Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

0

Ποιοι τα προωθούν;
Η μέθοδος των γνωστών κύκλων που συκοφαντούν και υβρίζουν όσους δεν συναγελάζονται μαζί τους και δεν τους τα «ρίχνουν» στον τροφοδότη λογαριασμό, είναι γνωστή.
Αυτοί οι ίδιοι, στέλνουν δεξιά-αριστερά σε έντυπα, τηλεόραση, ραδιόφωνα, site τα βρωμερά τους κείμενα που συκοφαντούν χυδαιολογώντας. Έτσι βρίσκουν όμοιους που ευκαιρίας δοθείσης, χωρίς να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει στην Ξάνθη, γράφουν και σχολιάζουν σαν τάχα ειδικοί Θρακολόγοι.
Τρομάρα τους, αυτοί είναι που κάνουν την μεγάλη ζημιά. Αλλά που να τα καταλάβουν όλα αυτά οι ξεγάνωτοι τενεκέδες…
Γ.Δ.


Δεν μας ξάφνιασε ο Βελόπουλος
Το ότι ο Βελόπουλος άρπαξε την ευκαιρία για να καταθέσει ερώτηση για την εκδήλωση στην οποία παρέστη ο δήμαρχος, δεν μας ξάφνιασε. Λογική η εξήγηση και αναμενόμενη. Του τη στείλανε, την εκμεταλλεύτηκε και έτσι νόμισε ότι έπραξε το πολιτικό καθήκον του.
Αποτέλεσμα; Μια τρύπα στο νερό. Και γιατί αυτό; Διότι ο αγαπητός Βελόπουλος, βλέπει παντού γύρω του μόνον συνωμοσίες εναντίον της Ελλάδος. Όμως, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Όπως δεν είναι και όσα συνέβησαν στην Ξάνθη.
Ας πάψουν να ταράζουν την ειρηνική συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων κάποιοι. Δεν θα τους κάνουν το χατίρι οι Ξανθιώτες. Που στη συντριπτική τους πλειοψηφία καταδικάζουν αυτές τις διχαστικές προσπάθειες που προέρχονται από μια μικρή μειοψηφία εντός κι εκτός Ξάνθης.
Οι παπαρολόγοι ας μας αφήνουν ήσυχους. Ντόπιοι κι Αθηναίοι…
Γ.Δ.


Πεζοδρομιακό
Αναπάντεχη αποδοχή είχε το σχόλιο της στήλης για την ανάγκη να ελεγχθούν τα πεζοδρόμια στο κέντρο της πόλης για να γίνουν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις και αφαιρέσεις διαφόρων ειδών που τοποθετούνται επάνω τους. Λοιπόν, πολλοί συμπολίτες αντέδρασαν θετικά αναφέροντας περιπτώσεις όπως:
-Να επιδιορθωθούν οι πλάκες σε πεζοδρόμια που έχουν ξεκολλήσει και γενικά να γίνει συντήρηση όπου χρειάζεται.
-Να ελέγχονται τα παρκαρίσματα Ι.Χ. και δικύκλων που διώχνουν τους πεζούς
-Να απαγορευτεί η τοποθέτηση προϊόντων κλπ επί των πεζοδρομίων χωρίς άδεια από το δήμο.
Αυτές οι παρατηρήσεις των δημοτών που ελπίζουμε να ληφθούν υπόψιν από τους αρμόδιους του δήμου.
Γ.Δ.


Δόξες και μεγαλεία…
Για δεύτερη φορά σε 1,5 μήνα πρόκειται να έρθει στην Ξάνθη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΠτΔ αποδέχτηκε την πρόταση του Συλλόγου Φίλων Εθνάρχη Κ. Καραμανλή και θα επισκεφτεί την πόλη μας στις 24 Νοεμβρίου που θα είναι τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα  του.  Θα είναι επίσης παρών ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και πολλοί άλλοι της οικογένειας. Ενδέχεται δε να  παραστεί και ο πρωθυπουργός  Μητσοτάκης αν δεν έχει κάποια επείγουσα ανειλημμένη υποχρέωση.
Μετά τους Ευζώνους της Προεδρικής Φρουράς άλλες δόξες και μεγαλεία θα ζήσουμε στην πόλη μας!
Μ.Ξ.


Σε έκτακτο συνέδριο πάει το ΠΑΣΟΚ
Είναι προφανές ότι στο συνέδριο θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον φορέα, ενώ αναμένεται να δούμε και εκπλήξεις σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου.
Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ήδη κάποια στελέχη του ευρύτερου σοσιαλιστικού χώρου έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον.
Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσουν οι βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ. για να λάβουν τις τελικές αποφάσεις για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
Την Παρασκευή θα υπάρξει νέα συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΚΟΕΣ και ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση. Έπειτα από τις εξελίξεις αυτές, η Συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής μεταφέρεται στις 7 – 8 Δεκεμβρίου 2019.
Γίνεται αντιληπτό ότι με αυτή τη διαδικασία όσοι διαφοροποιήθηκαν από την ηγεσία τον τελευταίο καιρό, θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ακόμα και την ηγεσία του κινήματος, όπως για παράδειγμα ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος έχει εκφράσει την επιθυμία του προς αυτή την κατεύθυνση.
Μ.Ξ.


Για τη μεσαία τάξη
Παράπονα ακούγονται από τους ανθρώπους της μεσαίας τάξης. Κι αυτό γίνεται διότι η κυβέρνηση ακόμη δεν έλαβε συγκεκριμένες αποφάσεις για την ελάφρυνσή της.
Η μεσαία τάξη φορολογήθηκε άγρια από τον ΣΥΡΙΖΑ, σήκωσε όλο το βάρος για να συγκεντρωθούν τα υπερπλεονάσματα, υπέστη τεράστιο βάρος φορολογικό και ασφαλιστικό με αφαίμαξη εισοδημάτων και αντί να δει άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων, διαπιστώνει αδράνεια εκ μέρους της κυβέρνησης.
Αντί ελαφρύνσεων βλέπει να γίνονται κυβερνητικές προσπάθειες μόνον προς τους συνταξιούχους. Καλή η προσπάθεια προς αυτούς, αλλά η παραγωγή, η βιοτεχνία, οι επαγγελματίες, οι έμποροι, πρέπει ν’ανασάνουν. Και η κυβέρνηση αργεί, έχει άλλες προτεραιότητες που σίγουρα χρειάζονται αλλά η οικονομία δεν μπορεί άλλο να περιμένει.
Γ.Δ.


Ένα ερώτημα
Το ερώτημα είναι απλό. «Ποιος είναι ο επόμενος στόχος της Τουρκίας;» Κατ’ αρχάς είναι σίγουρο πως η Τουρκία παίρνοντας θάρρος με τα όσα έκανε στη βόρεια Συρία και τα οποία αποδέχθηκαν ΗΠΑ, Ε.Ε. και Ρωσία, πως θα προχωρήσει. Άρα, εάν προχωρήσει προς τα πού θα κινηθεί;
Ας μην κρυβόμαστε: Ο μεγάλος και ουσιαστικός στόχος της είναι το Αιγαίο, είναι η διανομή του και ότι συνεπάγεται αυτό. Όμως γιατί η απορία αλήθεια; Όταν πρώην κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διατείνονταν ότι οι ελληνοτουρκικές διαφορές θα πρέπει να λυθούν κατά το πρότυπο της «Συμφωνίας των Πρεσπών»;
Εγώ ρωτάω, εγώ απαντάω, εσείς προβληματιστείτε…
Γ.Δ.


Αναθεώρηση των τραπεζικών χρεώσεων
Την αναθεώρηση των τραπεζικών χρεώσεων ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους τραπεζίτες στη σύσκεψη που έγινε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου και κυρίως τις μεγάλες χρεώσεις στις αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζών.
Οι εκπρόσωποι των τραπεζών δεσμεύτηκαν ότι θα επαναξιολογήσουν τις χρεώσεις και ότι θα προχωρήσουν σε μειώσεις ή ακόμη και κατάργηση κάποιων εξ’ αυτών, ενώ θα ανακοινώσουν τις προθέσεις τους στο θέμα των χρεώσεων σήμερα το απόγευμα, ώστε να έχουν το περιθώριο το επόμενο τριήμερο (μεσολαβεί η αργία της 28ης Οκτωβρίου) να προχωρήσουν στις αναπροσαρμογές.


Δύο μεγάλοι στόχοι
Όχι ένας, αλλά δύο είναι οι μεγάλοι στόχοι του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Νίκου Ευφραιμίδη. Συζητώντας μαζί του μας δήλωσε πως οι δύο μεγάλοι στόχοι της θητείας του (εκτός των καθημερινών θεμάτων και προβλημάτων)  είναι ο κάθετος άξονας προς Βουλγαρία και η ένταξη του περιβαλλοντικού- αρδευτικού έργου για τον κάμπο της Ξάνθης.
Αυτά τα δύο θα διεκδικήσει, θα κυνηγήσει για να προωθηθούν όσο γίνεται γρηγορότερα. Έργα υποδομής, συνέχισε, στον πρωτογενή τομέα το αρδευτικό και το δεύτερο στον τουρισμό.
Μάλιστα και τα δύο θέματα τα έχει συζητήσει με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο ο οποίος συμφωνεί για την υλοποίηση τους και θα βοηθήσει με τη χρηματοδότησή τους σ’ ένα ποσοστό του συνολικού κόστους.
Γ.Δ.


Μια λέξη: Ξυπνήστε
Έπρεπε λοιπόν οι κάτοικοι της περιοχής «Θηλιά» πάνω από τη Μονή, να απευθυνθούν στον Στρατηγό του Δ.Σ.Σ. για να βρουν ανταπόκριση στο πρόβλημά τους.
Είναι όμως αυτό σωστό; Όχι πως κακώς ανταποκρίθηκε ο Στρατός, απεναντίας. Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς, διέθεσε τα απαραίτητα μηχανήματα και διόρθωσε τον αδιάβατο δρόμο.
Εκείνο που θα έπρεπε ήδη η Πολιτεία να είχε τελειώσει εδώ και χρόνια, μένει σε εκκρεμότητα χωρίς επαρκή και λογική επιχειρηματολογία.
Κύριοι, άνθρωποι ζουν εκεί πάνω. Οικογένειες που ανεβοκατεβαίνουν. Παιδιά που πάνε σχολείο.  Επιχείρηση ξενώνας λειτουργεί αλλά για ν’ανέβει αυτοκίνητο πρέπει να είναι τζιπ και πάνω. Κι όλα αυτά, λίγα χιλιόμετρα, οκτώ (8) συνολικά.
Προειδοποιούμε τους άρχοντες του τόπου πως αν σύντομα δεν λυθεί το θέμα, θα τους περιμένει μια δυσάρεστη, πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Και τότε να μην ψάχνουν τους υπαίτιους. Αυτοί οι ίδιοι είναι με την άρνησή τους να λύσουν το θέμα.
-Μία λέξη: Ξυπνήστε!
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…