Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Γεμάτο με «Όνειρα, Χρώματα, Μυρωδιές και Αρώματα» το Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2020

Γεμάτο με «Όνειρα, Χρώματα, Μυρωδιές και Αρώματα» το Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2020

0

Το θέμα του Καρναβαλιού επιλέχθηκε ανάμεσα σε 18 άλλες προτάσεις από την Οργανωτική Επιτροπή

 

Ξεκίνησαν ολοταχώς οι προετοιμασίες – Σε διαβούλευση για νέες ιδέες από τους δημότες καλεί ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού

Πιο προσεγμένα άρματα, περισσότερος στολισμός και σε άλλες οδούς

 

 

Γεμάτο με «Όνειρα, Χρώματα, Μυρωδιές και Αρώματα» θα είναι το Ξανθιώτικο Καρναβάλι και οι Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές 2020. Αυτό είναι το θέμα που επέλεξε κατά την πρώτη της συνεδρίαση η Οργανωτική Επιτροπή υπό την νέα δημοτική αρχή και διοίκηση του Κέντρου Πολιτισμού που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι από 35 πολιτιστικούς συλλόγους ενώ προήδρευε ο νέος πρόεδρος του Κέντρου πολιτισμού Ηλίας Ασκαρίδης. Παρών ήταν επίσης και ο  Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, ο Αντιδημάρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Φανουράκης αλλά και η αντιπρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κα Φένια Αχταρίδου.

Επιλέχθηκε ανάμεσα σε 18 άλλες προτάσεις, αυτή του Πολιτιστικού Συλλόγου Γενισέας

Η ιδέα ανήκει στον Πολιτιστικό σύλλογο Γενισέας και έγινε αποδεκτή κατόπιν ψηφοφορίας μεταξύ άλλων 18 προτάσεων  που υπέβαλαν οι αντίστοιχοι σύλλογοι. Κατά συνέπεια όπως γίνεται κάθε χρονιά η εμφάνιση του κάθε συλλόγου θα κινηθεί μέσα σ’ αυτό το πνεύμα και το ύφος του τετράπτυχου θέματος. Επιστρατεύοντας την φαντασία και την καρναβαλική σατυρική διάθεση ο κάθε σύλλογος έχει πολλές επιλογές καθώς δεν είναι δεσμευτική η θεματολογία.

Ξεκίνησαν ολοταχώς οι προετοιμασίες – Σε διαβούλευση για νέες ιδέες από τους δημότες καλεί ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού

Ο Ηλίας Ασκαρίδης πρόεδρος στο Κέντρο Πολιτισμού

Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Ασκαρίδης ανέφερε πως ξεκίνησαν οι προετοιμασίες: «Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε ότι καλύτερο στις Γιορτές και στο Καρναβάλι μας. Έχουμε ιδέες αλλά είμαστε και ανοιχτοί στο να ακούσουμε νέες ιδέες από τους συνδημότες μας. Όλοι έχουμε λόγο και όλοι μπορούμε να συνεισφέρουμε. Γι αυτό καλούμε τους συνδημότες μας να καταθέσουν τις ιδέες τους στα e- mail  του Κέντρου ή να επισκεφτούν τα γραφεία μας. Την επομένη εβδομάδα που θα συνεδριάσει το νέο Διοικητικό συμβούλιο θα συζητήσουμε εκτενέστερα και θα αποφασίσουμε», επισήμανε ο κ. Ασκαρίδης.

Πιο προσεγμένα άρματα περισσότερος στολισμός και σε άλλες οδούς

Στο γενικό πλάνο όπως το περιέγραψε ο κ. Ασκαρίδης υπάρχει ως στόχος να είναι πιο προσεγμένα, πιο καλοφτιαγμένα και πιο ποιοτικά ως θεματική και αισθητική τα άρματα φέτος και για το λόγο αυτό θα διερευνηθούν όλοι οι τρόποι για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος χωρίς όμως να δημιουργηθούν  προβλήματα με τους έως τώρα συνεργάτες του δήμου. Επίσης θα δοθεί έμφαση στην προβολή με στολισμό και σ’ άλλες οδούς και όχι μόνο στις κεντρικές ώστε το καρναβαλικό κλίμα να διαχέεται σ’ όλη την πόλη.

Αναφορικά δεν με το αν αυτό θα προϋπολογίσουν περισσότερα χρήματα ο κ. Ασκαρίδης επιφυλάχτηκε έως ότου ληφθούν αποφάσεις στο νέο Διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Πολιτισμού.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…