για την κρέμα
-780 γάλα (4 φλιτζάνια)
-3 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ
-2 κουταλιές σούπας αλεύρι γ.ο.χ
-5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
-1 βανίλια για το κορν φλάουερ
-λίγο βούτυρο
για το κέικ
-3 αυγά
-1 φλ ζάχαρη
-μισό φλ σπορέλαιο
-1 φλ γάλα
-3 κουταλιές σούπας κακάο
-1 φακελάκι μπέικιν
-2-2,5 φλ αλεύρι γ.ο.χ
Πρώτα ετοιμάζουμε την κρέμα. Ανακατεύουμε όλα μαζί χωρίς το βούτυρο. Βάζουμε στη φωτιά να βράσει, να αρχίσει να δένει. Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο.
Για το κέικ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, το κακάο, μπέκιν και αλεύρι. Το μίγμα να είναι λίγο σφιχτό, όχι νερουλό. Ρίχνουμε το μίγμα του κέικ σε μια ταψάκι τσέρκι, αποσπώμενο. Στη μέση του μείγματος, ρίχνουμε την κρέμα. Προσοχή η κρέμα να μην είναι καυτή και να αφήνει 3-4 εκατοστά κενό απ τα τοιχώματα για να μπορέσει να φουσκώσει το κέικ και να την κλείσει.
Ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά περίπου, να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι όταν το βουτάμε στο κέικ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και κόβουμε όταν κρυώσει εντελώς για να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Μπορείτε να το απογειώσετε με έξτρα γλάσο γκανάς στη μέση, σα σοκολατένια λιμνούλα!