Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το ΔΠΘ ανάμεσα σε κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου στον παγκόσμιο διαγωνισμό μαθηματικών

Το ΔΠΘ ανάμεσα σε κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου στον παγκόσμιο διαγωνισμό μαθηματικών

0

Ο φοιτητής του Πολυτεχνείου Κ. Εμμανουηλίδης κατέκτησε την τρίτη θέση ανάμεσα σε 360 φοιτητές από όλο τον κόσμο

Ιδιαίτερα επιτυχής υπήρξε η παρουσία του ΔΠΘ στον 26ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαθηματικών IMC (International Mathematics Competition for University Students). Συγκεκριμένα, ο φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Εμμανουηλίδης Κωνσταντίνος, κατάκτησε χάλκινο μετάλλιο, τοποθετώντας το ΔΠΘ ανάμεσα σε κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου με επιτυχή συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Στο φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος 360 φοιτητές από περισσότερα από 100 πανεπιστήμια. Παρόλα αυτά, ο πολυβραβευθής φοιτητής έχοντας την εμπειρία προηγούμενων Ολυμπιάδων Μαθηματικών κατάφερε να κατακτήσει ακόμα ένα μετάλλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη φορά παρουσίας του πανεπιστημίου στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, γεγονός που καθιστά ακόμα μεγαλύτερη την επιτυχία και καταδεικνύει μία σαφή ανοδική πορεία στις επιδόσεις των φοιτητών καθώς και την υψηλού επιπέδου παρεχόμενη εκπαίδευση.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος διαγωνισμός μαθηματικών για φοιτητές, ο οποίος διοργανώνεται από το University College London. Διεξάγεται από το 1994 με τη συμμετοχή κορυφαίων Πανεπιστημίων των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ασίας. Οι φοιτητές διαγωνίζονται δύο ημέρες σε 5 προβλήματα κάθε ημέρα από τους τομείς της Ανάλυσης, Αφηρημένης Άλγεβρας, Θεωρίας αριθμών, Συνδυαστικής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε …χειμερία νάρκη οι αγρότες της Ξάνθης

Παντελώς απρόθυμοι για κινητοποιήσεις ενώ ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες του Έβρου …