Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

0

 Όλοι σχεδόν παρόντες
Δήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι, αντιπολίτευση, όλοι ήταν παρόντες τόσο στη Δοξολογία όσο και στην εκδήλωση στην Περιφερειακή Ενότητα. Εκτός από τον Μανώλη Τσέπελη είδαμε τον πρόεδρο Γ. Μπούτο, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτη Καμαρίδη, τον Μ. Φανουράκη, άλλους δημοτικούς συμβούλους και τους Σάββα Μελισσόπουλο, Χαρ. Δημαρχόπουλο, Γιάννη Παπαχρόνη, Γ. Χατζηθεοδώρου και αρκετούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.
Απουσίαζε ο Λύρατζης αλλά αυτό δεν έγινε αισθητό. Εξάλλου ο Λύρατζης δίνει την «παράστασή» του στο δημοτικό συμβούλιο.
Με τον καιρό βοηθό η επέτειος της 28ης 1940 κύλησε ομαλά και με πολύ κόσμο έξω.
-Και του χρόνου με υγεία.
Γ.Δ.


Οι τρεις μέσα, ο ένας έξω
Κόσμος πολύς στη δεξίωση της Αντιπεριφέρειας τη Δευτέρα, μετά τη Δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οικοδεσπότης ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Ευφραιμίδης που υποδέχονταν τις αρχές του νομού αλλά και απλούς πολίτες.
Στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη οι τρεις βουλευτές, ο δήμαρχος Ξάνθης και εκπρόσωποι.
Στην αίθουσα συνεδριάσεων ο καφές και τα κεράσματα και βέβαια δημοτικοί και άλλοι εκπρόσωποι Συλλόγων, Σωματείων, αξιωματικοί και άλλοι.
Κι ενώ οι τρεις βουλευτές Τσιλιγγίρης, Μπουρχάν και Ζεϊμπέκ βρίσκονταν μέσα, έξω, με τους πολλούς, ο Στ. Γιαννακίδης, μόνος κι έρημος. Χωρίς αξιώματα και τιμές πλέον. Πεζός, κάτω από το άλογο και οι χαιρετισμοί ελάχιστοι…
Γ.Δ.


Πέστε κι ένα «ΝΑΙ»
«Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου, εισηγείται την μη έγκριση της εγκατάστασης αιολικού σταθμού 2,7 MW στη θέση «Αμόνι» Δήμου Σαμοθράκης ΠΕ Έβρου, Περιφέρειας ΑΜΘ»
Αυτή η είδηση; Αναμενόμενη θα πει κάποιος και θα’ χει απόλυτο δίκιο. Είδηση όμως πραγματική θα ήταν εάν η απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου είχε εισηγηθεί θετικά.
Σε όλα αρνήσεις. Άρνηση στα αιολικά, άρνηση στα λατομεία για μάρμαρα, άρνηση εδώ, άρνηση παραπέρα και πουθενά ένα «ναι»  βρε αδελφέ.
Αμ έτσι δουλειές δεν γίνονται, δεν ανοίγουν. Καλή είναι η προστασία της φύσης αλλά η ζωή έχει απαιτήσεις και με καθαρό αέρα μόνο, χαΐρι και προκοπή δεν βλέπει ένας τόπος.
Κι αυτό το βασικό το ξεχνούν οι βολεμένοι του σήμερα.
Γ.Δ.


Χαμογελάστε…
Το βρήκα διαβάζοντας, μου άρεσε και σας το κάνω γνωστό για να το απολαύσετε. Ιδού. Ο Αβραάμ Λίνκολν έλεγε για κάποιον της εποχή του: «Όταν δεν μιλά, νομίζεται βλάκας και ηλίθιος, όταν όμως μιλά, δεν αφήνει καμία αμφιβολία».
-Τι θα έλεγε άραγε σήμερα για τον συμπατριώτη του πρόεδρο Τραμπ;
Γ.Δ.


Τα τρένα φεύγουν χωρίς εμάς
Χάνονται οι ευκαιρίες να εκσυγχρονιστεί η Ελλάδα. Κι αυτό διότι υπάρχουν δυνάμεις που δεν θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα κι αυτές, δυστυχώς, προέρχονται από την λεγόμενη αριστερά. Και διακόσια χρόνια από την επανάσταση δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα βρεθούν οι 200 ψήφοι που χρειάζονται για να παρασχεθεί στους μετανάστες το δικαίωμα που τους ανήκει.
Διακόσια χρόνια μετά, μπορεί να κερδίσουν ξανά οι αυτόχθονες που σήμερα συμποσούνται στη συριζαϊκή Αριστερά, το κόμμα που σκίζεται για τον «λαό» και το δικαίωμά του να εκφράζεται ελεύθερα και ελεύθερα να παίρνει αποφάσεις, αλλά δεν θέλει ούτε οι εργαζόμενοι να ψηφίζουν για τις απεργίες τους ούτε όλοι οι Έλληνες πολίτες για τις κυβερνήσεις τους. Και μπορεί να  υποθέσει κανείς πως δεν θέλει επειδή αυτή δεν είναι μια ψήφος που ελέγχεται, δεν είναι καπαρωμένη, είναι μια ψήφος που μπορεί να μπερδέψει κόμματα και δημοσκόπους.
Μάθαμε σ’αυτή τη χώρα να βλέπουμε τα τρένα του εκσυγχρονισμού να περνούν και να φεύγουν χωρίς εμάς.
Γ.Δ.


ΣΕΚΑΠ και ΡΟΔΟΠΗ
Δύο δείγματα ενεργειών τοπικών επιχειρήσεων που αποδεικνύουν πως προχωρούν, επενδύουν, δείχνουν ένα άλλο πρόσωπο. Το πρώτο αφορά την Ιαπωνική πλέον ΣΕΚΑΠ η οποία πολυεθνική καπνοβιομηχανία ξεκίνησε από 22 Οκτωβρίου την παραγωγή στο εργοστάσιο Ξάνθης το τσιγάρο Winston. Συνολικά, μέχρι σήμερα, η JTI επένδυσε στη ΣΕΚΑΠ ποσό 10 εκ. ευρώ για μηχανήματα και κτιριακές εγκαταστάσεις. Η δεύτερη περίπτωση αφορά το Γαλακτοκομείο Ξάνθης, την πρώην «Ροδόπη» όπως είναι ευρέως γνωστή.
Η εταιρεία λοιπόν προχώρησε σε παρεμβάσεις στον εξωτερικό χώρο του συγκροτήματος, με οριοθέτηση, περίφραξη, στέγαστρα για τα αυτοκίνητα των εργαζομένων και γενικά καλλωπίστηκε ο χώρος δείχνοντας έτσι ότι πρόκειται για νοικοκυρεμένη επιχείρηση.
Μάλιστα ένας λόγος περισσότερο που είναι δίπλα και σε εθνική οδό.
Γ.Δ.


Με δικαίωση Μελισσόπουλου έκλεισε η υπόθεση των εγγραφών για τα παιδιά του Εχίνου
Δικαιώθηκε πανηγυρικά ο Σάββας Μελισσόπουλος για την επιλογή του όταν ήταν περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης να εγγράψει κατ’  εξαίρεσιν όπως προέβλεπε ο νόμος στην α΄ δημοτικού παιδιά από τον Εχίνο που δεν είχαν φοιτήσει σε νηπιαγωγείο. Μια υπόθεση που τον ταλαιπώρησε καθώς παρενέβη αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας και οδηγήθηκε σε δίκη. Η υπόθεση εκδικάστηκε πέρσι από το Τριμελές και δικαιώθηκε ενώ πριν 3 μέρες έγινε και το Πειθαρχικό α και β΄ βαθμού και δικαιώθηκε και σ’ αυτό.
Η παρέμβασή του τότε έλυσε ένα σημαντικό πρόβλημα που είχε προκύψει.
Μ.Ξ.


Περί πρωτοκόλλου….
Για πρώτη φορά φέτος στην εθνική μας επέτειο είδαμε να καταθέτουν τόσα πολλά δάφνινα στεφάνια. Εξαντλήθηκε πραγματικά όλο το πρωτόκολλο αν δεν μπήκαν κάποιοι παραπάνω. Μάλλον υπήρχε το περιθώριο επειδή κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν ο κυβερνητικός βουλευτής και όχι κάποιο κυβερνητικό στέλεχος. Έτσι εκτός από όλους τους βουλευτές, τις αρχές,  τους φορείς, τους συλλόγους τα σωματεία, στεφάνια κατέθεσαν και εκπρόσωποι των κομματικών οργάνων όπως ο κ. Πατεράκης της ΝΟΔΕ και οκ Βουζαράς από το ΚΚΕ.
Η επισήμανση δεν γίνεται με επικριτική διάθεση αλλά λόγω του καινοφανούς του πράγματος.
Αντίθετα ιδιαίτερα επικριτική ήταν η επιστολή του πρόεδρου του ΕΒΕ κ. Μωραΐτη που εξέφρασε με γλαφυρό τρόπο την ενόχλησή του επί του πρωτοκόλλου.
Μ.Ξ.


Πολίτες ανώτερης κατηγορίας
Σε βραχνά για τη χώρα και την κυβέρνηση εξελίσσεται το μεταναστευτικό, με τους πολίτες να της δίνουν τη χειρότερη βαθμολογία σε όλα τα ζητήματα που έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής. Οι συνεχιζόμενες ροές μεταναστών στα νησιά έχουν ως συνέπεια να αναζητούνται διαρκώς νέοι χώροι στέγασης στην ηπειρωτική Ελλάδα, με τις ανάλογες αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες.
Πρόσφατα οι κάτοικοι των Βρασνών, εμπόδισαν λεωφορεία γεμάτα μετανάστες να καταλύσουν στα ξενοδοχεία της περιοχής, δεχόμενοι επιθέσεις και σχόλια για ρατσισμό και ακρότητες. Την ίδια στιγμή όμως διαβάσαμε την είδηση ότι «οι δήμαρχοι της Κρήτης συμφώνησαν να φιλοξενήσουν στο νησί περίπου 400 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα» !
Έχουμε ξαναγράψει ότι Κρήτη και Πελοπόννησος είναι οι δύο περιφέρειες της χώρας – πλην της Θράκης (προς το παρόν)- που δεν φιλοξενούν ούτε έναν μετανάστη, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες έχουν γεμίσει στρατόπεδα και ξενοδοχεία χωρίς την έγκριση κατοίκων και αυτοδιοίκησης.
Κι αναρωτιέται κανείς: είναι οι Κρητικοί και οι Πελοποννήσιοι πολίτες ανώτερης κατηγορίας και έχουν τέτοια διακριτική μεταχείριση; Γιατί αυτοί ερωτώνται ενώ οι υπόλοιποι όχι; Γιατί αυτοί έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν αν και ποιους θα φιλοξενήσουν ενώ οι άλλοι όχι; Και γιατί κανείς δεν τολμά να τους κατηγορήσει για ρατσισμό και ακροδεξιά στάση όπως τους κατοίκους των Βρασνών ή του Ωραιοκάστρου παλιότερα; Επειδή ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ;
Θα πρέπει ίσως κάποιος να μας εξηγήσει αν σ’ αυτή τη χώρα υπάρχουν πολίτες και περιφέρειες δύο κατηγοριών και γιατί Κρήτη και Πελοπόννησος δεν συμμετέχουν στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού τόσο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όσο και επί Ν.Δ.;
Ι.Κ.


Βρε τους μπαγάσες!
Όσοι πίστεψαν ότι τελειώσαμε με τον Πολακισμό μετά την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον θα απογοητευθούν. Ο Πολακισμός ζει και βασιλεύει, όχι μόνο γιατί ο εμπνευστής του βρίσκεται και πάλι στη βουλή, αλλά γιατί η πολιτική αυτή συμπεριφορά έχει νομιμοποιηθεί στο κόμμα της αντιπολίτευσης και έχει υιοθετηθεί μάλιστα από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Ο οποίος δείχνει ότι σκοπεύει να αντιπολιτευθεί με τρολαρίσματα, εξυπνακισμούς και άλλες προσφιλείς στον «ατίθασο Κρητικό» μεθόδους, πρωτοφανείς όμως για έναν πρώην πρωθυπουργό.
Δείγμα αυτής της τακτικής έδωσε δημοσιεύοντας φωτογραφικό κολάζ με τον Χρυσοχοΐδη να κυνηγάει τον Τζόκερ, αλλά και προχθές με την δήλωσή του για το Μακεδονικό. Έγραψε στο λογαριασμό του: «… βρήκαν λύση στο πρόβλημα των εμπορικών σημάτων. Θα αφήσουμε το Macedonia στους Βορειομακεδόνες και θα κρατήσουμε εμείς το Makedonia. Πώς δε το σκέφτηκα τόσο καιρό ότι αλλάζοντας το «c» με το «k» θα έλυνα το πρόβλημα! Και αυτός ο Κυριάκος, τόσες φορές ήρθε στο Μαξίμου για το ονοματολογικό, κουβέντα δε μου είπε. Όλα τα έξυπνα τα κρατάει για τον εαυτό του ο μπαγάσας…»!
Για να λάβει την απάντηση στο ίδιο πνεύμα από τον κ. Πέτσα: «Ο κ. Τσίπρας αναφέρεται στην ανάρτησή του σε “Βορειομακεδόνες”, ενώ ο ίδιος έχει υπογράψει στη Συμφωνία των Πρεσπών να λέγονται “Μακεδόνες”. Σκέτο. Ούτε στον ίδιο δεν αρέσει η συμφωνία του; Ποιον κοροϊδεύει ο μπαγάσας*;  * μπαγάσας (σκωπτικό) = κατεργαράκος, επιτήδειος».
-Χάθηκε η σοβαρότητα θα λέγαμε εμείς…


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …