Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Το Μάκη Βορίδη ζητούν να δουν οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ

Το Μάκη Βορίδη ζητούν να δουν οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ

0

Απέστειλαν νέο αίτημα στον ΥΠΑΑΤ οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι ΑΜΘ  γιατί δεν έλαβαν απάντηση ως προς την υποχρεωτική αναγραφή της τιμής πώλησης γάλακτος στα συμφωνητικά

 Ζητούν να παρίσταται συνολικά η πολιτική ηγεσία, καθώς και εκπρόσωποι από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΟΓΑΚ

Νέο αίτημα για συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης υπέβαλαν οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της ΑΜΘ, καθώς δεν πήραν απάντηση στο πρόσφατο αίτημά τους προς τον υπουργό (τέλη Σεπτεμβρίου) για την υποχρεωτική σύναψη συμφωνητικών στην πώληση γάλακτος από τους κτηνοτρόφους προς τους μεταποιητές με υποχρεωτική αναγραφή της τιμής πώλησης του γάλακτος.

Με αφορμή τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων της Περιφέρειάς μας, μέσω των συλλόγων Νευροκοπίου, Προσοτσάνης, Καβάλας, Ξάνθης, Ιάσμου, Αλεξανδρούπολης, Αρριανών και του συνεταιρισμού «Αμνός» ζητούν να τεθούν στο τραπέζι και άλλα καίρια θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Στην επιστολή τους οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι αναφέρουν: «κύριε Υπουργέ, οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της ΑΜΘ σας έχουμε αποστείλει από τις 26-9-2019 έγγραφο, ζητώντας τη νομοθετική σας παρέμβαση για την υποχρεωτική σύναψη συμφωνητικών στην πώληση γάλακτος από τους κτηνοτρόφους προς τους μεταποιητές με υποχρεωτική αναγραφή της τιμής πώλησης του γάλακτος.  Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση, θετική ή αρνητική, στο παραπάνω αίτημά μας. Λόγω της σοβαρότητας και του επείγοντος του θέματος, αλλά και των άλυτων προβλημάτων που συσσωρεύονται συνεχώς στον κλάδο της κτηνοτροφίας, θα θέλαμε να ορίσετε άμεσα συνάντηση με τους εκπροσώπους των κτηνοτροφικών  συλλόγων.

Με αφορμή τη συνάντηση αυτή θα θέλαμε να συζητήσουμε κυρίως τα παρακάτω :

  • Υποχρεωτική σύναψη συμφωνητικών στην πώληση γάλακτος από τους κτηνοτρόφους στους μεταποιητές, με υποχρεωτική αναγραφή της τιμής πώλησης του γάλακτος.
  • Πάταξη ελληνοποιήσεων σε γάλα και κρέας.
  • Βοσκοτόπια. Ενημέρωσή σας για το ισχύον καθεστώς και σχεδιασμός του ΥΠΑΑΤ για το καθεστώς που θα ισχύσει με τη νέα ΚΑΠ.
  • Νέα ΚΑΠ. Προτάσεις για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν σχετικά με την εσωτερική σύγκλιση και τον τρόπο κατανομής των ενισχύσεων.
  • Ασφάλιση αλλοδαπών μετακλητών εργατών κτηνοτροφίας.

Στη σύσκεψη αυτή θα θέλαμε να συμμετέχουν μαζί με εσάς και οι δύο υφυπουργοί, εκπρόσωπος του ΟΠΕΚΕΠΕ, του ΕΛΟΓΑΚ, της κτηνιατρικής υπηρεσίας και του υπουργείου εργασίας.

Επίσης οι κυβερνητικοί βουλευτές της ΑΜΘ κι εκπρόσωπος της περιφέρειας.

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα ροζ φωταγωγήθηκε το ρολόι της Ξάνθης

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Ξάνθης με μήνυμα για την πρόληψη …