Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ κανέλας με γέμιση καραμέλας

Κέικ κανέλας με γέμιση καραμέλας

0

-4 ‏αυγά

-1 1/2 κούπα ‏ζάχαρη

-1/2 κούπα ‏λάδι

-1 κούπα ‏γάλα

-2 κούπες ‏αλεύρι

-1 κ.γ. ‏κανέλα

-1 κ.σ. ‏baking powder

-300 γρ. ‏κρέμα γάλακτος

-200 γρ. ‏καραμέλα γάλακτος (dulce de leche)

-1/2 κούπα ‏ζάχαρη άχνη

-1 κ.γ. ‏κανέλα

Σ’ένα μπλέντερ ανακατεύετε τα αυγά, το λάδι, τη ζάχαρη και το γάλα. Τοποθετείστε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε το αλεύρι , 1 κ.γ. κανέλα, ανακατεύετε με σύρμα , προσθέτετε το baking powder κι ανακατεύετε λίγο ακόμα. Αφού βουτυρώνετε κι αλευρώνετε μια φόρμα ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 C για 40 λεπτά.  Όσο το κέικ ψήνεται , βάζετε σ’ένα μπολ τη κρέμα γάλακτος και την καραμέλα γάλακτος (dulce de leche) και τα χτυπάτε σε σαντιγί με μίξερ. Τοποθετείτε το μείγμα σε κορνέ καθώς με αυτό θα γεμίσετε το κέικ. Σ’ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη άχνη με την κανέλα. Όταν το κέικ έχει κρυώσει κόβετε το μισό οριζόντια με μαχαίρι ψωμιού ή με μια κλωστή νάιλον. Γεμίζετε την επιφάνεια το ενός μισού με τη γέμιση φτιάχνοντας μικρά βουναλάκια με το κορνέ.  Αφού βάλετε και το άλλο μισό πάνω από τη γέμιση (αν ξεχειλίζει η γέμιση με τη μαλακή άκρη ενός μαχαιριού κι ενώ το περιστρέφετε ταυτόχρονα ευθυγραμμίζετε το κέικ για να είναι όμορφο στην όψη).Πασπαλίζετε με το μείγμα άχνης ζάχαρης και κανέλας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…