Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Οσομπούκο με λαχανικά και σάλτσα κρασιού

Οσομπούκο με λαχανικά και σάλτσα κρασιού

0

-3-4 κομμάτια οσομπούκο

-1/3 φλ. ελαιόλαδο

-1 κρεμμύδι

-2 καρότα

-2 κοτσάνια σέλερι

-1 κ. σούπας πελτέ ντομάτας

-1 φλ. σάλτσα ντομάτας

-1 σκελίδα σκόρδο ή 1 κ. γλυκού πολτό σκόρδου

-1 φλ. κρασί*

-3 δαφνόφυλλα

-Αλάτι και πιπέρι

-Λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα του κρέατος

Αλευρώνουμε το κρέας. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κομμάτια. Μόλις πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές, τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα. Όταν μαραθούν λιγάκι, προσθέτουμε το σκόρδο ή τον πολτό σκόρδου και τον πελτέ ντομάτα ς. Τα σοτάρουμε κι αυτά για λίγο. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί, 2 λεπτά περίπου.

Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, τα δαφνόφυλλα, αλάτι και πιπέρι. Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ξεκολλάει από το κόκκαλο, γύρω στις 2 ώρες. Στο τελευταίο τέταρτο δυναμώνουμε την θερμοκρασία για να δέσει καλά η σάλτσα και να πυκνώσει. Αν χρειαστεί κατά την διάρκεια του μαγειρέματος να προσθέσουμε νερό, πάντα λίγο λίγο και βραστό.

Σερβίρουμε με ρύζι ή ζυμαρικό της αρεσκείας μας

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Σούπα με σολομό και λαχανικά

    –500 γρ. φιλέτο σολομό –3 πατάτες –2 πράσα –2 καρότα –1 κρεμμύδι –1200 ml. ζωμό ψαριού ή λ…
  • Πίτα με Ανθότυρο, Λιαστή Ντομάτα και Πάστα Ελιάς

    για το χειροποίητο φύλλο 4 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό 1 3/4 φλιτζάνια νερό 2 κουταλιές της σο…
  • vakalaos-fourno

    Βακαλάος ψητός

    800 γραμ. φιλέτο ξαλμυρισμένου νορβηγικού βακαλάου 3 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη) …
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σούπα με σολομό και λαχανικά

–500 γρ. φιλέτο σολομό –3 πατάτες –2 πράσα –2 καρότα –1 κρεμμύδι –1200 ml. ζωμό ψαριού ή λ…