούν μεγάλες καταστροφές στη δημόσια περιουσία, ενώ γίνεται ιδιαίτερη μνεία τόσο στην προσπάθεια που καταβάλει το προσωπικό του Δήμου για την αντιμετώπιση των πάσης φύσεως προβλημάτων στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία, όσο και στην αναγκαιότητα παροχής περισσότερων μέσων Πολιτικής Προστασίας και διάθεσης του απαραίτητου προσωπικού από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Καβάλας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…