Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 400 συνοριοφύλακες στη φύλαξη των συνόρων του Έβρου

400 συνοριοφύλακες στη φύλαξη των συνόρων του Έβρου

0
synoriofylakes-empros

Tο όριο ηλικίας αναμένεται ότι θα είναι το 28ο και θα ισχύσει εντοπιότητα

«Δεν μεγεθύνουμε το πρόβλημα αλλά δεν το υποτιμούμε κιόλας», σημείωσε ο πρωθυπουργός, ζητώντας αλληλεγγύη από τους περιφερειάρχες της χώρας

 Μεγάλες αλλαγές στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού εξήγγειλε η κυβέρνηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, να ανακοινώνει μεταξύ άλλων 400 προσλήψεις συνοριοφυλάκων για τον Έβρο κι άλλες 800 προσλήψεις για τα νησιά.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης που μετείχε στη σύσκεψη της Δευτέρας μεταξύ του πρωθυπουργού και των περιφερειαρχών, επανέλαβε την εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πρόσληψη 400 συνοριοφυλάκων στον Έβρο, 500 νέων υπαλλήλων στις υπηρεσίες ασύλου στα νησιά και στην ενδοχώρα και 800 ατόμων για τη φύλαξη των συνόρων στα νησιά και για τη φύλαξη των κέντρων.

Tο όριο ηλικίας αναμένεται ότι θα είναι το 28ο και θα ισχύσει εντοπιότητα. Οι άνδρες θα πρέπει να έχουν εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις

Έξτρα μοριοδότηση για όσους έχουν υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις ή ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης. Θα ζητείται άδεια οδήγησης (επαγγελματική Δ΄ κατηγορίας και άλλες).

Πρόκειται στην ουσία την ενεργοποίηση παλαιότερου Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο προέβλεπε Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης των νησιών, αλλά που στην πράξη δεν είχε εφαρμοστεί. Με απλά λόγια από το 2017 είχαν συσταθεί υπηρεσίες «φαντάσματα», χωρίς προσωπικό, κάτι που αλλάζει πλέον ριζικά. Αφορά στα νησιά Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω και Λέρο.

 Αλληλεγγύη ζήτησε από τους περιφερειάρχες ο πρωθυπουργός

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί άλλη πολιτική. Αλλάξαμε το νόμο για το άσυλο και τον κάναμε πιο αυστηρό. Ακολουθούμε διαφορετική πολιτική στο ζήτημα της φύλαξης των συνόρων. Προχωράμε στη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων ώστε να ελέγχουμε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει» επεσήμανε.

«Δεν μεγεθύνουμε το πρόβλημα αλλά δεν το υποτιμούμε κιόλας», πρόσθεσε και ζήτησε από τους Περιφερειάρχες να δείξουν αλληλεγγύη προς τα νησιά. «Δεν γίνεται να δίνω μάχη και να ζητάω αλληλεγγύη από την Ευρώπη όταν δεν υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…