Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πάνω από 150 μανιταρόφιλοι συναντήθηκαν στη φετινή φθινοπωρινή γιορτή μανιταριών

Πάνω από 150 μανιταρόφιλοι συναντήθηκαν στη φετινή φθινοπωρινή γιορτή μανιταριών

0

Πραγματοποιήθηκε το τελευταίο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Παρά την ξηρασία της εποχής, συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 30 είδη

 Η εκδήλωση περιλάμβανε ομιλίες για τη μανιταρογνωσία, μανιταρογεύματα, μουσική, τραγούδι και χορό

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στις 26 και 27 Οκτωβρίου 2019 στους Τοξότες του Δήμου Τοπείρου του νομού Ξάνθης η 14η Πανελλήνια Φθινοπωρινή Γιορτή Μανιταρόφιλων, που διοργάνωσαν οι Μανιταρόφιλοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπό την αιγίδα του Δήμου Τοπείρου.

Η συνάντηση έδωσε την ευκαιρία στους φίλους των μανιταριών να ανταλλάξουν απόψεις και να συλλέξουν μανιτάρια στα κοντινά δάση. Πάνω από 150 μανιταρόφιλοι από Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Σέρρες, , Δράμα, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη,  συναντήθηκαν για να μοιραστούν τις γνώσεις τους πάνω στη συλλογή και την ταυτοποίηση των άγριων μανιταριών.

Η συγκομιδή μανιταριών, παρά την μεγάλη ξηρασία, ήταν ικανοποιητική και περιλάμβανε πάνω από 30 διαφορετικά είδη. Σημειωτέον ότι στο νομό μας έχουν γίνει 10 νέες πανελλήνιες καταγραφές ειδών! Η έκθεση των συλλεγέντων μανιταριών και τρουφών έγινε στην πλατεία του χωριού και απέσπασε τον θαυμασμό των επισκεπτών. Ακολούθησε ενημερωτικό σεμινάριο με προβολή διαφανειών. Ο πρόεδρος του Συλλόγου των Μανιταρόφιλων Νίκος Ιακωβίδης μίλησε για την μανιταροφιλία και τους μανιταροσυλλέκτες στην Ελλάδα και ακολούθησε ο κορυφαίος μυκητογνώστης και συγγραφέας Άγγελος Παπαδημητρίου, που παρουσίασε τα επικίνδυνα και τα φαγώσιμα μανιτάρια της Ελλάδας. Το ενδιαφέρον του ακροατηρίου παρέμεινε μέχρι τέλους αμείωτο.

Επιπλέον, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δωρεάν μανιταρογεύματα του Φώτη Παρασκευαΐδη από τα Γρεβενά, μανιταρόσουπα από τον Ανδρέα Σεμπέπο και φασολάδα με μανιτάρια από τον μάγειρα και τραγουδιστή Ηλία Μαρολιό.

Το μεσημέρι του Σαββάτου χόρεψε το χορευτικό του Ποντιακού Συλλόγου Νομού Ξάνθης με τον Πέτρο Πετρόπουλο και το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Αβάτου.

«Τα σχόλια που ακούστηκαν στο τέλος από τους επισκέπτες για την εκδήλωσή μας ήταν ιδιαίτερα εγκωμιαστικά!», ανέφερε η διοίκηση του συλλόγου, ευχαριστώντας τον Δήμο Τοπείρου, το 4ο Σώμα Στρατού,  τον Ποντιακό Σύλλογο Νομού Ξάνθης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αβάτου, τον Φώτη Παρασκευαϊδη, τον Ανδρέα Σεμπέπο, τον Ηλία Μαρολιό, , την Εταιρεία COCO-MAT, καθώς και όλους τους χορηγούς από τον Νομό Ξάνθης που στήριξαν την εκδήλωση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…