Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κριτική Αμοιρίδη για τη διαχείριση των πόρων από την ΠΑΜΘ και τη μελέτη του αρδευτικού

Κριτική Αμοιρίδη για τη διαχείριση των πόρων από την ΠΑΜΘ και τη μελέτη του αρδευτικού

0
nestos_aerofoto-empros

Σχολιάζει τις δηλώσεις Ζιμπίδη στο «Ε» σχετικά με τη δυνατότητα διεκδίκησης τμήματος του πακέτου των 15 εκ. ευρώ για την επικαιροποίηση της μελέτης

Υπογραμμίζει την ανάγκη χρηματοδότησης της μελέτης από το ΥΠΑΑΤ , ώστε οι πόροι της Περιφέρειας να διατεθούν για άλλα έργα ανάπτυξης και υποδομών της περιοχής

Σε αγωνία αυτοπροβολής αποδίδει τις δηλώσεις του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Ζιμπίδη στο «Ε» σχετικά με τη δυνατότητα χρηματοδότησης της επικαιροποίησης των χρημάτων από την Περιφέρεια για το έργο του αρδευτικού ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης, τονίζοντας ότι την επικαιροποίηση της μελέτης πρέπει να διεκδικήσει η ΠΑΜΘ με χρηματοδότηση από το ΥΠΑΑΤ και να διαθέσει τους δικούς της πόρους (μαζί και το πακέτο των 15 εκ. ευρώ) σε άλλα έργα βελτίωσης της καθημερινότητας και ανάπτυξης της περιοχής.

amoiridis mixalis3sΣτη δήλωσή του, ο κ. Αμοιρίδης σημειώνει: «θλίψη για την άγνοια των ζητημάτων προκαλούν οι δηλώσεις θεματικών και χωρικών αντιπεριφερειαρχών, όπως αυτές του κου Ζυμπίδη.

Μετά την αδράνεια που παρατηρείται από την Περιφέρεια των Μέτιου Σιμιτσή και λοιπών εξαπτέρυγων, στην απορρόφηση κονδυλίων όχι μόνο του ΕΣΠΑ αλλά και πόρων που διατέθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όπως τα 44 εκ ευρώ για τον κάθετο άξονα της Ξάνθης, έρχεται ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κος Ζιμπίδης με εκθέσεις ιδεών να μας εντυπωσιάσει αρνητικά με την άγνοια του.

Να τον ενημερώσουμε ότι η μελέτη που αφορά ο αρδευτικό της Ξάνθης έχει ήδη εκπονηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κα Τροφίμων. Μετά την πολυετή περιπέτεια και την θετική απόφαση του ΣΤΕ για την έκβαση του έργου, απαιτείται -με δαπάνες του ΥΠΑΑΤ- να επικαιροποιηθεί η μελέτη. Αυτό πρέπει να γίνει από το υπουργείο που έχει την ευθύνη εκπόνησης της μελέτης. Θα απαιτηθεί μία δαπάνη 150-200.000 ευρώ για αυτό το σκοπό. Σύμφωνα με ασφαλείς εκτιμήσεις θα απαιτηθεί χρονικό διάστημα 1-2 ετών για την ολοκλήρωση της επικαιροποίησης. Το επόμενο βήμα είναι η χρηματοδότηση εκτέλεσης του έργου που θα απαιτήσει κονδύλια 100 εκ ευρώ περίπου, τα οποία λόγω μεγέθους και οικονομικών συνθηκών μπορούν να βρεθούν προς διάθεση μόνο μέσα από την επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ και όχι από το ΠΑΑ 2020-2027.

Καλή η αγωνία κάποιων για αυτοπροβολή αλλά θα πρέπει αντί εκθέσεων ιδεών να μιλάνε σοβαρά και μόνο όταν είναι διαβασμένοι. Ο καιρός περνάει και θα εκτεθούν πολύ σύντομα για τις ανακρίβειες τους. Αυτά για να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα και να μην ακούγονται ανακρίβειες και δημιουργούνται εντυπώσεις χωρίς αντίκρισμα. Είναι κρίμα για τους πολίτες. Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν οι θέσεις αλλά το αποτέλεσμα για τον πολίτη και για αυτό δεν θα τους αφήσουμε να εκτεθούν αλλά θα τους μοχλεύσουμε να κάνουν όσα περισσότερα μπορούν. Ο τόπος μας δεν μπορεί να περιμένει.

Το αρδευτικό της Ξάνθης είναι σπουδαίο έργο πνοής αλλά για να υλοποιηθεί μία μέρα απαιτούνται σοβαρές, στέρεες κινήσεις προσήλωση στο στόχο και όχι αερολογίες.

Στη διάθεση τους πάντα με γνώμονα το καλό του τόπου να τους καθοδηγήσουμε και να τους ενημερώσουμε μέχρι να μάθουν».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κριτική του ΠΑΣΟΚ για την επίσκεψη Ράμα και τις σχέσεις με την Αλβανία

«Προσβλητική για την ιστορία της Βορείου Ηπείρου» χαρακτήρισε τη δήλωση του Αλβανού πρωθυπ…