-3-4 κομμάτια οσομπούκο
-1/3 φλ. ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι
-2 καρότα
-2 κοτσάνια σέλερι
-1 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
-1 φλ. σάλτσα ντομάτας
-1 σκελίδα σκόρδο ή 1 κ. γλυκού πολτό σκόρδου
-1 φλ. κρασί*
-3 δαφνόφυλλα
-Αλάτι και πιπέρι
-Λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα του κρέατος
Αλευρώνουμε το κρέας. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κομμάτια. Μόλις πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές, τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα. Όταν μαραθούν λιγάκι, προσθέτουμε το σκόρδο ή τον πολτό σκόρδου και τον πελτέ ντομάτα ς. Τα σοτάρουμε κι αυτά για λίγο. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί, 2 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, τα δαφνόφυλλα, αλάτι και πιπέρι. Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ξεκολλάει από το κόκκαλο, γύρω στις 2 ώρες. Στο τελευταίο τέταρτο δυναμώνουμε την θερμοκρασία για να δέσει καλά η σάλτσα και να πυκνώσει. Αν χρειαστεί κατά την διάρκεια του μαγειρέματος να προσθέσουμε νερό, πάντα λίγο λίγο και βραστό.
Σερβίρουμε με ρύζι ή ζυμαρικό της αρεσκείας μας