Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Δεν απεργούν οι δημοτικοί υπάλληλοι της Ξάνθης

Δεν απεργούν οι δημοτικοί υπάλληλοι της Ξάνθης

0

Γύρισαν την πλάτη στην 3ήμερη απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ για να μην χάσουν τα μεροκάματα

 

Υπέρ της απεργίας ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης Δ. Γαλανόπουλος αλλά δεν κατάφερε να τους μεταπείσει – Δηλώσεις Γαλανόπουλου για την κόντρα του με τον Μίχογλου

 

Απέχουν από την τριήμερη πανελλαδική κινητοποίηση που προκήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ οι δημοτικοί υπάλληλοι της Ξάνθης. Την απόφασή τους γνωστοποίησε στο «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Γαναλόπουλος παρότι όπως ανέφερε προσπάθησε να τους μεταπείσει να συνταχθούν με την απόφαση της Ομοσπονδίας και να κατέβουν σε απεργία εκφράζοντας την αντίδρασή τους για την ψήφιση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

Γύρισαν την πλάτη στην απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ οι δημοτικοί υπάλληλοι της Ξάνθης

galanopoulos adedy

Ο κ. Γαλανόπουλος μιλώντας στο «Ε» ανέφερε πως είχε συνάντηση με τους υπαλλήλους του Πρασίνου, της Καθαριότητας και τους Ηλεκτρολόγους και πως προσπάθησε να τους πείσει να απεργήσουν χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει: «Είναι λάθος. Θα πρέπει να δείξουμε την αντίθεση μας σ’ ένα νομοσχέδιο που εκχωρεί την καθαριότητα σε ιδιώτες. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη αλλά και απολύσεις σε δημοτικούς υπαλλήλους. Πρέπει να κινηθούμε και να αντιδράσουμε», σημείωσε ο κ. Γαλανόπουλος με εμφανή την απογοήτευση: «Αποφάσισαν να μην απεργήσουν και ο  λόγος είναι για να μην χάσουν τα μεροκάματα. Αλλά μόνο με αγώνες κερδίζονται αυτά».

Δηλώσεις Γαλανόπουλου για την κόντρα του με τον Μίχογλου

Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος ως πρόεδρος του συλλόγου πρόσφατα είχε μια διένεξη με τον δήμαρχο Τοπείρου Θωμά Μίχογλου.  Ειδικότερα δέχτηκε και προσωπική φραστική επίθεση για την συνδικαλιστική του δράση από τον δήμαρχο με  αφορμή την καταγγελία του συλλόγου για ρεβανσιστική  συμπεριφορά του δημάρχου εναντίον δημοτικής υπαλλήλου, η οποία σύμφωνα με την καταγγελία υφίσταται δίωξη για πολιτικούς λόγους  επειδή ο σύζυγός της ήταν υποψήφιος με άλλη παράταξης. Ο κ. Γαλανόπουλος σημείωσε ως προς αυτό το θέμα: «Είναι μια πονεμένη ιστορία…. Η υπάλληλος είναι μέλος του συλλόγους μας και υφίσταται εργασιακές μεταβολές για λόγους ρεβανσισμού από τον δήμαρχο Τοπείρου. Προσφύγαμε στην Αποκεντρωμένη και δικαιώθηκε. Όμως ο δήμαρχος  δεν εννοεί να το καταλάβει και να επανορθώσει έχει προσφύγει ξανά στην επιτροπή του άρθρου 152. Είναι αποφασισμένη να κινηθεί εναντίον του με μήνυση για παράβαση καθήκοντος αν δεν την επαναφέρει στο τμήμα που ήταν σύμφωνα με την ειδικότητά της ως εργάτρια οικοδομών και όχι καθαριότητας όπου την μετακίνησε».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…